Je weblog als portfolio

waaromblog.jpg
Zelf stimuleer ik iedereen om te bloggen. Een hele goede manier van personal branding en goed voor feedback, wisselwerking van informatie, teken van kennis motivatie en terugkijk op progressie. Maar hoe zet je je weblog zo op dat het kan dienen als portfolio? Welke dingen moet je niet vergeten? Bij deze een checklist.

1. Relevante postings
Zoals in deze posting al beschreven: blog wat je weet! Een blog is een goede reflectie van je kennis. Goed voor een toekomstige werkgever om te zien wat zijn toekomstige medewerker in huis heeft, wat zijn visie is op bepaalde zaken en wat hij kan.

Ook is het goed om een persoonlijke postings te plaatsen. Soft skills zijn ook belangrijk :-)

2. RSS
Zorg voor een goede RSS feed. Goed voor de vaste bezoeker die het nieuws naar zich toe wil trekken ipv zelf op zoek te moeten gaan. Zorg ook dat je RSS link goed zichtbaar is op je website dmv een duidelijk icon. Alleen het piepkleine icoontje bovenin de browser achter de URL is vaak niet voldoende.

3. About pagina
Zorg dat er en duidelijke about pagina is. De blog bezoeker wil bij het eerste bezoek meestal graag weten waar de blog over gaat en wie achter de blog zit. Op je about pagina kan je mooi linken naar andere persoonlijke sites en wat meer over jezelf vertellen, zoals bijvoorbeeld je LinkedIn, Hyves, Twitter en Flickr.

4. CV
Zorg dat je CV bereikbaar is via je blog. Een makkelijk vindbaar CV is altijd handig, voor mensen die net iets meer over je willen weten. Post wel een aangepaste versie, waarin te vertrouwelijke informatie is uitgehaald, zoals daar zijn je telefoonnummer en adres.

5. Portfolio
Zorg dat net als je CV ook je portfolio makkelijk te bereiken is via je blog. Scheelt de toekomstige werknemer zoeken. En simplicity leidt tot resultaten :-)

4 Comments Je weblog als portfolio

  1. Matthijs

    Kleine aanvulling: Blogs worden ook nog eens enorm goed gevonden door Google. Goede manier van ORM :-)

  2. Marlies

    Nou Matthijs, ik heb me er ook aan gewaagd. Nog wel even verder uitwerken, maar het begin ligt er!
    Doel: Binnen een maand een nieuwe baan! :-)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.