Eervolle vermelding bij JongeHonden Filmotech Pitch


Gaaf! Bij de tweede pitch die ik meedoe bij JongeHonden wordt mijn concept toch nog even aangestipt. Klik op onderstaande afbeelding voor een grotere weergave van mijn inzending.

De opdracht: Filmotech is een onderneming dat op korte termijn een (betaald) online films, series en documentaires van Nederlandse bodem aan gaat bieden. Een soort van NetFlix / Veamer, maar dan puur voor Nederlands materiaal. Filmotech wilde graag een creatieve lanceringscampagne om onder de aandacht van de doelgroep te komen. Volledige briefing hier: Filmotech briefing JongeHonden.

Het concept: Het feit dat Nederlandse content vaak op Nederlandse bodem is geschoten, was het uitgangspunt van mijn idee. Wat het leuke is aan deze content, is dat bijvoorbeeld een Nederlandse film ook bij jou in de straat kan zijn geschoten. Van hieruit ben ik verder gaan denken; hoe kan dit het beste worden gecommuniceerd naar de potentiele doelgroep?

In plaats van een korte termijnscampagne heb ik gekeken naar een langetermijnsoplossing waar Filmotech zonder al teveel kosten aanwezigheid zou kunnen claimen bij de doelgroep. De oplossing is een Layar laag die gebruikers kunnen raadplegen om te zien welke films er in de buurt zijn opgenomen.

Edit: Helaas. Niet gewonnen, niet in de top 3, maar wel genoemd als concept met een goed en creatief gebruik van nieuwe middelen. Geen winnaar omdat de jury aangaf dat het bereik onder de doelgroep helaas nog niet optimaal genoeg is. En daar kan ik natuurlijk wel in komen. :)

Edit 2: Er zit kennelijk wel brood in het concept. Bij Augmented Reality Cinema gaan ze nog een stapje verder. Tof!

2 Comments Eervolle vermelding bij JongeHonden Filmotech Pitch

  1. Matthijs

    Het meedoen aan JongeHonden pitches is trouwens enorm aan te raden. Je leert de creatieve industrie kennen, je bent bezig met het verzinnen van creatief werk en het meest leerzame is de uitslag en het bekijken van ander werk. Veel “oh, dat kon natuurlijk ook!’ momentjes die ervoor zorgen dat je de keer erop meer en meer leert om pitches en briefings ook eens van een andere kant te bekijken.

    Doen dus! :)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.