Matthijs zoekt kamer!

friendprojects.jpg
Een geheel vernieuwde manier van kamer zoeken. Inzetten van nieuwe media. Hyves, weblog, Youtube video en mailing. Hatseflats. Even een copypaste van het persbericht.

matthijs-zoekt-kamer-2.jpg

Eskisehir, Turkije, 14 januari 2008

Student gebruikt nieuwe en sociale media bij zoektocht naar kamer

Een kamer vinden is niet makkelijk. Zeker niet in Utrecht, een van de grotere studentensteden van Nederland. Matthijs Roumen ondervindt dit probleem en zet nieuwe media in om te helpen bij zijn zoektocht naar een kamer in Utrecht. Een oproep video en een weblog moeten hem helpen om een kamer te vinden. Ook speelt sociale media mee in zijn zoektocht.

Matthijs Roumen vertelt: “Ik zit met een extra groot probleem. Momenteel zit ik voor studie in Turkije en vlieg 31 januari pas terug. Begin maart begint mijn stage bij Rhinofly, een internetcommunicatie bureau in Utrecht, dus ik heb alleen de maand februari om een kamer te vinden”. Met deze reden startte de multimediastudent een weblog en nam hij een video op. “De bedoeling is dat de video door zoveel mogelijk mensen wordt gezien”, vertelt Matthijs. Op deze manier hoopt hij op zoveel mogelijk tips voor een kamer in Utrecht. De weblog gebruikt hij om mensen op de hoogte te houden van zijn zoektocht.

De video zal hij eerst verspreiden onder al zijn vrienden via email. Ook heeft hij de video op Youtube gezet. “Mensen kunnen de video makkelijk op bijvoorbeeld een eigen Hyves-profiel plaatsen of op een blog zetten. Het platform waarop de video is te bekijken is dus flexibel. Op deze manier hoop ik zoveel mogelijk views te scoren”, vertelt hij. Waarom deze aanpak? “Ik had natuurlijk ook voor hetzelfde bedrag credits kunnen kopen bij kamernet en me suf hospisteren. Op deze manier hoop ik dat de tips naar mij komen. En deze aanpak is natuurlijk een stuk leuker.”

Matthijs een tip aanleveren doe je overigens niet voor niets. Zelf loofde hij 25 euro uit voor de gouden tip. Rhinofly, zijn toekomstige stagebedrijf, besloot Matthijs een handje te helpen en het bedrag te verhogen naar 100 euro.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Matthijs Roumen op mroumen@gmail.com. Alle verder informatie is na te lezen op www.mroumen.com/zoektkamer


Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.