iA


Studeren Turkije

by Matthijs. Average Reading Time: almost 2 minutes.

eskisehir2.jpg
Zoals ik al eerder had aangegeven in deze post, ga ik in september 5 maanden studeren in Turkije. Omdat ik vandaag de definitieve formulieren bij bureau buitenland heb ingeleverd, leek het me een mooi moment om een nieuwe post te schrijven over Turkije :)

Als eerste zit ik een klein beetje te twijfelen. Mijn eerste intentie was om de studie Cinema & Television te volgen. Maarrr, de richting Communication trekt me ook heel erg. Gelijk een mailtje gestuurd in hoeverre hier op internet communicatie wordt ingegaan. Ik ben benieuwd :)

De tijd in Turkije gaat zeker tof en leerzaam worden. Een paar feitjes over de campus:

Date of Establishment : November 6, 1958
Language of instruction : Turkish, English, French, German
Rector : Prof. Dr. Fevzi SÜRMELİ
Type of university : State
Number of Faculty : 12 (3 of which are Distance Education)
Number of State Conservatory : 1
Number of Schools : 7
Number of Research Centers : 38
Number of Academic Staff : 1.870
Number of Undergraduate Students : 23.000 (Resident)

anadolu41.jpganadolu31.jpganadolu21.jpganadolu_u1.jpganadolu5.jpg

Enkele quotes van de website:

Eight percent of its urban population of nearly 600,000 is made up of university students. In other words, Eskişehir is a student city, full of youth. The cafes that are situated on both sides of the river make Eskişehir seem as a resort town.

Eskişehir is 5 hours from Istanbul, 3 hours from Ankara, 6 hours from Antalya and Izmir by road. It is at the same time a major hub of the Turkish railway network, and can be reached from any part of the country by train.

Although Eskişehir has a big student population, housing does not constitute a problem. Kredi &Yurtlar Institution (State) dormitories alone house a total of 6,500 students. In addition, there are many private dormitories. Students who prefer to rent apartments (furnished or unfurnished) find great support from the residents of Eskişehir. The Counseling Center of Anadolu University helps students overcome housing problems.

Anadolu University has canteens for students in all the faculties and schools. The student cafeteria in the Yunusemre Campus serves nutritious lunches to approximately 7,000 students daily. In addition to this, there are cafeterias at the Bilecik and Bozüyük Vocational Schools and the Civil Aviation School. There are also other restaurants on the campus as well as in the city.

Jawel, het is daar echt huge! Om het even te verduidelijken, hier is de map van de campus te vinden.
Ik heb er echt zin in!

7 comments on ‘Studeren Turkije’
 1. Nadia says:

  Gaan we nu ook een Kees ‘zoek de Matthijs’ uitje organiseren? (A)

 2. Papa RR says:

  Grote klasse dit verhaal. Ik ondersteun het van harte. Het zal zeker een leuke tijd worden.

  groetjes

 3. […] vakken die ik in Turkije ga volgen zijn gekozen! Ik ben toch maar afgeweken van Cinema & Television, hetgeen wat ik als eerste van plan was. Dit zijn de vakken die ik in Turkije wel ga […]

 4. […] in een half jaar, zitten een boel leuke vakken bij! Heb er zin in! ;D Eerdere posts over Turkije: Studeren Turkije 5 maanden studeren in Eskisehir, Turkije […]

 5. baukje says:

  IK GA OOOOOOOOOK :D in februari met vriendinneke, vet man! plezier daaar!

 6. Matthijs says:

  Wat cool! Heb je een mailtje gestuurd :-)

 7. […] Studeren Turkije […]

Leave a Reply