Het nut van een weblog

waaromblog.jpg
Vaak hik ik er nog tegen aan om wat nuttigs op m’n blog te zetten. Er gebeurt teveel, maar echt zin om alles te documenteren … Vaak schiet het erbij in. Onverstandig, het bijhouden van een weblog heeft namelijk wel degelijk nut.


1. Feedback van andere:
Op het moment dat je actief je weblog bijhoudt zal je niet alleen je bevindingen posten, maar ook de dingen waar je tegen aan loopt. Hierbij is het handig dat andere kunnen reageren op jouw probleem, zodat de oplossing weer een stukje dichterbij is.

2. Wisselwerking van informatie:
Het bijhouden van jouw weblog inspireert andere om ook zijn of haar bevindingen op het web te zetten. Hierdoor ontstaat een wisselwerking van informatie, mensen reageren op elkaars blog in de comments of met een tegenreactie op eigen blog. Informatie wordt doorgespeeld, verbeterd en verspreid.

3. Teken van kennis:
Wat je blogt is wat je weet. Post je intressante artikelen over diepgaande onderwerpen is dat een teken van kennis. Goed voor bijvoorbeeld je toekomstige werkgever om te zien dat zijn toekomstige werknemer er wel degelijk verstand van heeft. Ook kan je zo je mammie laten zien dat je wel degelijk wat uitspookt op school ;)


4. Motiverend:
Niet onbelangrijk, eigen motivatie. Zien dat mensen degelijk interesse tonen in jouw stukken tekst. Wetend dat de bezoeker wellicht terug komt om te kijken of er nieuw materiaal op staat. Ook een kleine steun in de rug om nieuw materiaal te posten en goed bezig te blijven met de dingen waar je mee bezig bent (verdikkie, dat is wel erg abstract …)


5. Terug kijken op progressie:
Het gevoel dat je te lang niets hebt uitgevoerd. Ik ken het en maak het best nog wel eens mee. En dat terwijl ik nog best wel nuttige dingen doe in die tijd (ja heus!). Een weblog is dan een ideaal middel om terug te kijken op je progressie.

p.s.
Deze boodschap was niet gesponsord door wordpress ;)

5 Comments Het nut van een weblog

 1. Michel

  Je doet wel dingen met de tijd die je niet op je blog zet (en dat is best wel veel tijd)

  Ik ben het niet helemaal eens met je stelling “wat je weblog is wat je weet” ik heb zoveel meer info in mijn hoofd die ik allemaal niet op me weblog zet. Voor de rest is het wel een leuke manier om een soort van reflectie te maken. Met groot voordeel dat je dan niets meer hoeft te typen als je klaar bent. En natuurlijk vinden pap en mam het geweldig om te zien wat hun kleine jongen met (hun) geld op school aan het doen is hehe :D (mooie post m8)

 2. freakstar

  Terug kijken op progressie, daar gebruik ik het het meest voor. Hoewel ik niet altijd over m’n bezigheden post kan ik vaak wel aan de hand van m’n posts een beetje terug relativeren.

  Ook is het leuk om te merken dat anderen meelezen en er zo nu en dan eens gereageerd wordt op posts. :)

 3. Pingback: Personal Branding

 4. Pingback: Personal branding » lifehacking.nl

 5. Pingback: Je weblog als portfolio

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.