Geslaagde eerste MoMo

mobile_monday.jpg
Gister woonde ik de eerste Mobile Monday Amsterdam bij.

Samen met ongeveer 200 anderen zat ik maandag middag in de Rode Hoed in Amsterdam. Perfecte locatie voor deze groep mensen. Raimo van der Klein, oprichter van MoMo startte de dag met een inleidend babbeltje en het programma.

Daarna sprak Erik de Zwart over Tunin.fm. Waar ik me het meest over verbaasde was dat er nog maar 3.000 actieve gebruikers waren (werd later gecorrigeerd door iemand in de zaal van Tunin.fm, het bleken er ongeveer 9.000 te zijn). Maar dat is nog weinig, voor een applicatie die eigelijk iedere flat-free internet abbo user zou moeten hebben.

Vervolgens sprak Dennis Hettema van OP3. Best wel boeiend verhaal over de toekomst van shotcodes, een herkenning van een code door de camera van je telefoon.

Daarna was Jyri Engeström van Jaiku aan de beurt. Persoonlijk vond ik deze presentatie het meest interessant. Voornamelijk ging het over het toekomstperspectief van Jaiku, momenteel de grootste concurrent van Twitter. Zelf denk ik dat Jaiku meer toekomst heeft, de applicatie is stabieler, sneller, overzichtelijker (door de channels) en komt binnekort met een kick ass nieuwe mobiele applicatie (alhoewel ik ook al behoorlijk onder de indruk ben van de huidige applicatie).

Update: Slides van Jyri:

Kortom een gezellige en inspirerende dag. Viel me trouwens op dat de mensen waar ik mee was (Vince, Jeroen, Michel & Leon(cool, we all blog ;D)) de enige aanwezige studenten waren. En dat is raar … Is er eindelijk eens een goed & gratis event, blijven de studenten thuis … Ik heb in ieder geval genoeg boeiende informatie en inspiratie op gedaan :)

6 Comments Geslaagde eerste MoMo

  1. Pingback: » Microcontent to go - 04-06-2007 - Content Cantina

  2. Nadia

    Ik kan me een zekere Matthijs heugen die bij een ander goed & gratis event gewoon thuis is gebleven ;)

  3. Pingback: Jyri van Jaiku bij de eerste Mobile Monday Amsterdam at Enthousiasmeren

  4. Pingback: Mobiel internet

  5. Pingback: Microcontent to go» RethinkingMedia

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.