Yammer in de praktijk bij Rhinofly

yammer-_-home
Yammer. De supertool in nieuwe bedrijfscommunicatie. Een fijne stukje softe communicatie die tussen een emailtje en persoonlijk contact in zit. De tool waarmee je zowel relevante (vak)informatie als oeverloos gezeur kan delen met je collega’s. Ik ben er helemaal fan van en kan het elke organisatie aan bevelen. En wel om de redenen die volgen in dit artikel.

Meemaken wat er gebeurd in het bedrijf
Keihard tot in de late uurtjes aan het rammen voor een pitch deadline? Deel het om Yammer en mensen weten wat er gebeurd in het bedrijf! Net als de communicatie die via Twitter plaats vind maak je nu binnen het bedrijf mee wat er allemaal gaande is. Komt een accountmanager terug van een belangrijke klantmeeting, dan is het fijn om op Yammer terug te lezen hoe tevreden de klant was. Zulke dingen worden vaak wel meegedeelt, maar niet aan iedereen die daar interesse in heeft. Via Yammer gaat dit makkelijk met 1 regeltje en een druk op de knop.

Zachte communicatie is fijn!
Er bestaat een communicatie kanaal dat zich bevind tussen grote emails met dikke lappe tekst gaat en een persoonlijk gesprek met 1 of meer mensen. Mededelingen die gewoon fijn zijn om te horen, maar niet persé belangrijk zijn voor de rest van je dag. Twitter is hier een mooi voorbeeld van en met Yammer kan je deze zachte communicatie ook binnen een bedrijf een plek bieden.

Op Frank-ly, het corporate weblog van Rhinofly, schreef Frank een artikel over het gebruik van Yammer binnen Rhinofly.

yammer_frankly

De uitkomsten van zijn onderzoekje voor de posting zijn best geniaal. Zo zitten 34 van de 40 personeelsleden op Yammer. Dat is meer dan 85%!

Daarnaast noemt Frank een aantal scherpe punten op voor het gebruik van Yammer binnen een bedrijfsomgeving. Dus als je getriggerd bent, moet je zeker even de posting lezen: Yammer bij Rhinofly – een casestudy.

2 Comments Yammer in de praktijk bij Rhinofly

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.