Access is het nieuwe ownership

Als je met de trein wil reizen, is het dan nodig om een eigen trein te hebben?

Ik zit al maanden met een dilemma: Auto kopen of lekker blijven OV’en? Voor het werk niet nodig en de rest kan ik prima op de fiets. Toch kriebelt het. Een auto is toch wel verdomd handig. Een tussenoplossing is gevonden in de vorm van een Greenwheels abonnement.

Door geen auto aan te schaffen, bespaar ik een kleine 800 euro op jaarbasis aan verzekering-, parkeervergunning- en wegenbelastingkosten. Met het Greenwheels construct ben ik goedkoper, mits ik maximaal 12 dagtripjes maak. Ik heb mezelf dus 1 credit per dag gegund voor ‘t komende jaar om te zien of ik daar netjes binnen kan blijven.

Ik geloof er wel in. Toegang tot een luxeproduct is het nieuwe eigenaarschap. Zet ‘m op Greenwheels!

Update: Op Greenwheels ben ik terug gekomen. Het abonnements- en kostenmodel is simpelweg te kostbaar voor het type ritten waar ik een auto voor nodig heb. Abonnement dus opgezegd.`

2 Comments Access is het nieuwe ownership

  1. Matthijs

    Beetje afhankelijk van het type rit, ja. Hierbij ga ik er van uit dat ik de auto voor een trip van +/- 200 km gebruik, voor een periode van 12 uur.

    Werkverkeer doe ik dagelijks met de fiets. Dit gaat puur om gemak in langere ritten naar bijvoorbeeld familie in Deventer of vrienden in Friesland.

    Na 1,5 maand zit ik nu op 3 ritten, dus ik verwacht dat ik de 12 wel ga aantikken voor het einde van het jaar. Even afwachten dus :-)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.