Does Twitter make you do the right thing?

randomthoughts.jpg
Even een klein hersenspinsel; verhoogt de sociale controle door een transparanter leven, waardoor je makkelijker en sneller het juiste doet?

Door transparantie van sociale media (waaronder bijvoorbeeld Twitter) is het makkelijker om te zien of degene bezig is met datgene waar ie mee bezig hoort te zijn. Nee, ik bedoel het niet me de big brother gedachte, maar stel nou dat je iemand belooft om iets te doen op een bepaald tijdstip en de ander ziet op bijvoorbeeld Twitter dat je iets heel anders doet.

Het rasvoorbeeld hiervan is natuurlijk Peter Felixsen (Plazes) die werd betrapt door Flickr en zijn eigen Plazes tool;

Web 2.0-ondernemer ‘betrapt’ door 2.0 sites
felix petersenInternetondernemer Felix Petersen van ‘locatie-deler’ Plazes.com, twee jaar geleden op Bright.nl geïnterviewd, is dit weekend betrapt door gebruik te maken van Web 2.0-sites als Twitter en Flickr-foto’s. Petersen zou een lezing geven op het congres The Next Web vrijdag in Amsterdam maar heeft op het laatste moment afgezegd, omdat zijn kind ziek zou zijn. Maar hij dook diezelfde dag wel op als deelnemer van een andere conferentie, in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Dat verraadde hij zelf op zijn Plazes-profiel en door op deze Flickr-foto bier te staan tanken. The Next Web-organisator Boris is nu boos en eiste op zijn weblog uitleg van Petersen. In de Web 2.0-wereld bestaan weekenden niet meer dus die reactie volgde zondagavond laat.

Bron: Bright.nl

Ok, dat is dan het voorbeeld van een bekend persoon. Maar is dit niet precies hetzelfde bij jezelf?

Gistermiddag een mailtje van Frank Meeuwsen met verzoek tot telefoontje om een datum te prikken waarop we het gaan hebben over eventuele stage bij Rhinofly. Ik heb totaal geen probleem met telefoneren, maar dit zijn wel de kleine dingetjes die je gemakkelijker opschuift naar een ander tijdstip.

Omdat ik weet dat hij op Twitter zit en waarschijnlijk net las op school aan het werk was en productief bezig was. Daar moet een snel telefoontje wel tussen kunnen, dus heb ik vrij direct terug gebeld. Iets wat ik anders minimaal een paar uurtjes had uitgesteld.

Does Twitter make you do the right thing?

3 Comments Does Twitter make you do the right thing?

  1. Matthijs

    Goede uitspraak Raimo! Sociale controle door social media, vind het een erg interessant fenomeen.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.