Twee maanden zonder TV abonnement. Mis ik televisie kijken?

Een jaar of 2 geleden schreef ik over Mindless Phone Usage. Kort gezegd is het de standaard om op een ‘dood’ moment standaard naar je telefoon te grijpen. Even wachten op de bus? Telefoon. In de rij bij de supermarkt? Telefoon. Tijdens een diner wachten op je eten? Telefoon. Super nutteloos, want in dat soort momenten voer je geen snars uit.

Pas dit jaar besefte ik me dat hetzelfde geldt voor de TV als het gaat om een leeg moment in de avond. Na het eten nog even op de bank zitten? TV!

Daarom heb ik 2 maanden geleden mijn TV abonnement opgezegd en ik heb het geen seconde gemist. Natuurlijk kijk ik nog TV. Maar dan enkel voor Netflix. En als ik de onderzoeken mag geloven, denkt maar liefst 8% van de Nederlanders erover na om het TV abonnement op te zeggen.

Wat betekent dit voor adverteerders?

Het is een gegeven dat TV consumptie achteruit gaat. Natuurlijk domineert TV nu nog met name in de avond, maar ik kan me voorstellen dat dat alleen maar achteruit gaat. De versplintering in media gaat alleen maar groter worden en awareness koop je in de toekomst echt niet alleen maar in met een fors budget met een focus op de TVC.

Mooie tijden!

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.