Vakantie to-do list in GTD stijl

gtd_header.jpg
Zelf merk ik heel erg dat, als ik in een ongedwongen en niet echt werk gerelateerde situatie zit, ik geen complex GTD systeem nodig heb. Op moment van schrijven zit ik in de voorbereidingsweek voor mijn studie periode in Turkije. Af en toe kleine dingetjes regelen. Hiervoor is een To-do list met een snufje GTD best handig. Zelf zie ik deze manier van het noteren van een to-do list ideaal voor bijvoorbeeld tijdens een vakantie, een moment waar je focus op 1 hoofdproject ligt.

Even terug naar de basis. Hoe zat dat ook alweer met GTD? De sleutel was om alles op te schrijven wat je moet doen en waar je aan denkt + het indelen van dit soort dingen in contexten en koppelen aan projecten. Snap je niet helemaal wat ik in de zin hiervoor bedoelde? Geen probleem, zo ver zal ik er in deze post niet op ingaan, want …

Bij de simpele to-do list in GTD stijl skip ik de projecten. Zelf de context is niet zo heel erg belangrijk. Mijn main focus ligt nu op Turkije. Vrijwel iedereen waar ik anders taken van zou ontvangen weet dat ik nu in Turkije zit en voor hen gezien sta ik ongeveer op vakantie-stand. In dit geval heb ik dus feiteijk maar 1 project, Turkije.

Overdag blijf ik natuurlijk wel collecten; dat wil zeggen, ik schrijf de dingen op die ik moet doen of waar ik nog op wacht. In deze to-do list maak je 3 verschillende lijsten, te weten;

 • Acties
 • Wachten op
 • Ooit / Misschien

Hiermee heb je gelijk de basis van GTD ongeveer wel te pakken.

Acties:
Wat zijn de dingen die je nog moet doen? In mijn voorbeeld:

 • Fiets regelen, Buddy Serkan meevragen de stad in voor fiets
 • Huisvesting regelen, appartement van Sabri bekijken
 • Pasfoto’s laten maken, vraag Ismail voor hulp

Noteer de acties op de juiste manier, probeer er altijd achter te komen wat de volgende acties is, zoals heel erg duidelijk is beschreven in deze post op whatsthenextaction.com.

Wachten op:
Waar wacht je nog op? mensen die jou nog informatie moeten geven. In mijn voorbeeld:

 • Studentenpas van Nezih, Woensdag 26 september
 • Info Scubadiven, Nezih

Ooit / Misschien:
Wat zijn de dingen die je ooit of misschien nog wil gaan doen? In Turkije zijn nog zo ontzettend veel dingen die ik nog wel wil doen, maar waar ik nog geen datum aan heb verbonden. Ook hoor ik hier van veel mensen dat ik dit of dat persé nog moet bekijken. Op het moment dat we trips gaan inplannen kan ik mooi deze lijst erbij pakken en het zo goed combineren. Voorbeelden zijn:

 • Duiken
 • Naar Istanbul
 • Snowboarden in Bursa
 • Berggebied rond Eskisehir bekijken
 • Breakfast place met Nezih

Conclusie

Blijf je dingen op schrijven, ook op vakantie! Zorg dat je altijd pen en papier bij de hand hebt om kleine dingen te noteren die je anders zou vergeten. Ook tijdens vakantie is een kleine to-do list meer dan gemakkelijk om je dingen toch nog een beetje georganiseerd te houden. Voeg hier een snufje GTD aan toe en je zal merken dat je op vakantie minder zorgen hebt omdat je geen dingen vergeet en de dingen die je wil doen ook echt doet!

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.