Social Media Event verslag.

sme_630.jpg
Afgelopen donderdag, 12 juni, was ik aanwezig bij het Social Media Event in Seats2meet in Utrecht. Een leuke leerzame dag met interessante sprekers en een uitstekende locatie. Bij deze het verslag van de dag.

Opening
Laura Babeliowsky leidde samen met Erno Hannink – organisatoren van het event – de dag in met een kort praatje over de dag. Hierin werd duidelijk gemaakt wat het event in zou houden en waar het event voor bedoeld is. Uiteraard werd in deze start ook het filmpje “Social Media in Plain English” van de Common Craft Show getoond.

Slides bij de opening.

Ray van den Bel – Online netwerken.

Na de opening begon Ray van den Bel als eerste spreker over online netwerken. Kernpunten uit deze presentatie waren vooral dat het individu zich blijft ontwikkelen. In de huidige maatschappij wil het individu zich niet in hokjes laten plaatsen. Zelfprofilering is iets wat stukken belangrijker wordt.

Deze profilering moet met de juiste tools gebeuren en op de juiste manier in de gaten worden gehouden.

Slides bij deze presentatie.

Edo van Santen – Het waarom en hoe in 10 stappen over het gebruik van video.
Kernpunten van deze talk waren dat video binnen elke bedrijfsvoering wel kunnen worden toegepast. Overal kan video een aanvulling zijn en volgens onderzoek zorgt het regelmatig plaasten van video voor enorm veel traffic en conversie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bedrijfsvideo, een productvideo, een diensten video, een vacature video. etc. Zelfs de video van de werving van Rhinofly werd hier genoemd als voorbeeld! Hoera!

Slides bij deze presentatie.

Erno Mijland – Content Marketing
De kern van de presentatie van Erno was dat social media content, maatwerk in het kwadraad is. Maatwerk werd hier vooral dubbelzinnig bedoeld met een knipoog. Het is namelijk werk voor je maat. Zorg dat je consumer je maat wordt, je vriend, je makker. Door deze content voorziening betrek je je consumer. Erg leuke presentatie, met citaten als: “What you give is what you get” en “Advertisement is what companies pay for bein un-original”.

Slides bij deze presentatie.

Erno Hannink – Start een blog met wordpress.com
Hierna begon Erno Hannink, net voor de lunch, met een presentatie over WordPress.com. In deze presentatie werd gedemonstreerd hoe simpel het is om een blog te starten met behulp van WordPress.com. Verbazing alom binnen het publiek hoe enorm simpel dit is! Ook haalde Erno Hannink aan wat het verschil is tussen verschillende platformen, maar omdat WordPress Erno’s grote favoriet is, werd deze uitgelicht.

Slides bij deze presentatie.

Laura Babeliowsky – Klanten krijgen door middel van ezines

Na de Lunch (met een hoofdletter L, want de lunch was echt enorm goed!) begon Laura haar talk over Ezines. Uiteindelijk bleek dit een opsomming te zijn voor tips voor nieuwsbrieven en hoe dit in verhouding lag met blogs. Leuke weetjes waren onder andere dat nieuwsbrieven niet vol met weetjes moeten zitten, maar belangrijk zijn als koppeling naar actie. Voeg ook niet iedereen toe maar zorg voor kwalitatieve contacten. Bij mijn vraag welke dag het beste was om nieuwsbrieven te sturen werd het antwoord dinsdag te geven bij B2B. B2C was volgens Laura het beste om te versturen in het weekend. Bij dit antwoord heb ik zelf mijn twijfels, maar de nieuwsbrief expert zal het wel beter weten.

Slides bij deze presentatie.

Anne-Maria Giannattasio – Sociale Media
Anne-Maria vertelde over hoe sociale media haar bedrijf, PUUR evenementen Amsterdam, heeft geholpen om een betere binding te krijgen met haar klanten. Vooral de enorme diversiteit binnen haar internet bestaan vond ik indrukwekkend. Zelf ken ik Anne-Maria als @puur op Twitter en vond haar talk dan ook erg interessant. Haar inzet is voornamelijk bedoeld om mensen de mogelijkheid te geven om te reageren en te laten zien hoe leuk haar events zijn. Een goede weergave van de beleving geven online.

Slides bij deze presentatie.

Ronald van den Hoff
Hierna vertelde Ronald van den Hoff, eigenaar van meetingmasters en seats2meet over hoe hij de horeca met deze concepten naar een nieuw level wil tillen. Met zoveel mogelijk automatisering, zoals bijvoorbeeld digitale reserveringen en afhandelingen, probeert hij platformen te creeëren waar mensen samen komen voor ontmoetingen. Erg interessant en inspirerend hoe dit onder andere bij Seats2Meet en Meetingplaza gaat.

Slides bij deze presentatie.

Al met al een leuke en inspirerende dag!

2 Comments Social Media Event verslag.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.