iA


Brand utilities & waarom merken niet de rol van startups moeten claimen

by Matthijs. Average Reading Time: about a minute.

Moeten merken wel de rol willen claimen die een startup beter zou kunnen vervullen? De gedachte kwam bij het zien van de volgende case video:

http://vimeo.com/43886541

Ik denk dat Ford hier te veel off road gaat. Een merk als Ford moet een dienst als deze niet willen aanbieden om de volgende reden:

  • Sociale netwerken veranderen. Door ontwikkeling moet worden geborgd door een projectteam dat in kan spelen op technische veranderingen. Continue doorontwikkeling is te prijzig als marketingimmick.
  • Promotie gaat verder dan alleen een case video, hier moet serieus geld in worden geïnvesteerd om het onder de aandacht te brengen én het te laten leven bij de doelgroep.
  • Ford gaat hier de strijd aan met een legio aan password managers. Ik geloof niet dat ze het gouden idee hebben gevonden in een mobiele app.

Case video cases & de rol van digitaal dienstbare apps

De case voelt als een typische case-video-case. Sterker nog, de app bestaat helemaal (nog) niet eens. Eerder vond ik dat Landal ook al behoorlijk plank mis sloeg met Wake Up Tunes (al ken ik de cijfers niet) — een app die het gewoon nét niet is.

Maar kunnen merken deze rol dan helemaal niet pakken?

Zeker wel! Bewijst bijvoorbeeld AKQA met de Heineken Starplayer app. Complexiteit (wat moet de app kunnen) en duur (welke periode is de app actief) zijn wat mij betreft kernelementen die een idee wel of niet laten slagen.

Ford campagne via The Verge

No comments on ‘Brand utilities & waarom merken niet de rol van startups moeten claimen’

Leave a Reply