Twitter social effects

randomthoughts.jpg

De meeste mensen willen het niet begrijpen. Andere kunnen het niet begrijpen. “Dude, WAT moet je nou met Twitter? Wat heb je er aan en wat zijn nou echt de benefits?!”

Gister had ik Twitternetwerkmeeting (je weet wel, die geheimzinnige club die geheimzinnige dingen doet). Omdat ik liever niet alleen daarvoor helemaal naar Utrecht wil afreizen, mooi even 2 koffie afspraken gemaakt. Polle de Maagt om 17:00 en Frank Meeuwsen om 19:00.

Met Polle op Utrecht CS afgesproken. Eerst zouden we daar koffie doen, weer was te mooi, dus we zochten het terras op. Onderweg naar het station; Polle: “Matthijs, balen van je was joh!“. Matthijs:”Klopt, trouwens grappig dat je een WO studente moest uitleggen wat Sanoma is!

En dat is toch mooi? Hij weet van mijn persoonlijke belevenissen en ik van de zijne. Wacht, niet alleen van Polle, maar ook van de rest van de 63 andere mensen die ik volg via Twitter. Van vrienden, tot bekende marketeers, tot SEO specialisten. Nee, microbloggen is geen cry for attention. Het genereert gesprekstof en interesse, juist doordat je meer van elkaar weet dan alleen NAW gegevens.

Na 2 uur gezelligheid op het terras met Polle, naar afspraak met Frank. Ik weet dat hij brand director is bij Rhinofly, blogt op about:blank, actief is in de new media scene & voorstander is van GTD. Ooit reageerde hij eens op m’n blog, toen ik linkte naar een artikel van hem. Ik wist dus wat hij deed op werkgebied. Maar hoe heb ik hem echt leren kennen? Via Twitter! Hij komt voor in mijn timeline, af en toe lees ik tussendoor eens wat zijn belevenissen zijn.

En zo praat je met iemand die je daarvoor helemaal niet kent, over zijn weekendje in Antwerpen & andere belevenissen.
En dat is toch gewoon prachtig? Mensen waar ik nu mee in het Twitternetwerk zit, die ik 6 weken geleden nog nooit heb gesproken, ken ik bij voor en achternaam, weet wat hun werkgeschiedenis is, wat de persoonlijke ambities zijn, hoe ze daar willen komen en wat ze in het dagelijks leven mee maken. En niet door de 3 afgelopen Netwerkmeetings, daar werken we keihard (echt waar! ;D), maar puur door Twitter! En het leukste, ze weten het ook van mij, net als mijn 65 followers.

En dat is dus het coole van Twitter. Ik noem het, het Twittereffect ;D

7 Comments Twitter social effects

  1. Pingback: Open Communicatie of: “Amazing that with Twitter people still send email” » Cafe del Marketing

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.