UPC nieuwe brand identity

upc_header.jpg
Jeroen wees me op het nieuwe logo van UPC. Vreemd, er is nog niets over geblogt, bij deze dus maar een post.

Van de website van UPC:

Gewoon voor iedereenflight.jpg

Gewoon voor iedereen. Dat is de nieuwe manier van denken bij upc. Het is ontstaan uit de gedachte dat de digitale wereld een zeer bijzondere plaats kan zijn. Vol met opwinding en kansen. Maar met zoveel keuze in zoveel nieuwe technologieën kan het ook een erg complexe plek zijn.

Wij geloven dat iedereen een plaats verdient in die nieuwe digitale wereld. En om dit mogelijk te maken hebben we ons verplicht om al onze activiteiten simpeler en menselijker te maken. Dit geldt zowel voor onze producten, onze aanbiedingen als voor onze klantenservice. Dit is een nieuwe reis voor ons en er is nog erg veel te doen. Maar we zijn onderweg en we zouden u graag willen uitnodigen om ons op deze reis te vergezellen. Wie weet wat we allemaal tegenkomen.

Ons nieuwe logoupc_logo.jpg

Om onze nieuwe manier van denken vorm te geven, hebben we een frisse merkidentiteit gecreëerd. Met als middelpunt ons nieuwe logo. Bij upc noemen we het de ‘bloem’. Een bloem die lichtgevend blauw en helder is.Het is energiek, bewegelijk, magisch en intrigerend. Het is eigenlijk veel meer dan alleen maar een logo. We hopen dan ook dat u er net zo gecharmeerd van bent als wij. En dat het u inspireert om nieuwe paden in te slaan.

Het schijnt een trend te zijn, meerdere bedrijven zijn al van identity en logo veranderd. Molblog schreef hier eerder al over (Zie de voorbeelden bij de geFleckte bullets).

Zelf vind ik het raar dat ik over de nieuwe identity nog niets heb gelezen op andere blogs. Waarom brengt UPC dit niet uit? Of gaat dit nog komen? Het is overduidelijk dat ze een beeldmerk proberen neer te zetten in plaats van het (lelijke) oude logo. Groot gelijk hebben ze ;)

Edit: Telegraaf had het bericht al om 7:30. Ik was wel 15min eerder dan Molblog though ;D

3 Comments UPC nieuwe brand identity

  1. Matthijs

    Ik neem aan dat het wel de bedoeling is. Als ze compleet de brand identity veranderen om de naam een beetje te zuiveren, ga ik ervan uit dat ze de communicatie naar de consumer ook wel veranderen. Anders zitten ze over een jaar weer met het zelfde probleem.

    Van de Telegraaf website:
    ‘Kabelaar UPC is naar eigen zeggen bepaald niet meer het bedrijf van enkele jaren geleden dat bekendstond om slechte dienstverlening en lange wachttijden bij zijn callcenters. “UPC is niet meer wat het geweest is, en dat is volgens onze klanten maar goed ook”, zegt directeur Diederik Karsten.’

  2. Raymond

    Zolang er nog zomaar digitale televisie wordt geleverd (geheel vrijblijvend) door TNT…. Dan verandert er niet vreselijk veel aan dat fijne imago.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.