Lifehacking!

aslander.jpg
Zojuist het 2de Lifehacking College bijgewoont van Martijn Aslander. Wederom inspiratievol :) Lifehacking, meer doen in minder tijd op een ontspannen manier.

In dit college ging Martijn dieper in op Getting Things Done. Een methode die ik nu al een tijdje goed gebruik. Het collecten van informatie door middel van de Hipster PDA (A7 indexcards) had ik eerder al wel over gelezen. Door de uitleg van Martijn is het me net even iets duidelijker geworden.

“Lifehacking is het versimpelen van je leven doormiddel van web2.0, GTD, ducktape, handigheden en een vleugje MacGyver”, aldus Martijn Aslander met het grootste MacGyver kapsel van de collegezaal.

Getting Things Done is een manier om mind traffic goed te organizen en zo losse flarden van gedachten op papier te krijgen. Vaak denk je meer dan 1x aan iets. De 2de keer je bedenken dat je iets nog moet doen is zonde van je tijd… Als je het de eerste keer al had opgeschreven hoef je er geen 2de keer aan te denken (als je er tenmiste goede acties aan gekoppeld hebt).

Wie weet trouwens waar deze index cards goedkoop te verkrijgen zijn?

Verder ging Martijn in op de lifehacking conferentie die 22 juni zal plaats vinden tijdens Exposure ’07 in de Harmonie in Leeuwarden. Meer informatie over deze conferentie vind je waarschijnlijk binnekort op de blog van Eric Voigt.

Weer veel interessante dingen geleerd. Martijn is een inspirerend persoon, komt op mijn Keep in Touch lijst in t grote GTD boek ;D Aantekeningen van het eerste college vind je op Eric Voigt’s blog.
Headerfoto komt overigens van Bram Hilgersom‘s Flickr en is genomen tijdens het eerste college.

3 Comments Lifehacking!

  1. Nadia

    Lijkt me heel boeiend allemaal maareeehhh het is MacGyver en niet MacGuyver Matthijs ;)
    Ja don’t mess with my heroes! Haha

  2. Pingback: Lifehackingcongres in Leeuwarden - vrijdag 22 juni at Enthousiasmeren

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.