Twitter: Van hype naar mainstream?

celebs_twitter.jpg
Celebrities zullen er voor zorgen dat Twitter (of eigenlijk microblogging in het algemeen) uiteindelijk algemeen geaccepteerd zal worden. In deze posting de uitleg waarom.

Twitter wordt vaak afgeschreven als hype. Iets dat teveel incrowd is en nooit mainstream zal worden. In die statement kon ik me een flinke poos terug wel in vinden. Maar ik begin steeds meer te merken dat Twitter een algemeen goed aan het worden is. Een extra kanaal voor mensen om zichzelf te profileren en interactie aan te gaan.

Britney, O’Neil, Obama en Maxime Verhagen
Wat hebben bovenstaande met elkaar gemeen? Juist. Ze Twitteren, allemaal. Afgelopen weekend las ik een posting op Mashable over het feit dat Shaquille O’Neil (grote basketballer in de VS) echt op Twitter zit. En ook voorgenoemde Barack Obama, Britney Spears en Maxime Verhagen twitteren er lekker op los.

O'Neil

Maar waarom zou een celeb als O’Neil of Britney überhaupt gaan Twitteren? Door een informele relatie aan te gaan met je fans en netwerk versterk je de relatie. Opeens weet je net even iets meer van je favoriete idool. Dit geeft een hechter gevoel en gesprekstof met andere fans (bijv: “Wist je dat Britney last heeft van der stem? Ik hoop maar dat het concert door gaat!“). Er wordt een hechte community gebouwd rondom het merk Britney / O’Neil, wat de persoon in kwestie meer waard maakt.

Ga maar na, meer sales van de CD’s, omdat fans eerder op de hoogte zijn dat de CD uit komt, meer hebben meegemaakt van de totstandkoming van de CD en absoluut niet meer twijfelen of ze hem wel of niet gaan kopen. O’Neil creëert hechtere fans die hierdoor meer merchandise gaan kopen en meer wedstrijden bezoeken. Goed voor de club!

Wat zijn nou de kansen voor merken? Wat moet bijvoorbeeld een multinational doen met deze informatie? Negeren is sowieso geen goed plan. Het feit is dat steeds meer gesprekken zich verplaatsen naar het digitale vlak. Het is verstandiger om daar op in te springen dan het compleet te negeren. Monitor dus bijvoorbeeld de activiteiten rond je merk via Twitter search en breng trends rond de conversaties in kaart met Twist.

David Armano schrijft zelfs al over verdien modellen door Twitter met celebs. Goede gedachten, maar dat komt later wel. ;-)

Wat denk jij? Zal Twitter (of het microbloggen in het algemeen) ooit 100% mainstream worden?

Toevallig. Deze posting is op zondag geschreven en vandaag (maandag) staat er een groot artikel over Twitterende Maxime Verhagen in de Spits. Pagina 4.
Twitter

2 Comments Twitter: Van hype naar mainstream?

  1. Matthijs

    En natuurlijk nog meer Twitter nieuws vandaag. Facebook wilde Twitter overnemen voor 500 miljoen dollar (bron). Geeft wel weer aan hoeveel toekomst er in de service Twitter zit.

  2. Pingback: Social Media voorspellingen in 2009

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.