Social Brand Population

Social Technographics. Dat is nu zo ongeveer de standaard als het gaat om het kijken naar je doelgroep om te zien wat er met social media te bereiken is.

Het grappige aan de social technographics, is dat het constant aan verandering is onderheven. De cijfers blijven veranderen. Internet penetratie stijgt in Nederland nog amper, maar de manier hoe er met de techniek wordt omgegaan verandert wel. Meer en meer mensen gaan RSS gebruiken, actief participeren op social networks en (micro)bloggen. Mede door de komst van de nieuwe generatie.

Het is tijd om te kijken hoe de doelgroep is opgedeeld. Hoe kijken ze naar je merk? Houden ze van je merk of consumeren ze alleen je product? Anders gezegd: zullen ze je boodschap via sociale media verspreiden? Of zijn ze daarvoor niet genoeg betrokken bij je merk? Of sterker nog, vinden ze je merk maar niets?

Het zal steeds meer gaan om de merkbelevenis in de toekomst. Experience marketing. Ik ben benieuwd hoe merken hier in de toekomst mee om zullen springen.

2 Comments Social Brand Population

 1. Sytse

  Ik merk dat het hele gebeuren om brand ambassadors je veel bezig houdt de laatste tijd, interessante materie!

  Het social techographics model is denk ik voornamelijk bedoeld om aan te tonen dat social media echt wel hot is de laatste tijd en een ander doel heeft dan wat je met jouw model wilt aantonen (de motivatie achter de creators en critics bv).

  Wat ik nog in het model mis, zijn de conversaties tussen de brand ambassadors en de brand haters (en de brand interests en consumers die daar bij toekijken). Ik vind ‘m eigenlijk te linear denk ik, maar misschien wordt het dan wel een heel ander model dan wat jij er mee wilde bereiken.

  Keep up the good work!

 2. Matthijs

  Dank je Sytse! Er heerst inderdaad nog een hele dynamiek binnen het veld van bovenstaande afbeelding, maar dit is nog maar een eerste aanzet van de gedachtengang.

  Dank voor je comments! Zal er rekening mee houden met een eventueel vervolgmodel :)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.