Artikeltje in Dichterbij Rabobank Utrecht

Halverwege november werd ik gevraagd mijn mening te geven over de activiteiten van Rabobank Utrecht omtrend haar activiteiten op het gebied van social media. Mijn mening werd meegenomen in het blad Dichterbij van december 2009, een klein magazine dat de Rabobank per regio stuurt naar haar klanten.

Persoonlijk vind ik de activiteiten van Rabobank Utrecht zeer interessant. Naar mijn mening is de Rabobank sowieso een bank die voorop loopt op het gebied van digitale communicatie. Quotes van mij uit het korte interview:

“Social media zijn zeer geschikt voor een lange termijn-relatie tussen bedrijf en klant’, zegt Matthijs Roumen. Hij is social strategy directeur van Tribewise, een in september opgericht full service social media-bureau in Utrecht. ‘Communicatie digitaliseert. Het is belangrijk voor een innovatieve bank als de Rabobank daarop in te spelen. Het is dan ook goed dat ze de dialoog met haar klanten aangaat via haar weblog. Het gebruik in sociale media neemt in rap tempo toe, dus het is goed dat een innovatieve bank als de Rabobank er zich nu al in aan het verdiepen is.’’

Het grote voordeel van social media, vindt Matthijs Roumen, is dat ze communicatie laagdrempelig maken. ‘Daarom is het gebruik van social media dé manier om klanten aan je te binden’, aldus Roumen. ‘Juist door deze openheid in communicatie krijgen mensen de mogelijkheid om in dialoog te treden met de Rabobank en zo input te geven op de producten en diensten van de Rabobank.’

Je kan het hele stuk bekijken op Flickr.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.