eFocus en de virale werving

efocus-1.jpg
eFocus, een fullservice internet bureau in Utrecht en Amsterdam, is het groeien nog niet zat. Om goed nieuw personeel te werven in onze sector is een vacature in de krant niet meer voldoende. Vandaar deze video.

Rhinofly deed het al eerder met veel succes. En om heel eerlijk te zijn; eFocus pakt het (bijna) net zo goed en professioneel aan.

Think out of the box en werk mee aan een campagne voor Don Diablo.” Ik ben benieuwd op wat voor doelgroep eFocus zich hiermee richt. De doorgewinterde mediaburea-medewerker kijkt al lang niet meer op van een (grote) bekende naam. Aan de vacatures te zien zijn ze daar ook niet echt naar op zoek – geen vermelding van senior vacatures en ook geen vacatures waarin 3+ jaar ervaring wordt geëist. Ik ben benieuwd hoe ze deze viral pluggen bij de juiste doelgroep!

11 Comments eFocus en de virale werving

 1. Matthijs

  Uitwerking misschien wel. Vind het alleen wel erg jammer dat ze – voor een fullservice internet bureau – een hele bak met externe partijen hebben gebruikt om de video te realiseren. Rhinofly heeft – met uitzondering van de modellen ;-) – alles binnen eigen huis gehouden. Dat verdient natuurlijk ook wel een pluim.

  Conceptueel vind ik ze allebei wel even sterk.

 2. Erwin

  waarom vind je dat jammer? als ze niet gespecialeerd zijn in video is het toch logish dat ze daar een video bedrijf voor inschakelen, anders konden ze dit coole filmpje nooit zo realiseren…..

 3. Matthijs

  Zou je als kaasboer ook beter de kaas van de concurrent gebruiken als die kaas kwalitatief beter is? Natuurlijk niet. Kaas is zijn beroep. Als je je een fullservice internet bureau noemt, moet je video zelf ook in pacht hebben. Zeker als het gaat om een project waar je zelf de opdrachtgever voor bent.

  Dat is iig mijn mening. :-)

 4. Erwin

  Wat een slecht voorbeeld matthijs, jij raad nu aan dat de kaasboer ook zijn eigen website moet maken :P het is een strategy & webdesign bureao, geen video-productie bedrijf, ze maken geen video’s zoals je op hun site kunt lezen. Dus waarom zullen ze dan zelf een video in elkaar gaan prutsen als een ander het veel beter kan.

  Het is ook nog niet zo’n makkelijk filmpje om te maken, in dit geval geen “standaard effectje”.

 5. Matthijs

  Ik ben van mening dat als je als internet bureau een viral in de markt wil zetten waarin je jezelf wil positioneren als fullservice bureau, je het ook echt helemaal zelf moet doen. Rhinofly heeft bewezen dat zulk soort dingen prima in eigen huis te ontwikkelen zijn.

 6. Erwin

  Ja maar de kwaliteit van deze video vind ik stukken beter en dat is waarschijnlijk de kwaliteit die ze wilde en dus niet zelf kunnen maken dus logisch dat ze het uitbesteden. waar zie jij trouwens “fullservice bureau” staan?

  Tis maar net wat je wilt denk ik….. of je wilt het goed of je wilt het half goed….

 7. Erwin

  ja zag het al, maar goed nog steed een fullservice INTERNET bureau geen fullservice VIDEO bedrijf slimpie, als je nou ook verder leest dan alleen de eerste 2 woorden ;)

 8. Matthijs

  Duidelijk een filmpje ontwikkelt voor het web. Niet voor TV. Valt dat dan niet onder fullservice in internet?

 9. Erwin

  ja maar die maak je nog steeds met video en video bewerking programma, niet met kladblok :P toch net ff wat andere techniek he meneer de kaasboer :P

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.