De mobiele battle van hardware versus software

Ik ben dol op Samsung en de manier waarop Samsung haar telefoons probeert te positioneren. Samsung strijdt namelijk tegen de nummer 1 van de mobiele markt: Apple. Dat maakt het een interessante communicatiestrijd welke het waard is om in de gaten te houden.

Samsung Samsung produceert uitstekende telefoons, maar kan onder één nadeel niet uit: Ze hebben geen tot weinig invloed op de software.

Dit is namelijk allemaal afkomstig van partner-in-crime Google, ontwikkelaar van Android. En dat zie je terug in de commercials. De focus ligt zwaar op functionaliteiten die berusten op hardware-factoren. Zoals een sterke frontcam die je tekst laat meescrollen met je ogen of, zoals in onderstaande commercial, gesture controlling herkent voor het opnemen van een telefoon:

http://www.youtube.com/watch?&v=DlXp41WwpOs

Apple pakt dat anders aan en legt veelal sterk de focus op software, zoals je ziet in onderstaande commercial:

http://www.youtube.com/watch?v=nvKyYeJJYwM

Is het een beter dan het andere?

Persoonlijk geloof ik meer in de aanpak van Apple. Als je kijkt naar technologische groei, dan loopt een fabrikant straks niet voorop als het gaat om de nieuwste innovatie in hardware. De verschillen tussen telefoons op het gebied van hardware zullen in de komende jaren misschien nog wel zichtbaar zijn, maar daarna echt niet meer.

Winnen op software, de gebruiker begrijpen en dáárop inspelen is mijns inziens velen malen waardevoller. Ik ben benieuwd of Samsung hier de focus nog in zal verschuiven.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.