Een web vol zombies

randomthoughts.jpg
Afgelopen week zag ik in de bios The Invasion. Een film over aliens die de wereld overnemen door de mensheid te veranderen in wezens zonder emoties. Lees even verder voor de vergelijking met nieuwe media …

Synopsis The Invasion:
A space shuttle mysteriously crashes on Earth, and an extraterrestrial disease in the wreckage begins infecting human beings. A psychiatrist from Washington, D.C., Carol Bennell (Nicole Kidman), and her colleague Ben Driscoll (Daniel Craig) discover that once infected, a transformation which robs the victims of their humanity is triggered by hormones released during REM sleep. As the infection spreads, fewer people can be trusted. Fighting to stay awake, Carol looks for her son, who may hold the answer to stopping the invasion

Allereerst, een uiterst aardige film. Goed genoten. Maar, wat doet dit nou op mijn blog?

Vandaag kwam ik op de blog van Jeroen Mirck (Redacteur Adformatie) dit artikel tegen. Dit deed me toch weer kietelen om te bloggen over privacy en social / new media. Wederom een filmpje dat je bewust moet maken van de “gevaren” van het blootgeven van informatie op social networking sites. Vul 1x je naam en adres in en je deurmat zal de volgende dag vol met folders liggen! Althans, dat is de strekking van de video …

Wat als iedereen hier nou gehoor aan had gegeven als het filmpje 10 jaar geleden van gepublished? Het web zou vol zitten met zombies. Emotieloze wezens. Niemand is sociaal. Steekt een hand uit voor een ander. Niemand deelt informatie. Iedereen is, net als in The Invasion, compleet emotiesloos. Het web zou alleen worden gebruikt voor informatie sharing op momenten dat het MOET (bijv. bedrijven sharen gegevens omdat het nodig is, punt). Dat is toch geen drol aan?

Wat geeft het web hedendaags nou de sociale en interactieve tint? Het gevoel om te delen. Omdat andere mensen dat ook doen. Een stukje zelfpositionering. Een stukje zelfreflectie. En nog een aantal andere redenen. En om dit te doen is het aangenaam om te weten met wie je te maken hebt. Twitter draait bijvoorbeeld om conversaties tussen individuen. Enorm sociaal! Zou dit net zo goed gaan als het username111 was die in gesprek was met username322 en username443? Tuurlijk niet! Het is altijd belangrijk om te weten met wie je in gesprek bent.

Verdorie, stop nou eens met de “promotie” voor een anoniem web. Het sharen van informatie over jezelf is helemaal zo slecht nog niet. Zie ook deze posting op mijn blog: Privacy is overrated.

p.s. Jeroen, absoluut geen kritische toon naar jou. De posting op je blog deed me alleen weer even denken aan bovengenoemde ;-)

2 Comments Een web vol zombies

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.