Community schema

community.jpg
Het creeëren van een community gaat in 3 fasen. In deze post wordt uitgelegd hoe dit in elkaar zit.

Fase 1: Opzetten platform en aantrekken eerste users
Allereerst dient een flexibel platform op te worden gezet waar de users wat mee kunnen. Richtlijnen vind je in deze post. Hier dient een beta groep gebruik van te gaan maken. Snor al je vrinden en vrindinnen op om gebruik te maken van jouw community. Mochten er nog foutjes in zitten kan dit in dit stadium nog verholpen worden.
3 elementen: Platform, 1st user group, content 1st user group.

Fase 2: Publiekelijk maken en toekijken
Helaas, vanaf hier kan je er niets meer aan doen. Op het moment dat het publiekelijk wordt gemaakt loopt fase 2 langzaam over in fase 3. Mensen zullen lurken, mee kijken hoe dingen gebeuren en toekijken hoe het wordt uitgebreid.
4 elementen: Platform, 1st user group, content 1st user group, lurking visitors.

Fase 3: De uitbreiding
De lurkende bezoekers keuren het goed of keuren het af. Als je platform stabiel is (en intressant, ook belangrijk :P) zal de laatsgenoemde groep er ook gebruik van gaan maken. Usergroup breidt uit en de hoeveelheid content zal ook blijven groeien.

Schematisch ziet het er als volgt uit;
community2.jpg

(Met dank aan Michel voor de 3D visual ;))

3 Comments Community schema

  1. Pingback: All in a post (5) | Web X.Y

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.