Mobiel internet

mobile.jpg
Schreeuwende advertenties. Flat free internet voor maar €9,95 per maand! KPN Hi zet Laura in, hot chick met weird hoofd (definitely a purple cow). T-mobile kijkt op afstand toe, de eerste aanbieder van onbeperkt internetten heeft waarschijnlijk al genoeg mobiel browsende internetters.

De aanpak van KPN Hi met Laura vind ik sowieso raar. Met een boel prijzen (Macbooks, N73’s, iPods en internet abbo’s) met de gebruiker getriggerd worden om mobiel internet uit te testen. “Laat de gebruiker maar zoeken, hij vind zelf wel uit hoe tof het is!”. Uh.. Nee?!

Waarom wijdt Hi niet gewoon een speciale pagina aan applicaties die het mobiel internetten zo tof maken? De startpagina, het zogenaamde Hi Portal, biedt een overzicht van enkele populaire sites en services. Goede start. Maar wordt het meest geniale van mobiel internetten daarmee niet keihard overgeslagen?

Bij deze een overzicht van mijn mobiele applicaties, voor mij de onmisbare juweeltjes op een internet telefoon, essentiele aanvullingen kunnen in de comments:

Google Maps Mobile

google maps mobile

De mobiele versie van Google Maps. Erggg handig!
Meer info Google Maps Mobile

Gmail Mobile

gmail mobile

Persoonlijke favoriet. Gmail is m’n belangrijkste inbox, heerlijk om deze 24/7 te kunnen bekijken.
Meer info Gmail Mobile

Tunin.fm

tunin.jpg

Zeer puike muziekplayer! Op Mobile Monday nog een puike babbel van Erik de Zwart over gehad. Zeer jammer dat het binnekort waarschijnlijk een betaaldienst (of volgespamd met ads) gaat worden. Geniet er dus nog maar even van ;)
Meer info Tunin.fm

Fring

fring.jpg

Gmail Talk, Skype en Twitter in 1! Handig!
Meer info Fring

Widsets Widgets


Widsets doet een poging om een framework op te zetten waar andere app. in kunnen worden gezet. Tot nu toe hebben ze al een leuke library met nuttige apps, waaronder onlangs gereleased, Jaiku Widget. Erg tof!

Meer over Widsets Widgets

Lees je nog gezellig mee KPN? Ik ben te huur als blogger ;-)

11 Comments Mobiel internet

 1. Michel

  Heeey hondje,

  ook maar ff iets mee pikken van de mobiele internet revolutie? T-Mobile kijkt wel lekker mee van de zijlijn maar hadden wel voor KPN een viral online staan! Namelijk wendy’s wereld!
  Ook hebben ze een uitgebreide start pagina samen met wie anders dan startpagina!
  Daar staan ook altijd leuke links op! Voor de mensen die in zo op t-mobile zijn… ze hebben em ook gewoon http://www.startpagina.nl/pda!

 2. Ewout

  Wat dacht je van de essentiële Opera-software? Kan niet zonder!

  Wat ik nog steeds mis is een port van FireFox voor je mobiel..

 3. Gert-Jan

  ““Laat de gebruiker maar zoeken, hij vind zelf wel uit hoe tof het is!”. Uh.. Nee?!”

  Waarom nee? Ik heb het namelijk wel zelf uit gezocht, mede door die actie van Hi, en ik ben al om! :) (zonder een prijs gewonnen te hebben ;) )

 4. Matthijs

  Gert-Jan, het gaat me erom dat er creatievere manieren zijn om je doelgroep goed aan te spreken.

  Deze manier vind ik vrij omslachtig van KPN, puur vanwege het feit dat alles zelf uitgevogeld moet worden. De prijzen benadrukken de actie en niet de dienst.

 5. Ewout

  Als de actie positief overkomt, dan komt een service ook al snel positief over, als er geen mensen zijn met negatieve ervaringen met deze dienst.

  Misschien vindt KPN hun actie wél creatief. Er zijn daarnaast ook genoeg mensen die deze campagne wél goed vinden. Kwestie van persoonlijke smaak?

 6. Matthijs

  Maar Ewout, mijn blogpost is ook 100% persoonlijk ;)
  Ik vind mensen een product laten uittesten niet de meest creatieve marketing.

 7. Niels Bruin

  Heej Mattthijs, leuke blog post! Ik denk dat het te maken heeft met het laten uitspringen van een service, en niet met het internet zelf.

  Natuurlijk is internet heel belangrijk bij de flat-free abbonnementen, maar T-mobile en Vodafone bieden immers hetzelfde aan. En bij elke provider is internet hetzelfde, dus ook de diensten.

  Dus hoe kunnen deze providers zich profileren op de markt? Hoe trek je de mensen over de streep om mobiel internet bij Hi te nemen, en niet bij T-mobile? Voorbeelden kunnen zijn:

  – goedkoper
  – sneller
  – verhouding prijs/snelheid
  – prijzen

  Waarschijnlijk hebben ze een goed doelgroeponderzoek gedaan, en gezien dat de meeste mensen die internet op mobiel willen, goed bekend zijn met de diensten van mobiel internet.

  Trouwens, als mensen willen uittesten, kunnen ze bijvoorbeeld ook even langs een winkel van provider gaan. Toen ik mijn mobiel met T-mobile pocket internet totaal heb aangeschaft, heb ik eerst een kwartier getest bij de t-mobile winkel.

 8. Matthijs

  Hoi Niels!
  Zelf denk ik dat deze campagne vooral is gericht op bestaande Hi gebruikers die de keuze “moeten” maken om te kiezen voor een internet abbo.

  Zelf denk ik dat de bekendheid van de diensten nog erg laag is. Zo hoorde ik van Erik de Zwart op Mobile Monday dat Tunin.FM (imho een eerrgggg relaxte applicatie voor internet mobile) nog maar 9.000 gebruikers kent! Dat is toch enorm weinig?

 9. Veronique

  Beste allemaal,

  Hi heeft problemen met zijn mobiel internet. Hun marktaandeel is te klein en ze willen dit uitbreiden. Ik ben eens de verschillende providers en hun pakketten gaan vergelijken, maar kan niet echt een reden vinden of een probleem wat Hi heeft. Wat zouden ze kunnen doen om meer mensen te bereiken om mobiel internet aan te schaffen, en ook daadwerkelijk voor Hi te kiezen en niet voor Vodafone ofzo? Dat lijkt me namelijk belangrijker dan het richten op de bestaande gebruikers, zoals Matthijs al zegt..
  moet hier een opdracht over maken voor mijn studie.
  GRAAG IDEEEN!!!
  xxxxx veronique

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.