Slides: P&O en social media voor Vereniging van Ziekenhuizen

Door het NVZ was ik uitgenodigd om te spreken op het congres over P&O en social media voor de zorg. In de presentatie werd ingegaan op de verschuiving in communicatie, de nieuwe manier van werving en wat de invloed van digitaal is op ziekenhuizen. De slides vind je hieronder.

Wat interessant was, was met name de dialoog tijdens en na de presentatie. Ook de P&O’ers zijn zich zeker bewust van de verschuiving in communicatie. Maar moeten nou ineens alle chirurgen gaan twitteren om maar te laten zien wat voor leuk werk ze hebben? Natuurlijk niet.

In mijn presentatie definieer ik twee mogelijkheden voor gebruik van social binnen wervingsvraagstukken: Het gebruik maken van het netwerk medewerkers als wervingsinstrument en het inzetten van (geregisseerde) momenten waarin medewerkers als ambassadeurs optreden. Allemaal met het doel om de emotie van de organisatie uit te spreken en verder te kijken dan rationele aspecten van een vacature. Leuke dag!

Op zoek naar een overzicht met alle Twitterende ziekenhuizen? Die vind je hier: Twitterende ziekenhuizen Nederland. Met dank aan Pieter Frank!

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.