Drie redenen waarom Apple geen livestream aanbiedt van de Keynote [WWDC]

randomthoughts.jpg
Wat een geniale tactiek van Apple. Het niet bieden van een live stream van de keynote van Steve Jobs. Het is iets waar vele Mac freaks op zitten te wachten. Maar waarom faciliteert Apple dan geen live beelden?

 • Gebruiker doet meer moeite om de informatie live op te zoeken
  Op het moment dat ik er moeite voor moet doen om informatie op te zoeken, hecht ik er meer waarde aan.
 • Invloed van andere gebruikers
  Als Apple de keynote live zou streamen, zou het koud beeld zijn zonder meningen. Steve zou zijn verhaaltje houden. Je hoort het publiek wel juichen, maar je ziet er geen echte meningen bij.
  Op het moment dat je het op een blog leest, zie je gelijk wat de auteur er van vind – een meining van een source die je al meer vertrouwd dan een presentatie van Steve, waarschijnlijk – en dat kan jou alleen maar meer enthousiast maken over het product.

 • Het mysterie van Apple
  Apple doet graag geheimzinnig. Daardoor leeft het op communities. Deze doorbeleving zou verloren gaan bij een live stream.

Wel redelijk bewust gedaan door Apple. Juist door niet de informatie rechtstreeks te faciliteren, gaan mensen op zoek, luisteren mensen naar andere en worden er meer conversaties over gevoerd. Slim werk van Apple!

Weet je zelf nog een aanvullingen op deze redenen? Zet het in de comments!

11 Comments Drie redenen waarom Apple geen livestream aanbiedt van de Keynote [WWDC]

 1. Wouter Groenewold

  Het verzorgen van een stream voor dermate veel users is gigantisch veel traffic en vervelend. Dit zien we onder andere al terug bij het Nederlandse voetbal, laat staan bij een wereldwijde gebeurtenis zoals dit.

 2. Matthijs

  Denk je dat het een capaciteitsprobleem is? Ik betwijfel het. :-) Als Apple zou willen zouden dat dat wel voor elkaar kunnen boxen, denk ik.

 3. Rinkel

  Apple heeft het geprobeerd in het verleden. je kon via een speciale site de keynotes live volgen. Maar ze hebben daar niet de power voor. Liep voor geen meter. Gisteravond was zelf zoiets simpels als de Apple store down puur door de grote amount of peeps die op de apple site kwamen na de keynote.

 4. Matthijs

  Maar zullen dat echt capaciteitsproblemen zijn? Het heeft ook wel iets geheimzinnigs… het down halen van de Apple store. Mensen weten dan dat er iets nieuws aan gaat komen.

  Tuurlijk, ik weet wel hoe enorm veel mensen er af komen op een WWDC en hoeveel interesse er leeft onder de mensen die er niet bij aanwezig kunnen zijn. Maar ik vraag me af of het daadwerkelijk aan servercapaciteit ligt en niet aan stragiën van Apple.

 5. Redmer

  Ik mag hopen dat het geen strategie van Apple is, om de Apple Store down te halen, omdat het graag geheimzinnig wil overkomen.

  Tegenwoordig is Apple bekend bij iedereen, en ja het is waar dat men gedeeltelijk ‘leeft’ van de communities vol Apple-freaks. Maar daarom neem ik niet aan dat dit tot een strategie behoord, maar door de techniek, het Apple-publiek is namelijk ontzettend gegroeid.

 6. Leon

  Het is wat Rinkel zegt een capaciteitsprobleem….

  Toen 512Kb/s downstream nog mainstream was (dus zeg maar ADSL 0.1) , jaagde de Keynotes er 4Gigabyte per seconde doorheen om dan slechts een klein gedeelte te voorzien van een livestream.

  Vertaal dat naar deze tijd, dan zal echt het internet op zijn gat gaan….

 7. Matthijs

  Goed, iedereen van een stream voorzien is misschien niet mogelijk. Maar alle Mac stores dan? Of een Mac store per land? Dat moet toch wel haalbaar zijn? Zien jullie dan geen enkele mogelijkheid mijn drie genoemde redenen? :-)

 8. wim

  apple haalt zijn webshop puur bewust offline voor ee update, dit is geen technische eis, maar een marketingding.
  het creeert geheimzinngheid en traffic, geniaal.

 9. daniel

  mja, het mag wel geniaal zijn, maar lees overal berichten van mensen die de ipad eerder niet kopen dan wel kopen… misschien was het dan toch niet zo een goed idee?

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.