Kamer gevonden!

kamergevonden.jpg
Jeetje. De tijd vliegt! Iets meer dan een maandje na m’n eerste oproep is verstreken. En de kamer is gevonden! Bij deze even een korte en beknopte omschrijving van hoe en wat.

Iets minder dan een weekje nadat ik m’n persberichten had verstuurd kreeg ik een mailtje van Roel. Hij had hetzelfde probleem ondervonden en daarom maar de investering gedaan om een koophuis aan te schaffen. We moesten maar n keertje koffie gaan drinken als ik terugkwam van Turkije en kijken of het klikte.

In de eerste week van februari, een paar dagen voor mijn wintersport, op de koffie in Utrecht! Klein probleempje, hij had nog geen sleutel dus ik kon het huis nog niet zien. Op goed vertrouwen (en een paar foto’s van Funda ;-)) onder voorbehoud akkoord gegaan.

Vandaag was ik voor de Spitsbeurs in Utrecht.
Toevallig was Roel met zijn klusteam keihard aan het beunen en de koffie stond klaar, dus eventjes het huis bekijken! Wat een enorme meevaller! Nog beter dan ik had verwacht! Een enorme woonkamer, prima bovenkamers, stadsverwarming en een nette keuken. Prima vertoeven dus! :-) Ik hoop dat ik er volgende week in kan, beetje wennen aan Utrecht en voorbereiden voor m’n stage die maandag 3 maart begint. Ik heb er zin in!

Verslag met knooppunten, leermomenten en marketingstruikelblokken in deze actie komt later nog online :-)

7 Comments Kamer gevonden!

 1. Quintin Wierenga

  Hoi Matthijs,
  Allereerst natuurlijk van harte gefeliciteerd met je kamer in Utrecht. Je hebt er veel tijd in gestoken en dat mag beloond worden.
  Ik hoop echter wel dat je in je verslag zet van wie je het idee hebt, want dat punt mis ik tot nu toe. De gelijkenissen met mijn actie van zes maanden geleden zijn te talrijk om van toeval te spreken (in dat geval moet ik wel je verloren gewaande tweelingbroer zijn).

  Als student journalistiek snap ik best dat het ‘niet handig’ is om in je persbericht te zetten dat iemand anders dit allemaal al eerder had gedaan. Ik weet zelf ook dat dit idee staat of valt bij de verspreiding van de video. Wat dat betreft heb je prima begrepen dat het plaatsen van de video nog niet eens het halve werk is (als een van de weinigen overigens).
  Maar nu ook jouw zoektocht succesvol verlopen is, wil ik na het lezen van je verslag niet het idee overhouden dat je het allemaal zelf hebt bedacht. Dat zou niet chique zijn.
  vriendelijke groet,
  Quintin Wierenga

 2. Matthijs

  Hoi Quintin,
  Bedankt voor je reactie! :-)

  Het grappige is dat ik al aan deze manier van zoeken dacht voordat jij je filmpje online zette. Mijn stage was half augustus al afgesproken, ik wist dat ik 6 maand naar Turkije ging en daarom iets creatiefs moest bedenken om vanuit Turkije een kamer te vinden.

  Uiteraard heeft het zien van jouw video wel de nodige inspiratie opgewekt, maar helemaal een 1op1 idee kopie is het zeker niet :-)
  Enfin, ik zal je voorbeeld meenemen in mijn verslag. Keertje koffie doen? Lijkt me gezellig om er met iemand over te praten die in dezelfde situatie zat :-)

 3. Quintin Wierenga

  Hey Matthijs,
  Prima, ik moet toegeven dat je vooral met je website je eigen ding hebt gecreëerd :). Je hebt ook volledig gelijk dat dit een veel leukere en betere methode is dan kamernet oid (een k*t kamer in Utrecht krijgt daar nog steeds 80+ reacties…).
  Om er een keertje over te babbelen met wat koffie erbij vind ik prima, je hebt mijn mailadres. En alvast succes met je stage uiteraard :).

 4. Piet

  Hmm, jij hebt dus de afgelopen weken de credits ontvangen terwijl het eigenlijk iemand anders zijn idee was? :-S Ik vind het een beetje sneu dat mensen daar achteraf dan achter moeten komen.

  Zo orgineel was het idee dus niet…….

 5. Matthijs

  @Piet;
  Zoals als ik al eerder aan heb gegeven had ik het idee van het filmpje al eerder in m’n hoofd zitten. Daarnaast heb ik een hele andere methode gehanteerd als Quintin. Waar hij inspeelde op traditionele media (kranten & tv) probeerde ik mensen vooral te raken op het sociale media vlak (weblog & SNS). Beide ideeen komen op hetzelfde neer, de uitwerking is echter compleet anders :-)

  Het complete verslag, inclusief vergelijkingen, vind je binnekort op m’n blog :-)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.