Personal Twitter voor de mooie bomen

twitter_header.jpg
Bijna 240. Dat is het aantal mensen dat ik volg op Twitter. Boelveel. Zoveel zelfs dat ik de mensen die ik echt wil volgen soms niet meer zie. Door het overbevolkte bos zie ik de goede bomen niet meer. En daar moest ik maar eens een oplossing voor verzinnen.

Veel van mijn goede vrienden doen of deden dezelfde opleiding; Communication & Multimedia Design. Veel zitten er ook op Twitter. Aangezien ik nu in Utrecht zit en de meeste nog in Leeuwarden is het voor mij erg handig om ze via Twitter te volgen, aangezien ik ze niet meer dagelijks / wekelijks persoonlijk spreek.

Maarja. Hoe los ik dat nou op? Ik wil liever niet m’n Twitterlijst uitdunnen tot 50 oid. Mensen als @erwblo, @marketingfacts en @gerben Twitteren wel enorm veel, maar dat vind ik helemaal niet erg. Ik haal er vaak inspiratie uit. Dat geldt overigens voor veel van de mensen die ik follow. Maar toch verschijnen er teveel tweets om m’n vrienden te kunnen volgen …

De oplossing: Nog een Twitter account! Ja. Nog eentje. Nee. Hier ga ik niet vanuit Twitteren. Je hoeft me er dus niet te volgen. Het wordt gewoon mijn RSS agregatie van de mooie bomen uit het bos :-)

6 Comments Personal Twitter voor de mooie bomen

 1. Matthijs

  Oei. Het werkt toch niet helemaal zoals gepland. Helaas moeten de mensen die ik volg ook mij followen. Anders zie ik zie niet in mijn with_friends list zonder in te loggen. Bij deze dus toch nog het verzoek om mij te volgen als ik jou volg op @mroumen_friends.

  Dank! :-)

  Toch niet. Ik was iets te voorbarig, er waren namelijk nog geen tweets in die tijd :-)

 2. Mr B

  Ik twitter alleen met mensen die ik echt ken en waar ik op persoonlijke basis mee kan twitteren, ik volg 1 a 2 mensen die ik niet direct ken gewoon omdat ik het interessante figuren vind om te volgen. Je kan toch ook gewoon de uber interessante mensen aan je rss toevoegen, iedere twitter heeft een rss feed dat lijkt me makkelijker dan een tweede account erbij waar je niets mee doet.

  Ik blog binnenkort ook nog over twitter, precies als ik een jaar twitter :D

 3. Matthijs

  Dit is stukken gemakkelijker dan alle RSS feeds in mijn reader proppen. Twitter houd het simpel door geen channels toe te voegen of mensen te highlighten die je bijvoorbeeld echt wil volgen. Die simplicity maakt ze sterk maar vraagt wel om een beetje creativiteit als het gaat om dit soort kleine probleempjes :-)

  Overigens Bram, 80% van de mensen die ik volg op Twitter heb ik in het echt minimaal 1x wel persoonlijk gesproken. Voor mij is Twitter meer dan het volgen van bekenden, het heeft ook een leuke netwerk waarde. Het is maar net hoe je zelf Twitter ziet en er mee om gaat :-)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.