iA


Trend: De kracht van personalisatie in video

by Matthijs. Average Reading Time: about a minute.

Slim. Er wordt tegenwoordig behoorlijk ingezet op bloggers en op het kweken van goodwill bij de massa middels personalisatie. En het werkt! Vooral zaken die er complex uitzien scoren. Het is daarmee een slim mechanisme om een boodschap te laden.

Door moeite te stoppen in een gepersonaliseerde boodschap is de kans groot dat deze wordt doorverteld.

Dit gaat natuurlijk niet om de simpele mechanieken als het aanroepen van een naam in een bannertje of het ophalen van een foto voor een campagne. Waar dit vroeger nog raak was zien we nu steeds meer personalisatie in video. Oldspice gaf wat mij betreft daarvoor de aftrap, tegenwoordig zien we het door KLM, Pink Ribbon en zelfs het Africa museum gedaan. Hieronder de video’s van deze voorbeelden:

Oldspice – Grootvader van persoonlijke boodschappen in video uiting

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-8JsvwUcok0[/youtube]

KLM – Live reply awesomeness

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8JCaI8qjXrs[/youtube]

Pink Ribbon – Barry Astma persoonlijke boodschap voor DutchCowgirls

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Af5ZLWEVoTU[/youtube]

Africa Museum – Persoonlijke boodschap voor BuzzingBees

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FxWaF4OjAcw[/youtube]

En nu?

Ik vind het een mooie trend. Ik ben benieuwd hoelang dit houdbaar is. Een aantal keer blijft dit speciaal omdat het een nieuwe manier is om attentie te krijgen voor een boodschap. Zal het houdbaar blijven voor een langere tijd met meer en meer persoonlijke boodschappen? Het blijft een mooie mechaniek. Ik ben benieuwd!

One comment on ‘Trend: De kracht van personalisatie in video’
  1. […] John.Oldspice Response Campaign Wat valt hier verder nog over te zeggen? Op mijn persoonlijke blog, Matthijs Roumen weblog, schreef ik al over de trend in personalisatie van video, waarbij Old Spice deze trend min of meer […]

Leave a Reply