Prijsverwijzing van huis-aan-huis naar de website & de opkomst van de jonge koopjesjagers

In mijn jeugd zijn er twee momenten geweest waarop ik niet kon wachten tot de stapel huis-aan-huis folders op de deurmat viel — voor de Sinterklaas periode én op het moment dat de vuurwerkfolders halverwege december op de deurmat vielen. Creatief omgaan met (zak)geld speelde een grote rol: Veel vuurwerk/kado’s voor weinig geld was een doelstelling.

Vandaag viel me iets op in de huis-aan-huis folder van de Intertoys dat me weer even terug bracht naar deze twee momenten.

Vooral bij het vuurwerkmoment was het namelijk passen en meten geblazen met de centjes. Met een taakstellend budget van 25 euro moest er natuurlijk zoveel mogelijk worden besteld. Het was dan ook zaak om zo goed mogelijk te zoeken naar de fiets- of verfhandelaar die het laagste zat in de prijs van rotjes, dat was namelijk het grootste gedeelte van het budget. Vond ik een winkel die de rotjes per slof voor 20 cent goedkoper aanbood dan wist ik het al zeker, daar koop ik de rest van mijn vuurwerk ook!

Online prijsvergelijking speelde in die tijd natuurlijk nog geen enkele rol. Waar ik mij enorm over verbaasde was het moment dat ik de Intertoys folder opende en zag dat er behoorlijk wat (technologische) artikelen in stonden waarbij de prijs niet in de folder werd vernoemd, maar waar naar werd verwezen naar de website.

Intertoys Folder

De Intertoys folder. Klik voor groot.

Deze manier van prijzen communiceren is opvallend om verschillende redenen. Naar mijn idee brengt het namelijk twee trends naar voren.

De jonge consument wordt prijsbewuster

Dat jongeren goed moeten letten op hun bestedingspatroon is niet zo heel gek. Vooral in dit (dure) segment van consoles en games is het sparen en nog eens sparen om ‘t artikel aan te kunnen schaffen. Het zal dat ook niet zo raar zijn dat deze kids behoorlijk goed online gaan speuren om de goedkoopste prijs te vinden om niet onnodig zakgeld te besteden.

Intertoys begrijpt dit en prikkelt liever nieuwsgierigheid (“Zal de game goedkoper zijn bij de Intertoys?“) dan dat ze het risico lopen om duurder in print naar voren te komen dan de prijs die online te vinden is.

Call to action om online te bestellen of alvast te reserveren

Eenmaal online maken ze het makkelijk om te bestellen door de vriendelijke omgeving met extra veel informatie over het product. Artikel nog niet beschikbaar? Reserveren is natuurlijk met een paar klikken geregeld.

Conclusie

Slim? Mwah. Het is een risico om geen prijzen te vermelden. Toch denk ik dat dit, om bovengenoemde redenen, een goede manier is om de prijsbewuste jonge consument artikelen te kunnen verkopen in dit segment.

Wat denk jij?

1 Comment Prijsverwijzing van huis-aan-huis naar de website & de opkomst van de jonge koopjesjagers

  1. Pingback: Frank-ly » Prijsverwijzing van huis-aan-huis naar de website & de opkomst van de jonge koopjesjagers

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.