Picnic Academy verslag

69214_657_1210079542583-picnic_logo.jpg
Afgelopen vrijdag was ik op Picnic Academy, een uitgeklede versie van Picnic Network, maar dan voor studenten. Over het algemeen was het een leuke en inspirerende dag met goede en slechte sprekers.

Michael Tchong, founder van Ubercool, sprak als eerste over trends en technologie. Hoofdpunten van deze presentatie waren Time Compression, Generation x-tasy, Digital Lifestyle, Unwired en Fountain of Youth. Vooral werd bestempeld hoe gehecht mensen nu aan technologie zijn en hoe dit de lifestyle van mensen veranderd. Een zeer interessante en inspirerende talk!

Hierna was er een presentatie van Trendonomy en wat ze voor BMW hebben betekent. Zelf vond ik het niet een heel interessant verhaal en had moeite om de aandacht er bij te houden.

Vervolgens sprak Andy Hobsbawm over Dothegreenthing. Een campagne die een bewustzijn moet creeeren om meer “groen” bezig te zijn. Zet je lampen vaker uit, pak wat meer de fiets en koop niet altijd de nieuwste gadgets zijn onderandere boodschappen die deze campagne uitdragen. Het goede aan dothegreenthing is dat het eens een keer niet vanuit de overheid wordt gepushed. Het is opgezet door mensen met een visie die ze op deze manier willen uitdragen. Leuk is ook het community building wat er achter de campagne zit. Aggregatie van groene Tweets (berichten op Twitter) is daar een voorbeeld van. Zo worden mensen ook nog een gestimuleerd door de community. Leuk initiatief!

Vervolgens sprak Laurent Haug over zijn tips voor studenten, waarbij zijn hoofdtip was: doe niet al te veel je best op school, het meeste leer je erbuiten. Uiteraard waren een handjevol docenten het hier niet mee eens. Leuke presentatie met tips over ondernemen en internet.

Jose Louis de Vincente gaf een presentatie over information visualisation. Hierin kwam natuurlijk de infographic der infographics in voor:

Leuk en interessant!

Vervolgens sprak Matt Hanson over A Swarm of Angels. Een open-source film project waarin film fanatiekelingen met een beperkt budget een film in elkaar flansen. Waar de dothegreenthing trailer een  applaudiserende publiek ontving, bleef het bij A Swarm of Angels dodelijk stil na de vertoning van de trailer. Zelf was ik ook niet bepaald onder de indruk.

Katarina Skoberne gaf de meest commerciele talk van de dag voor OpenAd.net. Hier wil ik vooral niet te veel woorden aan vuil maken. Het was pure ronseling voor een bedrijf dat jouw werk doorverkoopt en daar 50% voor vangt.

Als laatste vertelde Matt Costello een zeer boeiend en interessant verhaal over zijn werk. Magic tricks gaven niet alleen een boel entertainment, ook werd er een boodschap meegegeven. Nadertijd sprak ik Costello buiten nog even en hij houd er geen vervelend op werk na. Naast het geven van presentaties over de hele wereld, schrijft hij ook boeken en developed hij games. Geen vervelend werk lijkt me!

Al met al een leuke en geslaagde dag waarbij voor de presentaties van Matt Costello en Michael Tchong eruit sprongen. CMD bedankt! Goed geregeld!

1 Comment Picnic Academy verslag

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.