Privacy Matters [video]

privacymatters-on-vimeo.jpg
Privacy is een pittig onderwerp wat in mijn inzicht twee takken kent, de privacy over de informatie waar je zelf verantwoordelijk voor bent en de privacy over de informatie die onbewust wordt waargenomen. Deze posting gaat over het tweede.

Er zijn meerdere informatieve video’s te vinden over privacy op het internet welke voornamelijk voorlichting geven en stof geven tot nadenken over het feit dat de consument niet alle controle heeft over zijn persoonlijke informatie (Zie bijvoorbeeld deze video: The Big Brother State). Deze Nederlandse productie geeft een zelfde soort blik op privacy. Wie bepaalt er wat voor informatie er wordt opgeslagen? Is deze informatie wel veilig? Of verliest er een of andere flapdrol weer eens een USB stick met massa’s aan kostbare informatie? En weet de consument wel wat er allemaal precies wordt opgeslagen?

Consumer insights dmv bijvoorbeeld bonuskaart systemen vind ik persoonlijk geen probleem. De AH mag best wat over mijn koopgedrag weten om daar haar assortiment op aan te passen. En een overheid die reisgedrag in de gaten houdt om te zien hoe terroristen zich verplaatsen is mijn inziens ook geen probleem.

Maar wat wordt er dan verder met de informatie gedaan? Ik denk dat de mens al wel de behoefte heeft om alle informatie op te slaan, maar nog niet de juiste manier heeft gevonden om te beslissen wat er precies wordt opgeslagen, wie toegang heeft tot deze informatie en waar deze informatie wordt opgeslagen.

Pittig onderwerp, waarvan ik vermoed dat dit probleem in de komende jaren zal worden opgelost. Inspraak van de consument en transparantie in wat er wordt opgeslagen en door wie wordt gezien zijn hierbij belangrijke punten. Op Vimeo is overigens een HD versie van Privacy Matters te bekijken.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.