Twitter vs Pownce vs Jaiku vs Numpa vs …

randomthoughts.jpg
Vandaag kreeg ik een invite voor Pownce van Remko. Pownce, iets van de maker van Digg, zou dat niet ontzettend tof worden? Mogelijkheid om files, events en messages te sharen, een uitgebreidde Twitter dus eigenlijk.

Toch wordt het niet opgepakt. Hetzelfde was het geval met Jaiku, het zou een verbetering op Twitter moeten zijn. Groter, beter en breder. Mogelijkheid om channels aan te maken is ideaal en leuk voor een festival (perfect gebruikt op MoMo!) maar om je friends updates te geven? Nah.. Die zitten toch allemaal nog op Twitter. En voor de gebruikersgroep op Twitter heeft de nederlandstalige Numpa ook geen meerwaarde.|

Hoe komt het toch? De overstap vrees? Zelf denk ik dat, zolang Twitter nog aan de communicatie behoefte voldoet, er geen reden is om over te stappen. De gebruikersgroep die nu op Twitter zit vermaakt zich er nog prima, juist omdat het een relatief hechte club is (ongeveer 1500 actieve gebruikers in NL).

Kleine foutjes die Pownce naar mijn mening maakt, is het nu al toevoegen van reclame boodschappen tussendoor. Ook wordt erg groots neergezet dat een betaald pro account beter is (d’oh). Dit zijn de dingen die moeten worden gedaan op het moment dat er een grote gebruikersgroep aanwezig is. Op het moment dat er nog maar een handjevol gebruikers de dienst aan het testen is, schrikt een reclame boodschap tussendoor enorm af.

Ik weet het wel, ik blijf voorlopig nog even lekker op Twitter ;D

3 Comments Twitter vs Pownce vs Jaiku vs Numpa vs …

  1. Pingback: Tipt

  2. Ruben Swieringa

    Volgens mij gaat het niet zozeer om features, maar meer om waar de meeste mensen zijn. Wat is het nut van naar de beste dienst gaan als daar niemand is? Uiteindelijk zijn het toch de mensen die het feestje maken.

  3. Matthijs

    Helemaal mee eens. Maar, dan is de vraag: hoe zorg je ervoor dat de grote gebruikersgroep overstapt? Dat moment zal toch ooit wel een keer moeten komen?

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.