Distributeurs zijn de nieuwe denkers in productontwikkeling

Dozenschuiver Amazon kondigt een telefoon aan. Dat is niet nieuw, eerder ontwikkelden ze de succesvolle Amazon Kindle: Een topnotch ereader met hoge waardering in de markt. Wat wel bijzonder is, is dat ze aankondigen de telefoon compleet gratis aan te willen bieden.

Tegelijkertijd laat digitale distributeur Netflix zien dat ze meer zijn dan een doorgeefluik van video: Ze investeerden in de serie House of Cards en deden daar zelfs een schepje bovenop door de serie in één ruk vrij te geven in plaats van de serie week na week per aflevering uit te zenden. Wat zorgde voor lovende woorden van acteur Kevin Spacey in onderstaande geniale talk over de manier waarop consumenten volgens hem de controle over content moeten krijgen.

Niet alleen laten Amazon en Netflix zien dat ze mee kunnen spelen met de gevestigde orde van producenten, des te meer tonen ze aan voor op te willen en kunnen lopen. Het gaat er niet meer om of je het product kan maken, het gaat er om wat voor visie je hebt om het bij de mensen te krijgen en het ze op een dergelijke manier te geven zoals zíj het willen.

Het zijn mooie innovatieve tijden.

1 Comment Distributeurs zijn de nieuwe denkers in productontwikkeling

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.