Inspiratie: Twitter als schoolcommunicatie

inspiration.jpg
Vandaag kwam ik op Twitter het Twitterkanaal tegen van de Minor Ondernemen. Goed werk! In de tijd van omslachtige Blackboards en niet up-to-date aankondigingsborden biedt (micro)bloggen de nieuwe uitkomst voor een simpele informatie voorziening.

Vroegah was het wel anders. Naar school fietsen door wind en regen. Aangekomen erachter komen dat de ochtendles van 8:30 is vervallen door ziekte. Balen.

Daarna kwam Blackboard.
Digitaal alle informatie bij elkaar. Documenten, aankondigingen. Sharen van informatie ten top. Maar wat was hier het probleem? De structuur zat zo vies omslachtig in elkaar dat het voor docenten moeilijk was om “even” een berichtje te droppen. En voor studenten was het lastig om deze berichten terug te vinden. Geen RSS feeds waren beschikbaar. Altijd terugkomen om te kijken of er nou wat nieuws was … Vervelend!

Langzaam

3 Comments Inspiratie: Twitter als schoolcommunicatie

 1. Coen

  Minor Ondernemen twitterkanaal… wederom een briljant idee van, jawel ondergetekende en Mike, samen verantwoordelijk voor de interne communicatie van de minor.

  Allemaal leuk en aardig, maar toch zijn we niet helemaal happy. Het is lastig om iedereen over te krijgen. De minor zit vol met 110 studenten waarvan een groot deel van ecma is en huiverig om hun mobiele nummer in te voeren voor sms updates (begin ajb niet over RSS, ze kunnen me net vertellen waar www voor staat). Bovendien heeft twitter de nare gewoonte af en toe sms notifications uit te zetten. Het is simpelweg ondoenlijk om iedere keer weer iedereen te bereiken en te zeggen zet weer ff aan, dan gaat het voordeel van de dienst verloren.

  Daarom zijn we nu ook aan het kijken naar MSN-bots daarvoor, en, omdat dit door twitter ook al ondersteunt wordt, andere IM clients. MSN is daar helaas nog geen van, en dat is toch wat 95% gebruikt dunkt me.

  Overigens ben ik het wel 100% met je eens dat de informatie naar de student toe moet komen ipv de student naar de informatie. Ook is BB een doorn in ons oog. En docenten die dingen vaker dan eens moeten invoeren zou tot het verleden moeten behoren. Een systeem moet dat gewoon voor jou handelen.

 2. Matthijs

  Gaaf Coen! Ik had stiekem verwacht dat Guido erachter zou zitten, niet dus ;-)

  Dat Twitter nog niet betrouwbaar genoeg is voor dit soort diensten is inderdaad erg jammer. Op lifehackingcongres, waar Twitterfountain werd gebruikt, was Twitter ook enkele uren down. Erg jammer om juist op DAT soort momenten geen Twitter te hebben.

  De struggling van Friezen had ik ook wel verwacht :-p De enige manier om dit erin te krijgen is om ze ervan te overtuigen waarom deze dienst zo goed is en het misschien wel verplicht te stellen. Als ze voor de 5de keer vroeg opstaan om bij een college te zijn, wat is uitgevallen maar wat WEL van te voren op Twitter is vermeld, denken ze wel een 2de keer na om het alsnog te gaan gebruiken.

  Ik weet niet of MSN bots wel zo’n goed idee zijn. Een mobiel is iets wat iemand altijd wel bij zich heeft. En als iemand dan toch online is, dan kijkt ie toch eventjes naar Twitter.com?

 3. Remko de Jong

  Nou ja als je online bent heb je MSN meestal ook aan staan ;) Maaruh aan de andere kant is ‘t wel logisch dat ‘t zo traag gaat.. bedoel beetje Fries laat zich niet uit ‘t veld slaan door wat regen en wind (moet ik over de winter van 63 beginnen? ;) ) Anywho, Mathijsje, ben ook eindelijk aan de twitter (check je mail), mooi pakket heb je gekregen kerel :D

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.