Tweet 1000 & het nut van Twitter

twitter_header.jpg
Jippie! Vandaag mijn 1000ste Twitter bericht geplaatst! “Ho, wacht eens even. Is dat wel echt iets om trots op te zijn? Twitter is toch voor mensen die geen leven hebben?” Nou! Daar ga ik het dus nu over hebben ;-)

First of all, mijn 1000ste twitter bericht! Wohoo!
tweet1000.jpg

Waar Twitter in zijn algemeenheid goed voor is kan je beter lezen op de blog van Polle.

Wat Twitter voor mij heeft betekend? Ik heb op deze manier rechtstreeks een directe lijn met het bedrijfsleven van de tak waar ik me goed in interesseer; interactieve marketing en nieuwe media. Discussies, feedback van proffesionals en gewoon geouwehoer met onbekenden.

Gaaf toch! Leuke contacten opdoen. Ontmoet ze in het echt op een Twitterborrel, babbel over een nieuwe startup en feedback op blogposts / acties.

Wat Twitter met je doet is terug te lezen in eerdere blogposts van me:

 1. Twitter social effects
 2. Does Twitter make you do the right thing?

Nou zijn 1000 tweets natuurlijk niets vergeleken met de echte Twitter pro’s (1, 2, 3), maar dat geeft niet. Ik voel me thuis op Twitter. Ik ken de mensen. Ik vind het gezellig. Ja, ik twitter er nog wel een paar duizend door denk ik :-)

7 Comments Tweet 1000 & het nut van Twitter

 1. Jurriaan Mous

  Hmm ik was 14 dagen eerder met twitter account (9 vs 14 april) en heb nog maar 370 tweets. Dus je gaat wel erg snel :P (probeer mij zoveel mogelijk aan 1 tweet per dag te houden, zo te zien aan aantal is 1,5-2 per dag nu ongeveer)

  Misschien is het handig om twitter ongeschreven gedragsregels op te stellen, want ik heb ook veel mensen verwijderd die veels te veel tweeten of over onzin. En het is ook mooi sociale gevolgen te zien. Mensen die ik eerst niet kende die echt welgemeend naar me toe komen van hoe gaat het als ik ziek was of druk was met deadline. Twitter is een mooi medium die je pas begrijpt bij gebruiken.

 2. Bram Hilgersom

  Ik zit a.t.m. op 925 tweets dus we gaan redelijk gelijk op M!

  Even als feedback op Jurriaan: Volgens mij is het hele idee van twitter je ontgaan en neem je het veel te serieus, zoals in de faq beschreven staat is twitter een social tool om mensen op de hoogte te houden van elkaars situatie. De vraag van twitter is dan ook duidelijk What are you doing en niet zoals jij graag ziet What interesting thing could I chat about daarvoor hebben ze de Weblog uitgevonden.
  Ik zie op het moment een duidelijke tweedeling in de tweets, mensen die weinig maar serieus twitteren en vaak past de strekking van het bericht ook lang niet in een tweet (dus rijp voor een blog) en mensen die kort en veelal zonder strekking twitteren.

  Ik ga zeker voor de laatste, zo weet ik van iedereen wat ze doen zonder dat ik in de buurt ben, purima en de samenvatting van al hun interessante werk lees ik wel op hun blog.

 3. Vincent Leenders

  Ik had mij ergens in het voorjaar al aangemeld, maar ben pas sinds oktober aan het twitteren, moet de eerste 100 nog halen, maar ben onder de indruk van de sociale werking die er vanuit gaan: aandacht, humor, contact met onbekende, koppeling naar de echte wereld en business-opportunities. It’s al there.

 4. Matthijs

  @Jurriaan: Ongeschreven regels? Ik denk dat dat niet werkt. Twitter krijgt zijn invulling door experience & kijken hoe andere er mee om gaan. De users vormen het platform. Zoals het hoort :-)

  @Bram: Conversaties op Twitter hebben naar mijn mening wel degelijk nu. Het is makkelijk in een korte snelle weg mensen laten weten wat je doet, maar ook hoe je over dingen van andere denkt. Zeker niet verkeerd als communicatie platform dus. Zolang je mening maar niet in 10tallen tweets uitgelegd wordt ;-)

  @Vincent: Leuk! Voeg je me even toe? @mroumen op twitter :-)

  @Polle: your welcome!

 5. Bram Hilgersom

  @Matthijs ik heb het ook niet over conversaties gehad, die heb ik zelf continu op twitter. Jurriaan ergert zich aan het feit dat mensen twitten dat ze nu bijvoorbeeld een bakkie koffie gaan drinken, ik ben van mening dat dat juist de leuke sociale berichten zijn (uiteraard wel afgewisseld met berichten die iets meer diepgang hebben). Het nut van twitter staat niet gelijk aan de nut van een tweet :D

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.