De drie mooiste en meest ontroerende Olympische commercials van 2012

Sport is leven. Sport is passie. Sport is emotie. Allen ingrediënten voor prachtige verhalen. En óf we die hebben gezien in de afgelopen dagen in de vorm van krachtige parels van commercials. Mijn top drie vind je hieronder.

1. BBC ‘Stadium UK’ – Full Version


Sprakeloos. Wat een knaller van een animatie. Love it. Verdiend zeker een plekkie in dit rijtje.

2. Nike – Find your greatness

http://www.youtube.com/watch?v=_hEzW1WRFTg
Een dijk van een nieuwe thematiek van Nike, gelanceerd rondom de Olympics. Als tegengeluid voor het grote geweld. Want, zegt Nike, iedereen is een atleet. De copy is zó lekker, dat ik em met liefde uitschrijf. Komt-ie.

There are no grand celebrations here. No speeches. No bright lights. But there are great athletes. Somehow we’ve come to believe that greatness is reserved for the chosen few, for the superstars. The truth is greatness is for all of us. This is not about lowering expectations, its about raising them for every last one of us. Because greatness is not in one special place, and it is not in one special person. Greatness is wherever somebody is trying to find it. Find Your Greatness.

3. Channel 4 Paralympic Games – Meet The Superhuman

http://vimeo.com/45968190
Eigenlijk illegaal in ‘t rijtje, want de Paralympics starten pas over een maand in Londen. Desalniettemin, wat een parel van een commercial. Gaaf!

Wat is jouw favoriet?

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.