SMPA enquête over social media

temp_header

Het werd eens tijd dat er een branche vereniging kwam van professionals op het gebied van social media. Er is natuurlijk al langer de IPAN, maar deze vereniging richt zich op het interactieve gedeelte in de breedste zin. Daarom is de SMPA onstaan, de social media professionals association. Social media mag wat mij betreft wel naar een hoger niveau in Nederland en ik denk dat SMPA daar een goede bijdrage aan kan leveren!

Daarom heb ik me namens Rhinofly aangesloten bij de SMPA. Samen met bedrijven als Hyves, TheCrowds, DraftFCB, Hoera, CafeDelMarketing, Marketingfacts, SocialStrategy, BuzzCapture, OrangeValley, Ruigrok NetPanel en CreativeCrowds gaan wij de wereld van social media in Nederland verbeteren ;-)

Van de SMPA (zwaar onder constructie) website:

Social Media en social networks zijn hot news. Voor velen niet meer zó hot dat het helemaal nieuw is, maar social media staat wél steeds meer op de radar van marketeers en grote bedrijven. Ze ‘moeten’ een weblog of een community rondom het merk. Omdat het, nou ja, omdat het nu eenmaal moet. Maar waarom? Waar liggen de kansen en wat zijn de succesvolle voorbeelden? Hoe zie je door de bomen het bos?

Bij social media denkt de gemiddelde leek aan social networks. Hyves. MySpace, Facebook. Of Kieskeurig. Maar social media is breder, misschien zijn alle media over 5 jaar wel ‘sociaal’. Om een aanspreekpunt te vormen voor iedereen met vragen, opmerkingen, ideeën, succesvolle cases en interessante ervaringen met en over social media is in het najaar van 2008 de Social Media Professional Association opgericht. We gaan cases verzamelen, events organiseren, discussie aanzwengelen en een aanspreekpunt zijn. En we hebben jullie hulp nodig. Om een fundament voor veel moois neer te zetten heeft de SMPA met Ruigrok | NetPanel een enquête samengesteld over social media. De uitkomsten vormen voor ons het vertrekpunt van de stichting. Volg deze link om in de vragenlijst te komen.

Een goed initiatief dat in Nederland een goede bijdrage kan gaan leveren. Invullen die vragenlijst dus. Het kost je 8 tot 10 minuten om de lijst in te vullen. Dankjewel!

4 Comments SMPA enquête over social media

 1. Leon

  Toen ik dit bericht voorbij zag komen las ik “Spam enquete over social media….”

  Maar ik zal hem graag invullen deze enquete!

 2. Matthijs

  Het kan inderdaad anders worden gelezen.

  Maar, SMPA is geen Spam. Wij zijn anders. Waar Spam push communicatie ten top is, husselt SMPA het juist om en verandert het in pull communicatie! Ha!

  Uh. Juist.
  Bedankt voor het invullen!

 3. Jantine

  Hoi Matthijs,

  Ik ben zelf ook bezig met een onderzoek gebruik van sociale netwerken voor merken. Ik ben erg benieuwd naar jouw enquete. Zou je mij deze kunnen mailen? Ik kan ‘m namelijk niet meer openen.

  Groetjes,
  Jantine

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.