iA


Waarom ik (nog) geen Apple Watch ga kopen

by Matthijs. Average Reading Time: about a minute.

De Apple Watch heb ik nou een paar keer gezien en ik ben niet onder de indruk. Hij voelt log aan, de applicaties zijn traag en zijn niet intuïtief genoeg en het prijskaartje is écht nog te hoog.

Volgens mij is de Apple Watch eigenlijk maar goed in één ding: Notificaties. En laat ik daar nou net een hekel aan hebben. Standaard heb ik namelijk alle notificaties uitstaan op mijn telefoon. En ik merk dat ik daar langzamerhand niet meer de enige in ben. Lekker rustig om niet gestoord te worden door 1 van de vele WhatsApp-groep updates of Twittermention’s van spamaccounts.

Maar is de Apple Watch dan nergens goed voor?

Oh zeker wel. Simpele snelle taken waarbij het einddoel normaal gesproken twee klikken vereist (snel het weer checken, saldo bekijken of het laatst binnen gekomen WhatsApp bericht bekijken) is prima. Daarnaast denk ik dat betalen met de Apple Watch nog groot kan worden. Ook snel een Uber bestellen: te gek.

Maar, het ecosysteem van (goede) applicaties is er nog niet. En dus laat ik de Apple Watch nog even links liggen. En tot die tijd vervang ik mijn Nike Fuelband voor een Fitbit Charge HR. Een activitytracker mét hartslagmeter en extreem geavanceerde sensoren voor beweging. Toch nog een beetje smart aan m’n pols :-)

Upgrade! Nike Fuelband eruit, Fitbit Charge HR erin!

A photo posted by @mroumen on

No comments on ‘Waarom ik (nog) geen Apple Watch ga kopen’

Leave a Reply