iA


Articles

De 10 kritische vragen die je in je eerste gesprek stelt als sollicitant ūü§ď (je gelooft nooit wat vraag 4 is)
In de afgelopen 8 jaar heb ik een kleine 30 sollicitatiegesprekken gevoerd met potenti√ęle nieuwe collega’s. De functies waren divers: Van stagiair tot Managing Director en van Art Director tot CSD. Sommige gesprekken waren een eerste kennismaking om het bureau voor te stellen, anderen het laatste gesprek om te zien of er een fit is […] Read more – ‘De 10 kritische vragen die je in je eerste gesprek stelt als sollicitant ūü§ď (je gelooft nooit wat vraag 4 is)’.
Vanaf 3 oktober aan de slag bij M2Media!
Deze week lever ik mijn MacBook en toegangssleutel bij Kaliber in. Een klein traantje en daarna juichen. Want volgende week start ik als strategy director bij M2Media! Heh? Waarom? Na 7,5 jaar Kaliber begon het te kriebelen. Werken bij Kaliber heeft me v√©√©l geleerd, maar ik was toe aan iets nieuws. De automatische piloot ging […] Read more – ‘Vanaf 3 oktober aan de slag bij M2Media!’.
Yo @Praxis, serieus?
Ik ben dol op goede activaties! Het type dat je een merk laat beleven. Of vooruit, gewoon een platte winactie mag ook. Enter Praxis. Waar je bij je aankoop van een paar euro een kraskaartje krijgt. Yes! Een BBQ winnen! Of ‚ā¨450,- klustegoed! Dat wil ik wel! Eens kijken hoe dat gaat… (Let op, het […] Read more – ‘Yo @Praxis, serieus?’.
Toekomst van het web: welke kant gaat het nu écht op?
Soms moet je de juiste mensen volgen die je prikkelen tot nadenken. Zo belandde van de week onderstaande afbeelding van eindbaas Bart de Waele op m’n tijdlijn. Leesrichting van links naar rechts. Volgens Bart staan we aan de vooravond van de derde era, volledig slidedeck hier. Waar we komen uit een tijdperk van search, die […] Read more – ‘Toekomst van het web: welke kant gaat het nu √©cht op?’.
Hou eens op met die standaard LinkedIn recommendations
Als ik de recommendations op LinkedIn mag geloven, is 98% van de mensen ‘een echte teamplayer‘, ‘uitmuntend in zijn vaak‘, ‘extreem collegiaal‘ en ‘een puike peer om mee samen te werken‘. Als alle recommendation-schrijvers hetzelfde schrijven, zijn alle recommendation-ontvangers hetzelfde. Daar moet ik wat aan doen. Ik schrijf dus met liefde een recommendation, maar dan […] Read more – ‘Hou eens op met die standaard LinkedIn recommendations’.
Wat ik heb geleerd van 2,5 maanden trainen met Digital Rockstar
Disclaimer: Wat je moet weten voordat je onderstaande post leest, is dat ik de oprichter van Digital Rockstar persoonlijk ken en mee heb gedaan aan de pilotfase van van Digital Rockstar. Verleden jaar heb ik precies 5.626 minuten in de sportschool doorgebracht. Echt. Daarvan had ik 4.455 minuten geen flauw benul wat ik deed. Natuurlijk […] Read more – ‘Wat ik heb geleerd van 2,5 maanden trainen met Digital Rockstar’.
Waarom gecureerde nieuwsbrieven werken (en waarom ik elke week een persoonlijke nieuwsbrief verstuur)
Natuurlijk heb ik een RSS reader (feedly) vol met interessante blogs en nieuwssites die ik (vrijwel) dagelijks volg. Natuurlijk komt er veel voorbij op Twitter. Maar de content die ik √©cht goed lees, zijn de dagelijkse- en wekelijkse nieuwsbrieven. Daar zit ritme in. Die zijn vaak consistent opgebouwd. Die zijn makkelijk scanbaar. En daarvan weet […] Read more – ‘Waarom gecureerde nieuwsbrieven werken (en waarom ik elke week een persoonlijke nieuwsbrief verstuur)’.
Waarom Lidl goede meters maakt met de stap voor stap campagne (maar faalt in realiteit)
Vanaf deze week heeft Lidl een goede actie: koop het Sonja Bakker boek a ‚ā¨9,95 en krijg een gratis stappenteller. Voor dat geld natuurlijk een turbo-basic ding, de Crivit Sports Z31192, maar de gedachten is goed. Vooral de doorvertaling klopt lekker: bij een flink aantal stappen krijg je korting! Helaas is dat ook meteen waar […] Read more – ‘Waarom Lidl goede meters maakt met de stap voor stap campagne (maar faalt in realiteit)’.
Op Emerce.nl: Doelgericht experimenteren wordt belangrijk in 2016
Emerce vroeg: Wat gaat belangrijk worden in 2016? Vanuit Kaliber gaf ik aan dat het experimenteren met een focus van belang is. Door de extreem brede ontwikkelingen is het lastig om √°lles te omvatten. Ik omschreef ‘t als volgt: Ook te lezen op Emerce. Read more – ‘Op Emerce.nl: Doelgericht experimenteren wordt belangrijk in 2016’.
Reclamecode social media: waar draait het allemaal om?
Verleden week was de reclamecode social media weer volop in het nieuws. Met een artikel in Trouw, een interview op BNR √©n een interview op Radio 1 mocht ik als initiatiefnemer duiding geven aan het belang van de code. Benieuwd naar de volledige Reclamecode Social Media? Lees het op de site van Stichting Reclame Code. […] Read more – ‘Reclamecode social media: waar draait het allemaal om?’.
In Trouw, op BNR én op Radio 1 over social code
De Reclamecode Social Media is weer lekker in het nieuws. Aanleiding was een artikel in Trouw (zie boven, klik voor groot of lees op Blendle¬†(‚ā¨), dit is geen pdf). De samenvatting van Trouw: v√©√©l adverteerders houden zich nog niet aan de regelgeving. Een interessante strekking waar zeker waarheid in zit. Gelukkig ligt het iets genuanceerder; […] Read more – ‘In Trouw, op BNR √©n op Radio 1 over social code’.
Twee maanden zonder TV abonnement. Mis ik televisie kijken?
Een jaar of 2 geleden schreef ik over Mindless Phone Usage. Kort gezegd is het de standaard om op een ‘dood’ moment standaard naar je telefoon te grijpen. Even wachten op de bus? Telefoon. In de rij bij de supermarkt? Telefoon. Tijdens een diner wachten op je eten? Telefoon. Super nutteloos, want in dat soort […] Read more – ‘Twee maanden zonder TV abonnement. Mis ik televisie kijken?’.
Yo sportscholen, kies eens voor creatievere communicatie dan prijsvoordeel
Op de fiets naar m’n werk. Binnen 100 meter, drie verschillende sportscholen die √©xact hetzelfde communiceren — kom nu sporten en krijg korting. Hoera! We zijn jarig! Een maand korting! Sport nu een maand gratis! Nu inschrijven is tot 1 november gratis sporten! Er zal ongetwijfeld uitgebreid onderzoek zijn gedaan naar motivaties van mensen om […] Read more – ‘Yo sportscholen, kies eens voor creatievere communicatie dan prijsvoordeel’.
In het Emerce Campagnepanel over de KPN Lekker Gaan campagne
Door Emerce werd ik gevraagd om feedback te geven op de campagne Lekker Gaan van KPN. Onderstaand is mijn uitgeschreven feedback als input voor het blad. Een mobile first aanpak past goed bij de doelgroep. Ook de vorm sluit goed aan bij wat jongeren willen zien: een vloeiende user experience in een strakke stijl. Het […] Read more – ‘In het Emerce Campagnepanel over de KPN Lekker Gaan campagne’.
Slapend rijk worden met handbagage
Ik geloof in T-shaped professionals. Mensen die niet steengoed zijn in √©√©n ding, maar excelleren in √©√©n expertise en veel weten van omringende domeinen. Daarom ben ik ook dol op onderstaand citaat van Robert Heinlein, een beroemd sciencefiction schrijver: A human being should be able to change a diaper, plan an invasion, butcher a hog, […] Read more – ‘Slapend rijk worden met handbagage’.
Waarom ik (nog) geen Apple Watch ga kopen
De Apple Watch heb ik nou een paar keer gezien en ik ben niet onder de indruk. Hij voelt log aan, de applicaties zijn traag en zijn niet intu√Įtief genoeg en het prijskaartje is √©cht nog te hoog. Volgens mij is de Apple Watch eigenlijk maar goed in √©√©n ding: Notificaties. En laat ik daar […] Read more – ‘Waarom ik (nog) geen Apple Watch ga kopen’.
Een nieuw jasje voor Comicsans.nl
Al jaren ben ik trots bezitter van comicsans.nl. En hoe kan je het vlaggenschip-font van Microsoft nou beter gebruiken, dan door de prachtige filosofie van Apple in dit font te etaleren? Leek me leuk. Klein detail: Het logo bovenaan de pagina is het originele Apple logo, waarbij het hapje uit de appel aangepast is door […] Read more – ‘Een nieuw jasje voor Comicsans.nl’.
Na 5 jaar stoppen we met Tribewise. Lees waarom we ooit begonnen en waarom we juist nu stoppen.
Vandaag veranderde Rhinofly in Kaliber, creatief bureau voor interactieve merkbeleving. Het persbericht daarover lees je hier. Met de rebranding van Rhinofly naar Kaliber hebben we ook besloten om definitief de stekker uit Tribewise te trekken. Dit bericht lees je ook op tribewise.nl. Waarom en hoe lees je in deze post. We doen eerst een stapje […] Read more – ‘Na 5 jaar stoppen we met Tribewise. Lees waarom we ooit begonnen en waarom we juist nu stoppen.’.
De 5 vragen die elke sollicitant in de creatieve industrie moet kunnen beantwoorden
In de afgelopen maanden heb ik veel sollicitatiegesprekken gevoerd voor diverse functies. Naast de vragen die toetsen of iemand inhoudelijk bij de functie past, houdt ik onderstaande vragen ook altijd achter de hand. 1. Voor welke opdrachtgever van Rhinofly zou je het liefst willen werken? En voor welke het liefst niet? Deze vraagt zegt iets […] Read more – ‘De 5 vragen die elke sollicitant in de creatieve industrie moet kunnen beantwoorden’.
Future tech in no nonsense commercials
De laatste tijd kom ik meer commercials tegen die nieuwe technologie op de hak nemen. Ik zet drie favorieten op een rij: Centraal Beheer – Self driving car Audi – The Drones PostNL – VRJaardag – Tegelijkertijd zie je ook commercials vanuit producten die met veel emotie laten zien wat nou de waarde van VR […] Read more – ‘Future tech in no nonsense commercials’.
Split depth gifs: de magie van simpel bewegend beeld
Hoe fop je je ogen op een simpele manier met bewegend beeld? Split Depth Gifjes! Met een paar simpele balkjes en wat slim edit-werk heb je een mooi 3D effect. Eyecandy! Het grote nadeel is wel de zwaarte van de bestanden. Bovenstaande voorbeelden zijn 1, 2, 6 en 2 MB. Ouch. Meer van dit op […] Read more – ‘Split depth gifs: de magie van simpel bewegend beeld’.
Een vergelijking tussen Greenwheels en Snappcar
Anderhalf jaar geleden schreef ik een post Access is het nieuwe ownership. De gedachte: Als je een auto wil rijden, hoef je niet pers√© een auto te hebben. Mijn keuze viel destijds op Greenwheels. Al snel was mijn vreugde voor Greenwheels verdwenen. Het rijplezier werd verpest door de hoge kosten. In Snappcar vond ik afgelopen […] Read more – ‘Een vergelijking tussen Greenwheels en Snappcar’.
Waarom NRCQ een eindbaas op Whatsapp is
Sinds een tijdje volg ik NRCQ op Whatsapp. En dat is verfrissender dan ik had verwacht. In deze post zet ik een paar berichten op een rij om te duiden waarom NRCQ het goed aanpakt. Waarom een nieuwssite volgen via Whatsapp? Ik ben allergisch voor communicatievervuiling en was dus behoorlijk sceptisch. Gaat deze dienst me […] Read more – ‘Waarom NRCQ een eindbaas op Whatsapp is’.
Sportvoornemen: Hoe ik dit jaar 156 keer sporten niet haalde
Begin dit jaar had in een voornemen: 156 keer sporten met Foursquare check-ins en Nike+ running stats als bewijsmateriaal. In deze post blik ik terug op de prestaties en wat ik met de data van afgelopen jaar ga doen om komend jaar nog harder te knallen. De cijfers: 110 keer gehaald De lat lag hoog. […] Read more – ‘Sportvoornemen: Hoe ik dit jaar 156 keer sporten niet haalde’.
DDA: Voorspellingen voor de trends van 2015
De DDA, Dutch Digital Agencies, vroeg om input op trends voor 2015. Vanuit Rhinofly formuleerden we onze gedachten over 2015. De eerste drie hieronder zijn mijn gedachten. Verderop lees je ook de input van collega’s Bas, Hugo en Ronald. Future of interaction De manier waarop we input leveren voor onze devices gaat het komend jaar […] Read more – ‘DDA: Voorspellingen voor de trends van 2015’.
SIDN/GfK Onderzoek Trends in internetgebruik 2014
Eerder dit jaar werd ik uitgenodigd om onder de noemer ‘SIDN expert panel’ de cijfers van het GfK onderzoek te duiden naar trends. Samen met vijf andere experts gaven we input voor wat uiteindelijk het document SIDN Onderzoek Trends in internetgebruik 2014 is geworden. De experts van het SIDN expert panel In deze post vind […] Read more – ‘SIDN/GfK Onderzoek Trends in internetgebruik 2014’.
Conceptblindheid: Waarom twee een idee verder brengen dan één
In de afgelopen jaren werken aan een creatieve klus is me √©√©n ding opgevallen: Een goed creatief concept ontwikkel je nooit alleen. Bullshit! Ik heb altijd goede idee√ęn! Wacht. Lees nog even verder. Een idee verzinnen kan je prima in je eentje doen. Maar een richting een niveau hoger tillen naar een goed idee en […] Read more – ‘Conceptblindheid: Waarom twee een idee verder brengen dan √©√©n’.
Waarom de Amazon Echo een voorbode is van de toekomst van speech
Vorige week lanceerde Amazon de Echo, een nuftige soundstick die op basis van speech recognition output terug geeft. En dat is bijzonder. Het kenmerkt de eerste keer dat een groot commerci√ęle retailer en hardwarefabrikant met een product inzet op enkel speech input en speech output. Gaat dit een knaller van een product worden die je […] Read more – ‘Waarom de Amazon Echo een voorbode is van de toekomst van speech’.
Oculus Rift: De vijf applicaties die je móet hebben gezien
De Oculus Rift is geweldig. Maar op dit moment (DK2) is het apparaat nog behoorlijk in ontwikkeling. En dat voel je: De Rift is nog niet plug & play, er is een wildgroei aan applicaties in verschillende richtingen en niet alle platformen (PC, Mac gecombineerd met DK1 en DK2) worden door alle applicaties ondersteund. Daarom […] Read more – ‘Oculus Rift: De vijf applicaties die je m√≥et hebben gezien’.
Het (media)kruimeltijdperk
Tijdens het 24Festival stond bij de Adformatie discussie het onderwerp ‘Oud’ reclamedenken versus ‘Nieuw’ reclamedenken centraal. Wat me opviel was de consensus over een belangrijke stelling. Vrijwel de hele zaal was het eens met het feit dat de drager van de boodschap in de toekomst ook kwalitatieve content zal blijven (zoals dat nu bijvoorbeeld bij […] Read more – ‘Het (media)kruimeltijdperk’.
Het Selfish Selfie Syndroom
Handje schudden? Nee joh, selfie met Obama! Via Volkskrant. Selfies halen het meest ego√Įstische gedrag in de mens naar boven. Een foto maak je om een moment vast te leggen. Zo kan je er anderen over vertellen of een situatie beter duiden. Maar natuurlijk kan je ook jezelf een plek geven in de situatie. Je […] Read more – ‘Het Selfish Selfie Syndroom’.
De onzinnige inhakers op dierendag in 2014
Hoera! Dierendag! De kat, hond en cavia lekker in het zonnetje. Prachtig moment om met sociale content in te haken. Als je een dierenwinkel of kattenbrokjesfabrikant bent natuurlijk. √ďf als auto-, ontbijtkoek- of toetjesmerk. Wait. Wutt? De contentkalender als leidraad Ik geloof in merken die relevant aanwezig zijn. Die op basis van entertainment en goede […] Read more – ‘De onzinnige inhakers op dierendag in 2014’.
Hoe ik op vakantie mail & social 100% ga ontwijken
Vakantie! De periode waarin je tot rust komt, alle (werk)zorgen even los laat en volledig kan opladen om vol energie weer terug te komen en er met een frisse blik weer vol tegenaan te gaan! Toch? De laatste jaren stap ik met die gedachten in het vliegtuig. Om alsnog stiekem e-mail bij te lezen. Kort […] Read more – ‘Hoe ik op vakantie mail & social 100% ga ontwijken’.
Het effect van een commercial op online activatie #sambaselfie
Online effect boeit mij enorm. Vorig jaar schreef ik over het effect van de UPC Luiaard campagne, waarbij in de tag-on een call to action voor het plaatsen van een foto op Twitter centraal stond. Hierbij vielen me de resultaten enigszins tegenvielen. Om die reden was ik des te meer ge√Įnteresseerd in het effect van […] Read more – ‘Het effect van een commercial op online activatie #sambaselfie’.
Wat ik heb geleerd van het colorizen van een foto
Mijn opa is een held. Hij vocht op jonge leeftijd in het leger en was altijd goed voor zijn medemens. Onlangs vond familie een set aan oude foto’s van mijn opa uit diensttijd. Waaronder onderstaande parel waarbij ik het niet kon laten om de foto te colorizen. Het proces en een paar learnings vind je […] Read more – ‘Wat ik heb geleerd van het colorizen van een foto’.
D&AD juryleden over de winnende Black Pencil cases
Ik hou wel van leerzame lessen over winnende case van juryleden ;-) Daarom raakt deze video me op een positieve manier. Goede vastlegging van het beeld van juryleden die echt iets te zeggen hebben over de top van de creatieve industrie. De citaten die me het meest opvielen 1. To get a Black Pencil you […] Read more – ‘D&AD juryleden over de winnende Black Pencil cases’.
@Telegraafactie brengt nieuw dieptepunt in ‘inhaak’communicatie
Er zijn momenten dat ik puur kan genieten van merken die extreem slim om gaan met sociaal gedrag en slim inhaken op wat er op het web gebeurt. √Čn er zijn merken die er weinig van snappen en waar ik me enorm aan kan ergeren aan gedrag van merken. De schaarse momenten dat dit gebeurd, […] Read more – ‘@Telegraafactie brengt nieuw dieptepunt in ‘inhaak’communicatie’.
Interview in Fonk Magazine over SpinAwards
Fonk artikel, klik voor groot Bart van Fonk Magazine interviewde mij een tijdje geleden voor een artikel over mijn bevindingen van het jureren voor de SpinAwards. In het stuk wordt mijn mening geplaatst naast die van Robin Pas (creatieve eindbaas bij Red Urban) en Astrid Poot (creatieve / strategische eindbaas bij Woedend!). Leuk! Voor de […] Read more – ‘Interview in Fonk Magazine over SpinAwards’.
Wat ik heb geleerd van een jaar topwerk beoordelen in de jury van de SpinAwards
Jureren is een feestje! Dit jaar had ik de eer om als jurylid betrokken te zijn bij de SpinAwards. In deze post omschrijf ik waar ik persoonlijk op heb gelet bij het jureren en wat ik heb geleerd van de inzendingen. De achtergrond van jureren voor de SpinAwards Jureren is intens. Je maakt de cases […] Read more – ‘Wat ik heb geleerd van een jaar topwerk beoordelen in de jury van de SpinAwards’.
In Cubiss Durf! over de toekomst van wearables
Leuk! Door adviesorganisatie Cubiss werd ik gevraagd om voor hun Durf! uitgave mijn blik op wearables te geven. De volledige tekst is hieronder te lezen: Wearables: Obsessie voor overvloed aan data of de toekomst van informatie? Dragers van de Google Glass worden nog wel eens uitgemaakt voor ‘Glassholes’ en geweigerd in bepaalde horecagelegenheden. Sporters die […] Read more – ‘In Cubiss Durf! over de toekomst van wearables’.
Een week stage bij Wijs!
Leuk leuk leuk! Vanaf maandag 7 april loop ik een weekje stage bij Wijs, het Belgische equivalent van Rhinofly. Wijs leerde Rhinofly kennen op een conferentie waarbij de vonk oversloeg door gezamenlijke liefde voor SCRUM. We zitten niet in elkaars vaarwater (wij hebben geen Belgische opdrachtgevers en Wijs geen Nederlandse), dus ik hoop op prachtige […] Read more – ‘Een week stage bij Wijs!’.
Wat elke accountman / strateeg / creatief moet weten over klantcontact
Ik las het boek The Art of Client Service, een reuze interessant boek over klantcontact voor mensen in de reclame. Het boek staat bomvol met tips en anekdotes (58 om precies te zijn) die praktisch toepasbaar zijn. “I used to think that great work would lead to a great relationship. Now I think the opposite: […] Read more – ‘Wat elke accountman / strateeg / creatief moet weten over klantcontact’.
Zeg Kinder Bueno, je maakt je eigen authenticiteit kapot
Een geintje uithalen met een vending machine lijkt de afgelopen jaren een manier om makkelijk te scoren. Zie ook dit prachtige overzicht van Paul van Veenendaal op ViralBlog. De reden waarom dit goed werkt, is omdat het zo’n herkenbaar en lekker alledaags apparaat is. Iedere kijker krijgt het gevoel: “Shit, dat is leuk! Ik hoop […] Read more – ‘Zeg Kinder Bueno, je maakt je eigen authenticiteit kapot’.
Drie redenen waarom iPads & iPhones de computermarkt over gaan nemen
Een kleine 4 maanden geleden las ik het artikel ‘The secret of iOS 7‘. Het is voor mij zo’n artikel dat af en toe weer even boven komt borrelen en met m’n gedachten speelt. Iets dat ik wel even van me af m√≥et schrijven om gedachten te ordenen. De basis van het artikel, het feit […] Read more – ‘Drie redenen waarom iPads & iPhones de computermarkt over gaan nemen’.
Radio interview bij MKB Radio Café over #socialcode
Op 7 februari was ik te gast bij MKB Radio Caf√©, een radiostation van MKB Servicedesk. De vraag: Wat voor invloed heeft de social code op het MKB? Luister terug vanaf 18:22! Read more – ‘Radio interview bij MKB Radio Caf√© over #socialcode’.
Het gaat niet om wat merken je vertellen, het gaat om wat je merken ziet doen
Eerder noemde ik het ‘de casevideo case‘, een video puur ingezet voor digitale verspreiding in de vorm van een casevideo — immers, het directe effect van de getoonde actie zou maar enkele impressies opleveren. Bij onderstaande video, Invisible Vending Machine van Coca Cola, moest ik er weer even aan denken: Door de vorm van verspreiding […] Read more – ‘Het gaat niet om wat merken je vertellen, het gaat om wat je merken ziet doen’.
Waarom een Google+ vermelding op log.mroumen.com
Misschien was het je opgevallen, misschien ook niet. Sinds kort staat er her en der op log.mroumen.com een vermelding naar Google+. De reden is simpel: Google Authorship Markup. Zodra je Google vertelt dat een Google+ profiel hoort bij een site, in dit geval dit blog, zorgt Google ervoor dat in de zoekresultaten de profielfoto van […] Read more – ‘Waarom een Google+ vermelding op log.mroumen.com’.
Slides van de DDMA voorlichtingsbijeenkomst #codesocial
Foto door @ihitro Op 29 januari was de voorlichtingsbijeenkomst over de toevoeging van de Code Social Marketing als ‘bijzondere code’ van de Nederlandse Reclame Code, georganiseerd door de DDMA. Een mooi moment om ge√Įnteresseerden op basis van inhoud en cases te vertellen over de praktische doorvertaling van de code. In alle jaren dat Willem en […] Read more – ‘Slides van de DDMA voorlichtingsbijeenkomst #codesocial’.
Marktplaats beklijft met dubbele-doelgroep boodschap in zeven woorden
“Uw auto binnen 1 dag verkocht. Gegarandeerd.” Als (latent) zoekende naar een mooie vierwieler werd ik goed geprikkeld door deze boodschap. Als communicatiemaker ging ik er nog eens goed over nadenken wat de simpele regel n√≥g sterker maakt. Het mooiste is dat twee doelgroepen worden gepakt met een boodschap van 7 woorden: Autoverkopers: “Hier moet […] Read more – ‘Marktplaats beklijft met dubbele-doelgroep boodschap in zeven woorden’.
Lucky number 156 en het obsessieve incheck gedrag op Path en foursquare
Mensen die mij √≥f volgen op Path, √≥f op foursquare is het vast opgevallen: Het getal 156. Kortgezegd is het mijn sportdoelstelling voor dit jaar, gebaseerd op een logisch patroon uit de afgelopen jaren. In het verleden stelde ik ook al doelen om progressie te kwantificeren in sport. Voor het einde van het jaar 100kg […] Read more – ‘Lucky number 156 en het obsessieve incheck gedrag op Path en foursquare’.
In de Elsevier in interview ‘De Mens Achter’ over Social Marketing Code
Naar aanleiding van toevoeging van de Social Marketing Code als bijzondere code in de Nederlandse Reclame Code, werd ik door Peter Teffer ge√Įnterviewd voor de Elsevier voor de rubriek ‘De mens achter’. Het artikel lees je hieronder. De tekst uit het artikel Elsevier Wat gaan consumenten merken van de nieuwe regels die sinds 1 januari […] Read more – ‘In de Elsevier in interview ‘De Mens Achter’ over Social Marketing Code’.
Hoera! De Code Social Marketing opgenomen door Reclame Code Commissie (en waarom dit belangrijk is)
Het is vandaag precies 1.639 dagen geleden dat we vanuit de SMPA, een club van social enthousiastelingen die onder de noemer Social Media Professional Association bij elkaar kwamen, de guidelines voor social media het web opslingerden. De guidelines (pdf), geschreven door Willem Sodderland en mij, was wat ons betreft d√© manier om social goed te […] Read more – ‘Hoera! De Code Social Marketing opgenomen door Reclame Code Commissie (en waarom dit belangrijk is)’.
Nederland in top 10 meest actieve landen op Twitter
Wauw. Peerreach deed een onderzoekje naar het gebruik van Twitter. Aanleiding was een publicatie over het aantal Twitter users in de US (50mln). Hoe zet dat zich af tegen het aantal inwoners van de States? Het antwoord is een kleine 11%, gelijk aan dat van Nederland. Interessant bij bovenstaande cijfers, is onderstaande grafische weergave van […] Read more – ‘Nederland in top 10 meest actieve landen op Twitter’.
Burger sessies: Op zoek naar mijn persoonlijke believe
“Ik weet precies wat ik wil. Ik weet pr√©cies wat ik wil. Ik weet precies wat ik wil!” Als je het maar vaak genoeg tegen jezelf zegt, ga je het nog geloven ook. Maar in feite weet ik helemaal niet wat ik precies wil. En daarom start ik met Burger Sessies. Een korte uitleg. Vijf […] Read more – ‘Burger sessies: Op zoek naar mijn persoonlijke believe’.
Slides: De toegevoegde waarde van interactieve communicatie voor de culturele sector
Door Cultuurpromotie Utrecht was ik uitgenodigd om te spreken op een intern congres over over de rol van interactieve communicatie voor de culturele sector. In de presentatie werd ingegaan op de verschuiving in communicatie in zowel trends als cijfers en welke prachtige voorbeeldcases de markt rijk is. Bekijk de slides! Read more – ‘Slides: De toegevoegde waarde van interactieve communicatie voor de culturele sector’.
Distributeurs zijn de nieuwe denkers in productontwikkeling
Dozenschuiver Amazon kondigt een telefoon aan. Dat is niet nieuw, eerder ontwikkelden ze de succesvolle Amazon Kindle: Een topnotch ereader met hoge waardering in de markt. Wat wel bijzonder is, is dat ze aankondigen de telefoon compleet gratis aan te willen bieden. Tegelijkertijd laat digitale distributeur Netflix zien dat ze meer zijn dan een doorgeefluik […] Read more – ‘Distributeurs zijn de nieuwe denkers in productontwikkeling’.
Mindless Phone Usage en de invloed van techniek op leven
Sinds kort geniet ik meer van gap time, probeer ik minder snel m’n telefoon erbij te pakken en ben ik selectiever in het gebruik van m’n laptop. Allemaal dankzij een post met een talk die m’n ogen heeft doen openen over de verslaafdheid van de mensheid aan technologie. Wat is er allemaal aan de hand? […] Read more – ‘Mindless Phone Usage en de invloed van techniek op leven’.
Broken window theory: Slecht voorbeeld doet volgen
In juni bezocht in twee pretparken: Walibi en de Efteling. Twee behoorlijk gelijke pretparken zou je zeggen. Toch viel me √©√©n ding op in de vergelijking met de pretparken: In Walibi was het houtwerk schoon. In de Efteling leek alles ondergekalkt. Ik moest bij de vergelijking denken aan de “Broken Window Theory” en maakt er […] Read more – ‘Broken window theory: Slecht voorbeeld doet volgen’.
Weg met brood! En de reden waarom ik (bijna) elke dag lunch van huis mee neem
“Haha! Ben je soms op dieet?!” Een veel gehoorde vraag de afgelopen weken als ik weer met een bakje meegebracht eten aan de lunchtafel stond. In deze post een korte uitleg van het waarom en hoe. Waarom: Voeding als onderdeel van meer energie Ik geloof dat een gezond lichaam en een sterke geest van grote […] Read more – ‘Weg met brood! En de reden waarom ik (bijna) elke dag lunch van huis mee neem’.
Steve Jobs was een geweldige klootzak
In mijn vakantie las ik (eindelijk) de biografie van Steve Jobs. En ik kan maar tot √©√©n conclusie komen: Wat een geweldige klootzak. Een schoft in zijn complete bestaan die dankzij, niet ondanks, zijn eigenaardige trekjes en gevoel voor macht een miljardenbedrijf heeft weten neer te zetten. Ik had verwacht dat het boek een uiteenzetting […] Read more – ‘Steve Jobs was een geweldige klootzak’.
Eenvoud zit in regelmaat
Al een klein jaar draag ik zorg voor de wekelijkse Facebook statistiek op de pagina van Rhinofly. Wat is begonnen als een ideetje om droge info op een leuke manier consistent over te brengen, is uitgegroeid tot een overzicht van opmerkelijke uitingen over relevante informatie door een jaar heen. Behoorlijk cool. Wat ook grappig is, […] Read more – ‘Eenvoud zit in regelmaat’.
Zeg pretparken, doe nou toch eens iets slíms met die fotomomenten
In de afgelopen maand ben ik drie keer naar een pretpark geweest (vraag maar niet waarom). Een ritueel dat me bij elke attractie is opgevallen, is dat hordes mensen bij de foto kiosk de telefoon tevoorschijn toveren om een foto van het scherm te maken. Soms springt een medewerker ertussen (“Geen foto’s maken, dat is […] Read more – ‘Zeg pretparken, doe nou toch eens iets sl√≠ms met die fotomomenten’.
Het begrip Horseless Carriage Syndrome verklaard aan de hand van iOS 7
Voor het eerst ooit eens gehoord in een presentatie van social guru Polle, vervolgens veelvoudig gebruikt in presentaties en discussies; Het horseless carriage syndrome. Een mooie term die gaat over verandering en het vasthouden aan oude gewoontes. Een korte uitleg. In de eerste auto zaten de bestuurders hoog. Het hoog zitten waren ze gewend, omdat […] Read more – ‘Het begrip Horseless Carriage Syndrome verklaard aan de hand van iOS 7’.
De wachttijden in de Efteling op een zonnige dag in juni
Op zaterdag 8 juni heb ik voor de gein de tijden in de rij bij de Efteling eens bijgehouden. Gewoon om eens te checken of de borden met wachttijden kloppen (antwoord: nee – het wachten duurt altijd minder lang dan staat aangegeven) en voor de fun van het verzamelen van statistieken. Onderstaande tabellen zijn ‘t […] Read more – ‘De wachttijden in de Efteling op een zonnige dag in juni’.
Access is het nieuwe ownership
Als je met de trein wil reizen, is het dan nodig om een eigen trein te hebben? Ik zit al maanden met een dilemma: Auto kopen of lekker blijven OV’en? Voor het werk niet nodig en de rest kan ik prima op de fiets. Toch kriebelt het. Een auto is toch wel verdomd handig. Een […] Read more – ‘Access is het nieuwe ownership’.
De toekomst van content & informatie is structuur
Als je wil weten over Lepidopterologie – je weet wel, het verzamelen van vlinders – kan je daar van alles over vinden op het web. Google vertelt me zelfs dat er 56,300 pagina’s over zijn geschreven. En dat geeft gelijk een treffend probleem aan. Er zit geen flow of leercurve in totaliteit van verschillende type […] Read more – ‘De toekomst van content & informatie is structuur’.
De CTA rate van een commercial naar social
UPC vlamt op TV met een commercial waarbij het Luiaard pakket wordt aangeprezen. Daar hoort natuurlijk een online doorvertaling bij. De actie: Twitter een foto in je meest luie positie en maak kans op een jaar lang een schoonmaakster. UPC regelt immers alles wat je nodig hebt om lekker te hangen. Met 3,3 miljoen Twitteraars […] Read more – ‘De CTA rate van een commercial naar social’.
De kansen & problematiek van hedendaagse goedkope communicatie
Communicatie kost tegenwoordig geen drol meer. Twitter accountje opzetten? Zo gepiept. Flyertjes of stickertjes drukken? Paar tientjes en je bent klaar. Niet alleen handig voor de communicatie afdeling, maar ook voor fans om heft in eigen hand te nemen. Maar. Ook zorgend voor al die extra communicatiepulsjes waar de hedendaagse consument mee te maken krijgt. […] Read more – ‘De kansen & problematiek van hedendaagse goedkope communicatie’.
De pracht van de verborgen boodschap en geheime referenties
In 2011 schreef Nicholas Carr het boek The Shallows: What the Internet Is Doing to Our Brains. Een boek met een serieuze boodschap: Het internet van vandaag zorgt er met alle kleine aandachtsprikkels voor dat de focus op de lange termijn vertroebeld. Epipheo, een geniale studio voor uitleg animaties, besloot aan de hand van dat […] Read more – ‘De pracht van de verborgen boodschap en geheime referenties’.
Zeg Microsoft, waar is je frontman?
Als ik een topmanager moet noemen bij Google kan ik dat. Hetzelfde geldt voor Facebook. Alsmede Apple, Twitter en zelfs Instagram. Een topman bij Microsoft? Ik heb geen idee. Daarom verbaasde ik me dat Microsoft en publique de aanval opent op Google Docs, een favoriet voor velen. Geen wonder dat Microsoft niet wordt betrokken bij […] Read more – ‘Zeg Microsoft, waar is je frontman?’.
De stinkende bloemen van Justin Bieber
Ik geloof in eerlijke marketing. Daarom vind ik de code social marketing van de DDMA¬†(PDF alert), waar ik mede auteur van ben, zo belangrijk. Een van de belangrijkste elementen uit de code is de relevante relatie. Wordt je betaald voor een bericht, dan moet je dit in je bericht duidelijk maken. Een mooi voorbeeld waar […] Read more – ‘De stinkende bloemen van Justin Bieber’.
Wat Axe en Orion gemeen (goed) hebben
Relevantie en interessant. Toverwoorden voor goede content en de basis waar merken op inhaken als het gaat om guitige Facebook content. Een belangrijke rol hierbij is de laatste tijd snelheid. First moving advantage scoort, wat je goed hebt kunnen merken aan onderstaande visual van Oreo. Tijdens een blackout in het stadion tijdens de Superbowl werd […] Read more – ‘Wat Axe en Orion gemeen (goed) hebben’.
De mobiele battle van hardware versus software
Ik ben dol op Samsung en de manier waarop Samsung haar telefoons probeert te positioneren. Samsung strijdt namelijk tegen de nummer 1 van de mobiele markt: Apple. Dat maakt het een interessante communicatiestrijd welke het waard is om in de gaten te houden. Samsung Samsung produceert uitstekende telefoons, maar kan onder √©√©n nadeel niet uit: […] Read more – ‘De mobiele battle van hardware versus software’.
Hoe Greetz mijn mindstate over kaarten versturen heeft veranderd
Ik ben fan van Greetz. Een kaartje is nog steeds een lekker persoonlijk middel om iemand een hart onder de riem te steken of te belonen met een duim omhoog. Het versturen van een kaartje via de post is daarbij voor mij een flinke drempel. Kaartje uitzoeken, postzegels kopen, kaartje schrijven, op de bus doen. […] Read more – ‘Hoe Greetz mijn mindstate over kaarten versturen heeft veranderd’.
In het NRC Handelsblad in artikel “Die leuke tweet is stiekem reclame”
De NRC lezer was het gister vast opgevallen: In het artikel “Die leuke tweet is stiekem reclame” werd ik tweemaal geciteerd. Het gaat over eerlijke marketing en de rol van de ethische social code van de DDMA, waar ik het grootste gedeelte van heb geschreven. Artikel teruglezen? Download ‘m als PDF! NRC Die leuke tweet […] Read more – ‘In het NRC Handelsblad in artikel “Die leuke tweet is stiekem reclame”’.
JongeHonden pitch: Google Re: Brief met Robijn
Zo af en toe doe ik eens mee aan een JongeHonden pitch. In de avonduurtjes lekker knallen op een creatieve briefing. Ook dit keer weer een pareltje van een briefing: Breng een oude klassieker tot leven. Na een avondje rondklikken kozen Sytse en ik voor de Robijn commercial uit de jaren 90. Check het uit! […] Read more – ‘JongeHonden pitch: Google Re: Brief met Robijn’.
De wijsheid van radiostations om te investeren in Spotify apps
In juni lanceerde 3FM haar 3FM Spotify App. Ik vond het raar. 3FM verdient geld als je naar het station luistert, met name door de reclameblokken. Waarom zou 3FM je dan faciliteren op een niet-eigen platform waar muziek toch al gratis is? Het antwoord is merkvoorkeur. Hoe helpt de Spotify App hierbij? Door ook op […] Read more – ‘De wijsheid van radiostations om te investeren in Spotify apps’.
De drie mooiste en meest ontroerende Olympische commercials van 2012
Sport is leven. Sport is passie. Sport is emotie. Allen ingredi√ęnten voor prachtige verhalen. En √≥f we die hebben gezien in de afgelopen dagen in de vorm van krachtige parels van commercials. Mijn top drie vind je hieronder. 1. BBC ‘Stadium UK’ – Full Version Sprakeloos. Wat een knaller van een animatie. Love it. Verdiend […] Read more – ‘De drie mooiste en meest ontroerende Olympische commercials van 2012’.
De telefoonfabrikant en de antagonist in advertisement
Het aanwijzen van een antagonist is in een markt van aanscherpende concurrentie een veel gebruikt strategische keuze voor een creatief haakje. “Een antagonist?” zeg je? Simpel gezegd is het in advertisement (vaak) een creatief regeltje waarbij het adverterende merk iets over zichzelf zegt en daarmee aangeeft dat de concurrent dit element n√≠et heeft. Read more – ‘De telefoonfabrikant en de antagonist in advertisement’.
De renaissance van eerlijke marketing (en het verdwijnen van retweet & like campagnes)
Het is 23 juli, √©xact 3 jaar geleden schreef ik op ViralBlog over de #moonfruit campagne (‘s werelds eerste √©chte opvallende retweetcampagne). Naast de twijfels over het succes op de lange termijn van de campagne liet ik me ook uit over irritaties die de campagne veroorzaakt onder followers & friends. Ik omschreef het als volgt: Read more – ‘De renaissance van eerlijke marketing (en het verdwijnen van retweet & like campagnes)’.
Brand utilities & waarom merken niet de rol van startups moeten claimen
Moeten merken wel de rol willen claimen die een startup beter zou kunnen vervullen? De gedachte kwam bij het zien van de volgende case video: http://vimeo.com/43886541 Ik denk dat Ford hier te veel off road gaat. Een merk als Ford moet een dienst als deze niet willen aanbieden om de volgende reden: Read more – ‘Brand utilities & waarom merken niet de rol van startups moeten claimen’.
Scoren met laffe opgeklopte cijfers #fluffonderzoek
Gister gelezen op Adformatie: “Helft top 500 adverteerders heeft geen app.” Met een onderzoek het nieuws halen is niet zo nieuw. De mate waarin het tegenwoordig gebeurt wel. Read more – ‘Scoren met laffe opgeklopte cijfers #fluffonderzoek’.
“TV is een trailer voor de online experience” bewijzen Skoda en Albert Heijn
Een commercial als aanjager voor online? Dat klinkt meer dan ideaal. Toch begint het meer werkelijkheid te worden. Onderstaand citaat is van Yacco Vijn (TBWA), een tijdje geleden in de Adformatie. TV is een trailer voor de online experience. Onderstaande commercial van Skoda voor de Tour du sofa, een slimme app waarmee je zelf ook […] Read more – ‘“TV is een trailer voor de online experience” bewijzen Skoda en Albert Heijn’.
Lef is het sleutelwoord voor progressie en resultaat
Sinds collega Ronald met onderstaande afbeelding is gaan schermen intern gebeurd er meer. Serieus. Het is een mooie visual en ook nog eens verdomd raak. Read more – ‘Lef is het sleutelwoord voor progressie en resultaat’.
De casevideo case en het effect van digitaal bereik
Al een tijdje een fenomeen, maar ik geloof dat er nog geen labeltje op is geplakt: De casevideo case. In deze reclamepareltjes gaat het niet om het directe effect van de campagne op het publiek dat er mee in aanraking komt, maar de verspreiding die daarop volgt in de vorm van een casevideo. Alle pijlen […] Read more – ‘De casevideo case en het effect van digitaal bereik’.
De bekendheid van André Kuipers als twitteraar
Bizar. Andr√© Kuipers land op aarde en het web barst uit haar voegen in berichtgeving. Niet dat dat zo opvallend is, maar wat wel opvalt is de hoeveelheid berichtgevingen met de vermelding van het Twitteraccount van de astronaut. Het overschrijdt zelfs het aantal berichten over de naam van de ruimteheld zelf. Korte blik in conversation […] Read more – ‘De bekendheid van Andr√© Kuipers als twitteraar’.
Ongestructureerde verwonderingen over het sociale web
Hier vind je mijn gedachten. Losse ideetjes die ik middels bloggen meer structuur wil geven. Flinters van hersenkronkels die ik wil delen of simpelweg wil vastleggen in een soort van persoonlijk archief. Ongestructureerde verwonderingen over het sociale web, noem ik het. Een verzameltitel dat mooi omvat dat ik graag omschrijf wat me bezig houd en […] Read more – ‘Ongestructureerde verwonderingen over het sociale web’.
Slides: P&O en social media voor Vereniging van Ziekenhuizen
Door het NVZ was ik uitgenodigd om te spreken op het congres over P&O en social media voor de zorg. In de presentatie werd ingegaan op de verschuiving in communicatie, de nieuwe manier van werving en wat de invloed van digitaal is op ziekenhuizen. De slides vind je hieronder. Read more – ‘Slides: P&O en social media voor Vereniging van Ziekenhuizen’.
Sneakers winnen? Facebook pagina liken!
Ik blog om verschillende redenen. Trends en bewegingen vastleggen is daar √©√©n van. Als iets me opvalt, wil ik daar graag over schrijven om het vast te leggen. Zoals bijvoorbeeld de post “Gadverdamme Nu.nl” over het moment dat ik voor het eerst de background advertisement van Nu.nl signaleerde. Vandaag viel me iets op wat op […] Read more – ‘Sneakers winnen? Facebook pagina liken!’.
Stuff worth sharing: De juiste momentopnames van een spookhuis
De laatste weken circuleert er een flickr set op blogs en fora. Onderwerp van discussie: Hilarisch fotomateriaal van een spookhuis waarbij geschrokken bezoekers op beeld worden vastgelegd. Dit is niet alleen een mooi stukje entertainment, maar sluit ook naadloos aan bij mijn gedachten van vorige week. Door foto’s te faciliteren geef je je (oud-)bezoekers een […] Read more – ‘Stuff worth sharing: De juiste momentopnames van een spookhuis’.
Waar recreatie- en pretparken terrein kunnen winnen op het gebied van social
Afgelopen weekend was ik met een paar vrienden een dagje uit bij Dutch Water Dreams, een te gekke locatie waar je kan raften, tuben, flowboarden en meer van dat soort toffe watersporten. Met een goede social presence en aansturing tot het delen van foto’s raken ze alle elementen van social, maar missen ze √©√©n essentieel […] Read more – ‘Waar recreatie- en pretparken terrein kunnen winnen op het gebied van social’.
Trend: De kracht van personalisatie in video
Slim. Er wordt tegenwoordig behoorlijk ingezet op bloggers en op het kweken van goodwill bij de massa middels personalisatie. En het werkt! Vooral zaken die er complex uitzien scoren. Het is daarmee een slim mechanisme om een boodschap te laden. Door moeite te stoppen in een gepersonaliseerde boodschap is de kans groot dat deze wordt […] Read more – ‘Trend: De kracht van personalisatie in video’.
Prijsverwijzing van huis-aan-huis naar de website & de opkomst van de jonge koopjesjagers
In mijn jeugd zijn er twee momenten geweest waarop ik niet kon wachten tot de stapel huis-aan-huis folders op de deurmat viel — voor de Sinterklaas periode √©n op het moment dat de vuurwerkfolders halverwege december op de deurmat vielen. Creatief omgaan met (zak)geld speelde een grote rol: Veel vuurwerk/kado’s voor weinig geld was een […] Read more – ‘Prijsverwijzing van huis-aan-huis naar de website & de opkomst van de jonge koopjesjagers’.
RTL ontdekt steeds meer de toegevoegde waarde van RTL Gemist
RTL snapt digital. Niet alleen in haar programma’s, maar ook de manier waarop content wordt aangeboden. Ik ben behoorlijk fan van RTL gemist, maar wat me van de week opviel moet ik even delen. Vooraf bekijken van een uitzending — tegen betaling. Dit kan je niet anders dan slim noemen. De uitzending is toch al […] Read more – ‘RTL ontdekt steeds meer de toegevoegde waarde van RTL Gemist’.
Serie Suits begrijpt de Twitter hashtag als geen ander
Suits. Een geniale nieuwe serie over het gehaaide advocatenleven in de States. Niet alleen een topserie door de enorm sterke cast, Mad Men achtige sfeer en goede verhaallijnen, maar ook door de manier waarop Suits Twitter inzet. Waar je normaal gesproken een hashtag in een programma tegenkomt met de boodschap: “Praat mee via Twitter met […] Read more – ‘Serie Suits begrijpt de Twitter hashtag als geen ander’.
Hoe een frisdrankverkoper authenticiteit verkoopt
Authenticiteit. Nu al het woord van het jaar in marketingland. En gelijk hebben ze, de marketeers die de lijstjes opstellen met de nieuwste trends. Laat marketing maar draaien om het laten zien van de echtheid van een onderneming. Laat het maar gaan over het boven krijgen van de onderste steen als het gaat om waar […] Read more – ‘Hoe een frisdrankverkoper authenticiteit verkoopt’.
Wat ik heb geleerd van een half jaar niet bloggen
Iets meer dan een half jaar geleden verscheen mijn laatste blogpost, hier op mijn eigen blog. Het is niet dat ik het bloggen bewust links heb laten liggen — drukte in werk heeft ervoor gezorgd dat bloggen op mijn eigen blog, op ViralBlog en zelfs op Frank-ly op een beduidend lager pitje is komen te […] Read more – ‘Wat ik heb geleerd van een half jaar niet bloggen’.
Radio interview met Radio 6 over de overname van MySpace
Vandaag werd bekend gemaakt dat MySpace voor een appel en een ei is opgekocht. Interessant, zeker nu de “strijd” tussen Facebook en Hyves een relevant vraagstuk is in Nederland. Radio 6 nam contact met me op met de vraag of ik iets kon vertellen over de overname en de waarde van het platform. Luister em […] Read more – ‘Radio interview met Radio 6 over de overname van MySpace’.
Cannes Lions festival in 2 minuten en 39 seconden
Cannes. Broedplaats voor creativiteit, inspiratie en strandpils. Na een paar pogingen met JongeHonden pitches was het voor mij en Erwin toch wel duidelijk. Op eigen kracht is natuurlijk ook een optie! Last minute een vliegticket en hotel geboekt en vrij geregeld. Een festival ticket konden we helaas niet meer regelen, maar de feestjes kwamen we […] Read more – ‘Cannes Lions festival in 2 minuten en 39 seconden’.
Presentatie VakdagDM van 7 oktober
Donderdag 7 oktober had ik de eer om op VakdagDM in de Kuip in Rotterdam een presentatie te mogen geven over social media. De presentatie vind je hieronder. Oktober 2010. Hoe gebruik ik social media in mijn communicatiemix? Voor Vakdag DM. Insteek van de presentatie was met name inspireren door middel van het vertellen van […] Read more – ‘Presentatie VakdagDM van 7 oktober’.
Eervolle vermelding bij JongeHonden Filmotech Pitch
Gaaf! Bij de tweede pitch die ik meedoe bij JongeHonden wordt mijn concept toch nog even aangestipt. Klik op bovenstaande afbeelding voor een grotere weergave van mijn inzending. De opdracht: Filmotech is een onderneming dat op korte termijn een (betaald) online films, series en documentaires van Nederlandse bodem aan gaat bieden. Een soort van NetFlix […] Read more – ‘Eervolle vermelding bij JongeHonden Filmotech Pitch’.
Decentralisatie van content – de homepage als verzamelbak
Het zit nu al een tijdje in m’n hoofd. Mijn blog moet niet meer de startpagina zijn van mijn persoonlijke pagina (mroumen.com). Natuurlijk, mijn visie vind ik een belangrijk punt om naar voren te brengen aangezien dit hetgene is waar ik meerwaarde breng in mijn werk, maar overige zaken (korte gedachtengangen in de vorm van […] Read more – ‘Decentralisatie van content – de homepage als verzamelbak’.
Goed concept? Gatorade en T-Mobile: Het overspelen van een wedstrijd van vroeger
Beter goed gejat dan slecht bedacht of puur toeval? Gatorade vs T-Mobile. Gatorade T-Mobile Natuurlijk allebei in de vorm van een docu. En op YouTube; [T-Mobile, Gatorade]. Wat denk jij, puur toeval? Read more – ‘Goed concept? Gatorade en T-Mobile: Het overspelen van een wedstrijd van vroeger’.
Interview in MarketingMax: Max en Matthijs
Bij het februarinummer van het Tijdschrift voor Marketing zat de MarketingMax. Deze bijlage ging speciaal over social media. Op de achterkant van de MarketingMax van dit nummer stond een interview met mij over social media. Vind het zelf een erg leuk stuk geworden! :) View more documents from mroumen. Druk op “Full” in de viewer […] Read more – ‘Interview in MarketingMax: Max en Matthijs’.
Interviewstukje in Marketing RSLT – Vaardiger met social media
Ha wat leuk! Van de week plofte het Tijdschrift voor Marketing op de deurmat. Als bijlage bij het Tijdschrift voor Marketing zit eens per kwartaal de Marketing RSLT, een blad met als ondertitel: Praktisch over resultaatgerichte marketing. Op pagina 24 van de maart editie een interview met mij aan de hand van vijf stellingen over […] Read more – ‘Interviewstukje in Marketing RSLT – Vaardiger met social media’.
Tribewise, een half jaar na lancering
Tjonge. Afgelopen week bestond Tribewise alweer een half jaar. En ook al heb ik al een flinke tijd een draft staan met notes voor een post als deze, is het toch best lastig om goed te formuleren wat voor rollercoaster ik in het afgelopen half jaar heb meegemaakt. En wat een rit dat het was! […] Read more – ‘Tribewise, een half jaar na lancering’.
Artikeltje in Dichterbij Rabobank Utrecht
Halverwege november werd ik gevraagd mijn mening te geven over de activiteiten van Rabobank Utrecht omtrend haar activiteiten op het gebied van social media. Mijn mening werd meegenomen in het blad Dichterbij van december 2009, een klein magazine dat de Rabobank per regio stuurt naar haar klanten. Persoonlijk vind ik de activiteiten van Rabobank Utrecht […] Read more – ‘Artikeltje in Dichterbij Rabobank Utrecht’.
Doe eens gek en val op zoals Spare Rib Express
Bij een zoektocht naar een lui avondmaal (lees, pizza’tje bestellen) kwam ik de volgende advertentie tegen van een sparerib boer. Het item stond pontificaal bovenaan in de keuzelijst. De kans is echter zeeeer klein dat de bezoeker dit menu zal bestellen. Conversietechnisch niet zo heel slim omdat het een flinke hap van de pagina boven […] Read more – ‘Doe eens gek en val op zoals Spare Rib Express’.
2010: Social media wordt mainstream [artikel in Emerce]
Gister werd ik gebeld door de Emerce met de vraag of ik mijn voorspellingen voor het jaar 2010 kon geven op het gebied van social media. Na een kort telefoongesprek is er het volgende artikel uit gekomen waar niet alleen ik, maar ook Sytse (Pickle Factory) en Niels (Social Embassy) hun visie geven. Leuk stuk! […] Read more – ‘2010: Social media wordt mainstream [artikel in Emerce]’.
Hanze Hogeschool – Web kickoff [Slides]
Afgelopen maandag sprak ik 45 minuten 160 eerstejaars studenten toe die het blok WEB volgen op de opleiding communicatie. Hierbij de slides! Kern van het verhaal: doe toffe projecten, zet net die stapjes extra en zorg dat je je goed positioneert. Twitter vertelde me dat de (al twitterende!) studenten het een prima verhaal vonden. Wat […] Read more – ‘Hanze Hogeschool – Web kickoff [Slides]’.
Slides voor ING [slides]
Afgelopen vrijdag sprak ik op een intern congres voor de ING. Bij deze de slides! Polle sprak ook! Zijn slides vind je hier: Polle voor ING. Read more – ‘Slides voor ING [slides]’.
Brand Bier doet een Eneco’tje
Toen ik de commercial gister op TV zag ging er gelijk een lampje branden. Wacht. Dit kan niet. Dit is wel een hele dikke ripoff… Check de verschillen tussen de commercial van Brand Bier en Eneco: Brand Bier Brand Bier YouTube link Eneco Eneco YouTube link Twitter vertelt mij dat ik niet de enige was […] Read more – ‘Brand Bier doet een Eneco’tje’.
Eventverslag: Dutch Work Innovation Day
Op maandag 19 oktober gaf ik op Dutch Work Innovation Day een presentatie over arbeidsmarktcommunicatie en social media. Naast deze presentatie werd ook de whitepaper social media in Nederland – de arbeidsmarktcommunicatie editie die dag gelanceerd. Naar mijn mening een geslaagd praatje voor een leuk publiek! Het programma 13:00 ontvangst 13:30 opening door dagvoorzitter Bas […] Read more – ‘Eventverslag: Dutch Work Innovation Day’.
Stukje in Tijdschrift voor Marketing
Woohoo! Na wat heen en weer gemail met een redacteur van Tijdschrift voor Marketing is vandaag mijn stukje verschenen in de oktober editie. Awesome! Download: 20091012-tijdschrift-voor-marketing-matthijs-roumen Het stuk gaat in op social media cases in Nederland. Ze wilde er het liefst A merken in hebben, dus superleuke inspirerende cases die veelvoudig in de wiki voorkomen […] Read more – ‘Stukje in Tijdschrift voor Marketing’.
Stukje in MarketingTribune over Tribewise
Woohoo! Na wat heen en weer gemail met een schrijver van MarketingTribune is er een mooi stuk verschenen over de lancering van Tribewise. 20090922 MarketingTribune Tribewise Matthijs Roumen View more documents from mroumen. Supertof! Read more – ‘Stukje in MarketingTribune over Tribewise’.
Matthijs op BNN Today – Radio 1!
Mooi mijn mening kunnen verkondigen op BNN Today op maandag 14 september. Alsof het optreden op BNR afgelopen week niet genoeg was! Hatseflats! Even beginnen bij het begin. Maandagochtend plaatste collega Remco een scherp artikel op Frank-ly over de Deense viral [Ben jij de vader van mijn kind?]. Dat werd kennelijk goed opgepakt door de […] Read more – ‘Matthijs op BNN Today – Radio 1!’.
Woohoo! Matthijs op BNR Radio
Gister was er op BNR Radio een item over social media en carriere. Er werd afgevraagd op wat voor manier social media kan bijdragen (of tegenwerken) aan een merk. Leuk gesprek natuurlijk, aangezien Rhinofly zich al jaren uitspreekt via haar collega’s op sociale media. Aangezien de programmamakers onder de indruk waren van Frank-ly, is met […] Read more – ‘Woohoo! Matthijs op BNR Radio’.
Persbericht: Rhinofly lanceert social media onderneming Tribewise
Utrecht, 2 september 2009 – Interactieve communicatie bureau Rhinofly uit Utrecht lanceert vandaag full service social media bureau Tribewise. Tribewise overziet het gehele speelveld van social media, heeft de juiste contacten met partijen die specieke onderdelen beheersen en hanteert een werkwijze die op een goed onderbouwde manier merken grip geeft op social media. Om dit […] Read more – ‘Persbericht: Rhinofly lanceert social media onderneming Tribewise’.
Filmfestival & sociale online communicatie
Het filmfestival, elk jaar weer een grote happening in Utrecht. Het duurt nog eventjes voordat het dit jaar weer plaats vind, maar ze barsten nu al los met de communicatie. Wat me aan de Filmfestival website opviel waren de kleine sociale icoontjes onderin de footer. Niet de meest prominente plek, maar wel aanwezigheid. Met aanwezigheid […] Read more – ‘Filmfestival & sociale online communicatie’.
Club Noa breidt Noa experience uit – YouTube kanaal
In de tijd dat ik in studeerde ging ik wel eens naar Club Noa, een stijlvolle club in hartje centrum van Leeuwarden. Ze hebben een relatief jonge doelgroep, dus omgaan met nieuwe en sociale media is haast wel een must. En dat doen ze goed! Via de Club Noa Hyve (bijna 3.000 leden) houden ze […] Read more – ‘Club Noa breidt Noa experience uit – YouTube kanaal’.
Micro exposure – de kracht van klein en veel
Stel: 1 fan geeft op een kleine manier waardering voor je merk. Bijvoorbeeld door een Twitteroverlay in te stellen met jouw logo in zijn Twitter avatar, zoals bijvoorbeeld Avartize. Big deal, zou je zeggen. Dat haalt niets uit … Maar als 1.000 fans het nou eens doen? Of 10.000? Al eerder schreef ik op ViralBlog […] Read more – ‘Micro exposure – de kracht van klein en veel’.
Striking Vodcast #1: Introductie
Striking Vodcast #1: Introductie from Matthijs Roumen on Vimeo. Het heeft even geduurt, maar in de video zal alles duidelijk worden. Let wel, deze video is echt geschoten in de ochtend, dus helemaal wakker was ik nog niet ;-) Read more – ‘Striking Vodcast #1: Introductie’.
Blogposts van deze week [wk 26]
Pfoei. Ik blog de laatste tijd weer redelijk wat, maar te versplintert op verschillende platformen. Een automatische doorpass naar deze blog vind ik zeer onpersoonlijk en ongepast. Daarom dus wekelijks even een terugblik over de verschillende posts op de verschillende platformen :) Maandag 22 juni 2009 Eigen weblog: Op m’n eigen weblog schreef ik een […] Read more – ‘Blogposts van deze week [wk 26]’.
Als er 1 schaap over de dam is …
Read more – ‘Als er 1 schaap over de dam is …’.
Relevant Social Audience
Bomvol buzzwords. Maar wel waar. Read more – ‘Relevant Social Audience’.
Blogpost van deze week [wk 25]
Pfoei. Ik blog de laatste tijd weer redelijk wat, maar te versplintert op verschillende platformen. Een automatische doorpass naar deze blog vind ik zeer onpersoonlijk en ongepast. Daarom dus wekelijks even een terugblik over de verschillende posts op de verschillende platformen :) Maandag 15 juni 2009 Op maandag gingen de SMPA Guidelines de lucht in. […] Read more – ‘Blogpost van deze week [wk 25]’.
Consumenten over merken
En natuurlijk gaat het niet alleen om het zoekproces. En natuurlijk gaat het niet alleen over positieve comments / bevindingen. En natuurlijk kan je als merk het proces versimpelen en tools aanreiken om de boodschap nog beter te verspreiden. Maar toch geeft deze video wel weer leuke inzichten. Like it! Via ViralBlog.com Read more – ‘Consumenten over merken’.
Notes: Social Media Pizza Session 02
Pizza eten met mensen die gelijkgestemd zijn levert altijd leuke discussies op. Vorige week dinsdag nodigde ik Sytse (Online Marketeer bij The People‚Äôs Valley) en Jasper (huisgenoot en Information Architect bij MediaCatalyst) uit voor een hapje en een braindump sessie over social media. In tegenstelling tot vorige keer zijn we iets concreter ingegaan op doelgroepen […] Read more – ‘Notes: Social Media Pizza Session 02’.
Reach & Influence: Traditional media vs social media
Echt waar. Read more – ‘Reach & Influence: Traditional media vs social media’.
SMPA publiceert SMPA Guidelines
Vandaag is het persbericht uitgestuurd van de SMPA Guidelines. Zelf zit ik in het bestuur van de SMPA, de branche vereniging voor social media marketeers in Nederland. Ook ben ik grotendeels auteur van dit document. :) Samen met andere bestuursleden van onder andere Buzzcapture, Creative Crowds, Social Strategy en Marketingfacts proberen we het niveau van […] Read more – ‘SMPA publiceert SMPA Guidelines’.
Blogpost van deze week [wk 24]
Pfoei. Ik blog de laatste tijd weer redelijk wat, maar te versplintert op verschillende platformen. Een automatische doorpass naar deze blog vind ik zeer onpersoonlijk en ongepast. Daarom dus wekelijks even een terugblik over de verschillende posts op de verschillende platformen :) Zie het als een soort archief, maar dan anders ;) Maandag 8 juni […] Read more – ‘Blogpost van deze week [wk 24]’.
Social Brand Population
Social Technographics. Dat is nu zo ongeveer de standaard als het gaat om het kijken naar je doelgroep om te zien wat er met social media te bereiken is. Het grappige aan de social technographics, is dat het constant aan verandering is onderheven. De cijfers blijven veranderen. Internet penetratie stijgt in Nederland nog amper, maar […] Read more – ‘Social Brand Population’.
Value in social media
Thats what Alan Moore said at Momo #11. I agree. Read more – ‘Value in social media’.
The Hitmachine
Be consistent and communicate frequently with quality, don’t entertain your audience once. Aim to be Robbie Williams, not the Cartoons. Read more – ‘The Hitmachine’.
Het belang van een social DNA
Om via social media met de doelgroep te communiceren is het belangrijk dat bedrijven social media in het DNA hebben. Niet alleen campagnmatig een proefballonetje oplaten, maar social media intergreren in alle (corporate) communicatiestromen. De Paus doet het. Het Witte Huis doet het. En sommige merken beginnen het ook langzaam in te zien. Bereik je […] Read more – ‘Het belang van een social DNA’.
Notes: Social Media Pizza Session 01
Pizza eten met mensen die gelijkgestemd zijn levert altijd leuke discussies op. Vorige week dinsdag nodigde ik Sytse (Online Marketeer bij The People’s Valley) en Jasper (huisgenoot en Information Architect bij MediaCatalyst) uit voor een hapje en een braindump sessie over social media. Veel meer dan wat algemene krabbels kwamen er niet uit. Logisch, want […] Read more – ‘Notes: Social Media Pizza Session 01’.
Social Media Madness
:D Bron en via BramFasseur :) Read more – ‘Social Media Madness’.
Rhinofly zoekt mensen!
En zet daar natuurlijk een leuke wervingsactie voor op ;-) Ondertussen bij Rhinofly from Rhinofly on Vimeo. Read more – ‘Rhinofly zoekt mensen!’.
Wintersport – 14 april terug!
“Heh? Nog een keer? Pannekoek!” Sorry. Kon het niet laten. Last minute nog eventjes wat sneeuw proeven in Risoul, Frankrijk. Dinsdag 14 april weer terug! Read more – ‘Wintersport – 14 april terug!’.
Presentatie op social media congres [video]
Zoals ik al eerder schreef heb ik qua gebeurtenissen nog wat in te halen. Een van die dingen is mijn korte presentatie op het Social Media Congres op 26 februari in het Mediaplaza in Utrecht. Ik kwam netjes op tijd binnen om de eerste lezing van het congres te kunnen volgen. De SMPA, Social Media […] Read more – ‘Presentatie op social media congres [video]’.
Krak!
Boeh. Krak deed mijn blog voor een lange tijd. Database probleempjes. En dan is het zo demotiverend om toch maar wel iets te gaan schrijven. En hoe langer je updates uit blijft stellen, des te meer leuke dingen er voorbij komen waar je toch eigenlijk over moet posten… Ik ga niet alles nu in 1 […] Read more – ‘Krak!’.
The Cell Experience Human Entertainment
Onderstaand artikel schreef ik eerder voor ViralBlog.com. Het artikel gaat over “The Cell Experience”, een viral concept dat wel ergggg veel lijkt op de film Untraceable. Iets dat in dit geval helemaal niet slecht is … When I came across the storyline of the movie Untraceable a while ago, I was intrigued by the concept […] Read more – ‘The Cell Experience Human Entertainment’.
The Obama Case [Slideshare]
Er is al boelveel over Obama geschreven. Zijn manier van het voeren van marketing was uniek en vooral erg krachtig. Op 29 januari gaven mijn oud collega’s Igor en Paul een presentatie over Obama’s marketingsucces bij de SRM Guru meeting 2009 in Amsterdam. Bekijk de slides hieronder. Leuke presentatie! Read more – ‘The Obama Case [Slideshare]’.
Wintersport – 16 feb terug!
Woesj! Na het grote succes van vorig jaar is er dit jaar ook weer een wintersport! Daarom zullen er tot 16 februari geen nieuwe blogposts verschijnen op mijn blog. Foto en video materiaal zal hier natuurlijk net zoals vorig jaar worden gepubliceerd ;D Tot snel! Read more – ‘Wintersport – 16 feb terug!’.
Monty Python Increases Sales With YouTube
Onderstaand artikel schreef ik eerder voor ViralBlog.com. Het artikel gaat over Monty Python dat door middel van een YouTube channel – en een geniale manier van aanspreken van de doelgroep – de verkoop van hun DVD’s aanzienlijk liet stijgen. Movie industries fear the power of online video. No wonder, the content created with great effort […] Read more – ‘Monty Python Increases Sales With YouTube’.
Droombaan in Australi√ę
Australi√ę blijft een land dat hoog op mijn reis-verlanglijstje staat. Kennelijk willen ze graag nog meer bezoekers en lanceerden daarom de actie “The Best Job In The World“. In deze campagne is Australi√ę op zoek naar een blogger die een half jaar op een toplocatie wil komen wonen, tegen een super salaris en ideale secundaire […] Read more – ‘Droombaan in Australi√ę’.
SMPA enquête over social media
Het werd eens tijd dat er een branche vereniging kwam van professionals op het gebied van social media. Er is natuurlijk al langer de IPAN, maar deze vereniging richt zich op het interactieve gedeelte in de breedste zin. Daarom is de SMPA onstaan, de social media professionals association. Social media mag wat mij betreft wel […] Read more – ‘SMPA enqu√™te over social media’.
Twitter – Pas op met wat je zegt?
Een flinke tijd terug – 9 maanden om precies te zijn – berichtte ik er ook al over. Twitter verliest zijn echte persoonlijkheid. Twitter is niet meer wat het is geweest. Roddelen over een collega of kritiek op een concurrent kan bijna niet meer, omdat je snel met je eigen woorden kan worden geconfronteerd. Het […] Read more – ‘Twitter – Pas op met wat je zegt?’.
Yammer in de praktijk bij Rhinofly
Yammer. De supertool in nieuwe bedrijfscommunicatie. Een fijne stukje softe communicatie die tussen een emailtje en persoonlijk contact in zit. De tool waarmee je zowel relevante (vak)informatie als oeverloos gezeur kan delen met je collega’s. Ik ben er helemaal fan van en kan het elke organisatie aan bevelen. En wel om de redenen die volgen […] Read more – ‘Yammer in de praktijk bij Rhinofly’.
Communicatie: Wanneer welke tool?
Techniek verandert de manier waarop we communiceren. Iets wat ik wel vaker roep. En ook al zit ik er met m’n neus bovenop, toch verlies ik soms het overzicht. Waar gaat het heen met communicatie? Welke tool gebruik je wanneer en waarvoor? Sytse twitterde maandag dat hij de woning had toegewezen gekregen waar hij een […] Read more – ‘Communicatie: Wanneer welke tool?’.
Radiostilte – uh ow.
Verdorie. M’n Mac deed de afgelopen week niet zo heel lief. Na een paar keer zonder werkend scherm te hebben gezeten ging het weer eventjes goed… Maar ook heb ik redelijk vaak zonder werkende laptop gezeten. En dat is toch wel verdomd vervelend als het je werk en prive machine is. Een apparaat waar je […] Read more – ‘Radiostilte – uh ow.’.
De consument in een afbeelding
Gister kwam ik em weer tegen, dit maal op Logic & Emotion. Een afbeelding die de essentie goed weet uit te beelden. De afbeelding wordt gebruikt als introductie op het artikel dat David Armano heeft geschreven voor Businessweek. Een artikel dat zeker de moeite waard is om te lezen en de nadruk legt op Return […] Read more – ‘De consument in een afbeelding’.
Whopper Sacrifice: Burger King’s Viral Widget
Onderstaand artikel schreef ik eerder voor ViralBlog.com (maar gaat stiekem pas vanmiddag live). Het gaat over een leuke Facebook applicatie van Burger King, waarbij het verwijderen van vrienden centraal staat. Burger King isn’t an unfamiliar on viral grounds and has proven its viral creativity with previous campaigns like Whopper Freakout and Subservient Chicken. Now Burger […] Read more – ‘Whopper Sacrifice: Burger King‚Äôs Viral Widget’.
Afgestudeerd, hoera! [Slides]
Vrijdag 9 januari hield ik mijn afstudeerpresentatie. In 50 minuten vertelde ik het verhaal over mijn 4,5 jaar CMD waarin ik me enorm goed heb vermaakt, leuke dingen heb geleerd en enorm leuke dingen heb gedaan! De gehele presentatie¬† werd live gestreamd via Ustream, wat ervoor zorgde dat de mensen die toch niet aanwezig konden […] Read more – ‘Afgestudeerd, hoera! [Slides]’.
Afstudeerpresentatie: Vrijdag 9 januari!
Aankomende vrijdag geef ik mijn afstudeerpresentatie. In dit uurtje vertel ik je graag alle leuke dingen die ik heb meegemaakt in mijn 4.5 jaar CMD, mijn ervaringen die ik heb op gedaan en hoe ik uiteindelijk ben uitgekomen waar ik nu ben. Daarnaast presenteer ik natuurlijk ook m’n scriptie. Ik verwacht een gezellig uurtje met […] Read more – ‘Afstudeerpresentatie: Vrijdag 9 januari!’.
Toekomst social media volgens Forrester
Bovenstaand een interessante presentatie via de blog van Jeremiah Owyang. Deze presentatie geeft een meeting weer van enkele maanden geleden waar er werd gekeken naar de toekomst van social media, gezien vanuit medewerkers van verschillende community platforms, widget bedrijven, social networks, brand monitoring, web analytici, CRM, CMS zoek bedrijven en merken die geinteresseerd zijn in […] Read more – ‘Toekomst social media volgens Forrester’.
Vanaf januari aan de slag bij Rhinofly!
Op de valreep van 2008 nog even een leuke vermelding voor het komende jaar. Oplettende Twitteraars was het vast al opgevallen en mensen die mij persoonlijk kennen hadden ook al wel van mijn keuze gehoord: Matthijs gaat weer aan de slag bij Rhinofly! Rhinofly was natuurlijk al een bekende voor me. Ik heb er immers […] Read more – ‘Vanaf januari aan de slag bij Rhinofly!’.
Antifan: De nachtmerrie van ieder merk
Antifan. Een persoon die een negatieve houding heeft tegenover een product, merk of dienst. Kan funest zijn voor voorgenoemde indien deze negatieve houding wordt vertaald met acties met als doel om andere personen op de hoogte te stellen van gebreken van een product, merk of dienst. Afgelopen week had ik een etentje bij @martijnreintjes. Ik […] Read more – ‘Antifan: De nachtmerrie van ieder merk’.
Facebook Girl [Video]
See more funny videos and funny pictures at CollegeHumor. Digitale jeugdcultuur uitgebeeld in een video, geniaal! ;D Via Read more – ‘Facebook Girl [Video]’.
TROS Radar Forum & iBlue
Bovenstaande video is alweer een tijdje oud – ik zag de video voor het eerst op Marketingfacts halverwege oktober. Toch wil ik de video graag nog een keer aanhalen. Het is een ultiem voorbeeld hoe het niet moet op het gebied van social media waar sommige bedrijven kennelijk nog niet eerlijk, open en transparant zijn. […] Read more – ‘TROS Radar Forum & iBlue’.
Fijne kerst en een goed 2009!
Bij deze wil ik graag al mijn lezers een fijne kerst en een goed, gezond en gelukkig 2009 toewensen! (Dit jaar dus geen gekke video maar een gewone blogpost ;-)) Read more – ‘Fijne kerst en een goed 2009!’.
De kerstactie van Rhinofly
(Interactieve) mediabureaus hebben ook dit jaar weer erg hun best gedaan om een coole kerstkaart voor te schotelen. Persoonlijke favoriet van mij dit jaar was toch wel de kerstkaart van Rhinofly (disclaimer: oud stagebedrijf + toekomstig werkgever) die met hun kerstwens dit jaar weer leuke innovatieve technieken toepassen. Rhinofly – De kerstmandoethetanders.nl Rhinofly besteed ook […] Read more – ‘De kerstactie van Rhinofly’.
The Motrin Case: The Voice Of The Crowd
Onderstaand artikel schreef ik eerder voor ViralBlog.com. Het is een zeer interessante case op het gebied van social media, dus wil ik em ook graag hier even delen. :-) Suppose you come up with an ad that says some bad things about some type of crowd. This crowd also happens to be your primary target […] Read more – ‘The Motrin Case: The Voice Of The Crowd’.
Social Media voorspellingen in 2009
Peter Kim is goed bezig! Na de wiki pagina (die ik vorige week al naar voren bracht in mijn posting over voorbeelden van social media) heeft hij nu een PDF in elkaar geflanst met voorspellingen van grootheden in social media wereld. In dit document vertellen onder andere Joseph Jaffe, Jeremiah Owyang, Charlene Li, Andy Sernovitz […] Read more – ‘Social Media voorspellingen in 2009’.
Waar vertrouwt de consument op?
Interessante posting op de Forrester weblog over de betrouwbaarheid van verschillende informatie bronnen. Wat vooral naar voren springt is de betrouwbaarheid in corporate blogs (16%). In deze posting mijn visie en gedachten over dit enorm lage cijfer. Laten we eerst eens kijken naar de cijfertjes. Onderstaande afbeelding geeft de informatiebron en rating in vertrouwen weer. […] Read more – ‘Waar vertrouwt de consument op?’.
Artikel op Womma.org!
Dat is nou leuk! Kreeg vanmorgen een mailtje van Igor, Founder LaComunidad, dat een artikel van me van ViralBlog is opgenomen in de WOMMA nieuwsbrief en prominent op de frontpage van de WOMMA website aanwezig is! WOMMA is geen kinderclub. Wie ook maar iets doet met social media weet van het bestaan van WOMMA af. […] Read more – ‘Artikel op Womma.org!’.
Motivatiefactoren voor gebruik social media
Om inzicht te krijgen in social media strategie√ęn is het belangrijk om te weten wat een consument motiveert om deze platformen te gebruiken. Er zijn een aantal factoren die de gebruiker motiveren om social media te gebruiken. Bij deze een opsomming van deze motivatiefactoren. Erkenning, herkenning en waardering Volgens de piramide van Abraham H. Maslow […] Read more – ‘Motivatiefactoren voor gebruik social media’.
Voorbeelden van social media [Wiki]
Deze blogpost van Peter Kim, een oud Forrester analist die nu bezig is met een startup gespecialiseerd in social media binnen bedrijven, ligt al geruime tijd geprint op mijn bureau. Het is waanzinnig om te zien hoeveel bedrijven op welke manier bezig zijn met social media. Maar het wordt nog beter … Peter Kim heeft […] Read more – ‘Voorbeelden van social media [Wiki]’.
Huishoudelijke mededelingen – Waarheen?
Zo. Istie weer! Blog lijkt weer up and running. Naar mijn gevoel worden de postings kwalitatief beter en ik zie het aantal bezoekers ook in een vriendelijk stijgende lijn binnen druppelen. Wat kan je de komende tijd verwachten op dit weblog? Je hebt het misschien al wel gemerkt. Ik doe erg hard mijn best om […] Read more – ‘Huishoudelijke mededelingen – Waarheen?’.
Iran: The Nation of Bloggers [Video]
In Iran is het niet de gewoonste zaak om alles te kunnen bespreken wat je denkt, hoe je je voelt en wat je visies zijn. Vooral als het gaat om onderwerpen als politiek, mensenrechten en liefde. Techniek verandert deze beperking. Door gebruik te maken van weblogs, Twitter en sociale netwerken kunnen gedachten en visies worden […] Read more – ‘Iran: The Nation of Bloggers [Video]’.
Loop stage bij Marketingfacts!
Soms kom ik leuke dingen tegen waarmee ik denk andere te kunnen helpen. Ook deze vraag van Marketingfacts, die op zoek is naar een stagiair(e). Ben jij student (CMD) met marketing ambities? Dan kan Marketingfacts een perfecte stageplek voor je zijn! Onderstaande posting is afkomstig van Marketingfacts.nl. ¬†Marketingfacts.nl, strategisch samenwerkend met Lenthe Publishers, is op […] Read more – ‘Loop stage bij Marketingfacts!’.
Kill Your Brand, Fight Transparency
Op ViralBlog.com schrijf ik over social media. Het niveau ligt hier hoog en de artikelen hebben diepgang. Graag wil ik deze artikelen ook met jullie op mijn eigen blog delen. De teksten laat ik eerst even Engels. Als jij als lezer vind dat dit niet hoort op mijn blog en de teksten echt veel liever […] Read more – ‘Kill Your Brand, Fight Transparency’.
Privacy Matters [video]
Privacy is een pittig onderwerp wat in mijn inzicht twee takken kent, de privacy over de informatie waar je zelf verantwoordelijk voor bent en de privacy over de informatie die onbewust wordt waargenomen. Deze posting gaat over het tweede. Er zijn meerdere informatieve video’s te vinden over privacy op het internet welke voornamelijk voorlichting geven […] Read more – ‘Privacy Matters [video]’.
J. Jaffe over social media fouten [Video]
Op de Association of National Advertisers‚Äô Integrated Marketing Conference sprak Joseph Jaffe een paar hele wijze woorden over social media marketing. In onderstaande video – linkje, embed was niet mogelijk – vertelt hij de 5 meest grote fouten als het gaat om social media. De video gaat vooral over het niet gebruiken van social media […] Read more – ‘J. Jaffe over social media fouten [Video]’.
Branded communities op social networks
Bedrijven zetten langzaam hun voetjes in het warme zand van social networks. Widgets worden ingezet als viraal advertentiebord en bedrijven proberen een community op te zetten. Een branded communitie is een community rond een merk of product. Dit kan best leuke insights geven. Als producent is het natuurlijk enorm waardevol om te zien op welke […] Read more – ‘Branded communities op social networks’.
Twitter: Van hype naar mainstream?
Celebrities zullen er voor zorgen dat Twitter (of eigenlijk microblogging in het algemeen) uiteindelijk algemeen geaccepteerd zal worden. In deze posting de uitleg waarom. Twitter wordt vaak afgeschreven als hype. Iets dat teveel incrowd is en nooit mainstream zal worden. In die statement kon ik me een flinke poos terug wel in vinden. Maar ik […] Read more – ‘Twitter: Van hype naar mainstream?’.
Advertorial: Marketing3 – 26 november ’08
Op 26 november 2008 vind in de jaarbeurs in Utrecht voor de 6e keer het Marketing3 congres Plaats. Marketting 3 onderscheid zich van andere congressen door de unieke formule waarbij Prominente gezichten van het afgelopen jaar (schrijvers, wetenschappers, succesvolle CEO‚Äôs, marketeers etc) met elkaar in de debat gaan over de marketing trends van het afgelopen […] Read more – ‘Advertorial: Marketing3 – 26 november ’08’.
Lifehacking Academy November: Slides
Gister was ik weer een van de sprekers op Lifehacking Academy. Dit maal was Seats2Meet in Maarssen de locatie. Wat een fijne dag was dat zeg! Ik stond gelijk ingepland voor de eerste sessie ronde. Van 11:15 tot 12:15 mocht ik mijn verhaaltje vertellen over social media. Strekking van het verhaal was dat door techonologische […] Read more – ‘Lifehacking Academy November: Slides’.
Upgrade Your Life te downloaden!
Jeej! Al eerder werkte ik mee aan een boek van lifehacking.nl. Van het weekend is het tweede boek uit gekomen! Met ook enkele artikelen van mij. :-) Van de posting op lifehacking.nl: Dit boek is geen computerhandleiding of productiviteitsstimulator. Het is een mix van beide. Elk hoofdstuk begint met een probleembeschrijving en vervolgt met slimme […] Read more – ‘Upgrade Your Life te downloaden!’.
GoPSP actiesite: Eyecandy!
Sony heeft een retestrakke website neergezet om de nieuwe PSP aan te prijzen. Schattige robotjes geven in leuke animaties weer wat het (nieuwe) apparaatje inhoud en kan. Wat ik erg gek vind is dat niet duidelijk op de website wordt vermeld dat het om de nieuwe PSP gaat die gelanceerd zal worden op 15 oktober. […] Read more – ‘GoPSP actiesite: Eyecandy!’.
Hoe gebruik jij LinkedIn?
De laatste tijd krijg ik best wel veel verzoekjes van mensen om te te connecten op LinkedIn. Nou vind ik dat eigenlijk helemaal niet zo erg. Sterker nog, ik vind het leuk! Maar soms moet ik ze toch weigeren… LinkedIn zie ik als een platform waar professionals kunnen vertellen met wie ze hebben samen gewerkt. […] Read more – ‘Hoe gebruik jij LinkedIn?’.
Vacatures bij LaComunidad!
Het is een trend. Boelveel coole mediabedrijven groeien hard en zoeken mensen. Momenteel zit ik bij LaComunidad en ik vermaak me er prima! En dat gun ik jou natuurlijk ook. ;-) Heb jij een waanzinnig nieuwsgierig karakter, wil je van alles het fijne weten en ben je bereid om zaken tot in de details uit […] Read more – ‘Vacatures bij LaComunidad!’.
Picnic Academy verslag
Afgelopen vrijdag was ik op Picnic Academy, een uitgeklede versie van Picnic Network, maar dan voor studenten. Over het algemeen was het een leuke en inspirerende dag met goede en slechte sprekers. Michael Tchong, founder van Ubercool, sprak als eerste over trends en technologie. Hoofdpunten van deze presentatie waren Time Compression, Generation x-tasy, Digital Lifestyle, […] Read more – ‘Picnic Academy verslag’.
Smith & Nephew Commercial
Het bedrijf zegt me niets. De dienst is ook niets voor mij. Maar de commercial is echt enorm goed geanimeerd! Read more – ‘Smith & Nephew Commercial’.
Wario schudt Youtube kapot!
Geweldige actie van Nintendo! Niet alleen shaked Wario zijn omgeving in het filmpje, ook heel Youtube beweegt mee! De spot had, gister rond deze tijd 40.000 aan views. Inmiddels staat de teller – zou die wel echt tellen? ;-) – op 550.000+. Geweldig! Erg goed. Ben benieuwd of Youtube een soort gelijke beleving meermalig gaat […] Read more – ‘Wario schudt Youtube kapot!’.
Is bloggen mainstream?
Vandaag presenteerde Technorati, indexeerboer van weblogs, het begin van een rapportage over de verzamelde data die Technorati in het afgelopen jaar bij elkaar heeft gesprokkeld. Technorati deponeerde een paar stellingen, maar daar was ReadWriteWeb het niet helemaal mee eens … Zo claimde Technorati uit haar data te halen dat¬† het schrijven van blogs vrij mainstream […] Read more – ‘Is bloggen mainstream?’.
When did we start trusting strangers?
Zeer boeiende slideshare presentatie van het laatste document van Universal McCann. Het complete rapport kan je op de website van Universal McCann downloaden. Read more – ‘When did we start trusting strangers?’.
Openheid in viral marketing: Goodbye, Mary.
Om de film The Women te promoten startte Mark een relatie met Mary in juni. Heh? Nou. Doe maar even de video bekijken! Ik vind em goeeeed! Prima staaltje viral marketing. Via ViralBlog.com. Read more – ‘Openheid in viral marketing: Goodbye, Mary.’.
eFocus en de virale werving
eFocus, een fullservice internet bureau in Utrecht en Amsterdam, is het groeien nog niet zat. Om goed nieuw personeel te werven in onze sector is een vacature in de krant niet meer voldoende. Vandaar deze video. Rhinofly deed het al eerder met veel succes. En om heel eerlijk te zijn; eFocus pakt het (bijna) net […] Read more – ‘eFocus en de virale werving’.
Lifehacking.nl 1 jaar!
Nou ja. Eigenlijk gister. Maar ik wil er toch wel eventjes graag over berichten. Aan de ene kant omdat ik erg trots ben op het feit dat ik actief betrokken ben met de organisatie en aan de andere kant omdat ik het leuk vind om de website van content te voorzien. Het jaar ging best […] Read more – ‘Lifehacking.nl 1 jaar!’.
Tapps strandvolleybal.net toernooi!
Het is al weer even geleden, maar toch wil ik er graag nog eventjes over schrijven. Samen met team Rhinofly Royal Airforce speelde ik afgelopen 23 augustus mee met het Tapps strandvolleybal.net toernooi. Een cool toernooi voor de online media. Uiteraard ontzettend gaaf van Rhinofly dat ik nog een balletje met ze mee kon slaan! […] Read more – ‘Tapps strandvolleybal.net toernooi!’.
Leef je nog?
Bwuah! De tijd vliegt voorbij! Zoveel leuke dingen gedaan en zoveel leuke dingen op de planning! Bij deze even een kleine opsomming wat ik heb gedaan en wat er nog op de planning staat. Zoals in mijn vorige post was te lezen heb ik Rhinofly succesvol en goed afgerond. Zowel de bedrijfsbegeleider (@frankmeeuwsen) als school […] Read more – ‘Leef je nog?’.
Stage voorbij!
Na 4,5 maand toptijd bij Rhinofly ist over. De stage periode is afgerond. De documenten zijn opgeleverd en de puntjes zijn – bijna allemaal – afgetekend. Hieperdepiep, hoera! Rhinofly heeft me vooral een leuk kijkje in de keuken gegeven van een media bedrijf, hetgeen waar stage uitermate geschikt voor is. Daarnaast heb ik me leuk […] Read more – ‘Stage voorbij!’.
Het juiste moment van contact
Wanneer spreek je op het juiste moment je consumer aan? Zijn er momenten dat je, ongevraagd, nog even van je kan laten horen als merk zonder dat de consumer dat erg vind? Ja, deze momenten zijn er. Nadat ik me op Swurl registreerde, een zoveelste friendfeed achtige kloon met een hele overzichtelijke timeline, kreeg ik […] Read more – ‘Het juiste moment van contact’.
Duidelijke e-mail communicatie
Email kan best voor verwarring zorgen. Communiceren gaat vaak wat minder makkelijk en mensen maken niet duidelijk wat ze nou precies willen. Althans, zo ervaar ik het vaak. Ik krijg dan een mailtje en vraag me dan af of ik er nog actie bij moet ondernemen, of dat de tegenpartij nog iets gaat doen. Een […] Read more – ‘Duidelijke e-mail communicatie’.
Nieuw design?
Ja. Althans. Bijna. Ben nog een beetje met de CSS aan het spelen, maar het gaat al de goede kant op, toch? Read more – ‘Nieuw design?’.
Kiteweekend! Uitwaaien op Texel.
Afgelopen weekend was ik lekker met vrienden naar Texel. Na een drukke week met gezeur en regelwerk, even heerlijk uitwaaien op het strand van Texel. Na een eerder geslaagd kiteweekend besloten we lekker nog een keertje uit te waaien op het strand. Aangezien Workum in verband met een kiteverbod geen optie meer was, zijn we […] Read more – ‘Kiteweekend! Uitwaaien op Texel.’.
Vakantie.
Read more – ‘Vakantie.’.
Interview online marketing.
Van Hylke Stroo kreeg ik onlangs deze email in mijn inbox: Beste¬†Matthijs, Een tijd geleden kwam ik via een filmpje (kamer gezocht) bij je blog terecht. Ik ben met een klein onderzoek bezig waarin ik kaart breng welke mogelijkheden kleine ondernemers hebben op het gebied van online marketingstrategieen.¬†In tegenstelling tot grote ondernemingen, die beschikken over […] Read more – ‘Interview online marketing.’.
Lifehacking Academy Slides.
Dinsdag sprak ik op Lifehacking Academy over de verandering van communicatie door social media. Presentatie werd leuk ontvangen door het publiek en vond het leuk om te doen! Lifehacking Academy werd gehouden in filmhuis Images in Utrecht. Erg gaaf om te spreken in een bioscoop zaal! Leuke en inspirerende dag. Ook is vanaf gister het […] Read more – ‘Lifehacking Academy Slides.’.
Social Media Event verslag.
Afgelopen donderdag, 12 juni, was ik aanwezig bij het Social Media Event in Seats2meet in Utrecht. Een leuke leerzame dag met interessante sprekers en een uitstekende locatie. Bij deze het verslag van de dag. Opening Laura Babeliowsky leidde samen met Erno Hannink – organisatoren van het event – de dag in met een kort praatje […] Read more – ‘Social Media Event verslag.’.
Drie redenen waarom Apple geen livestream aanbiedt van de Keynote [WWDC]
Wat een geniale tactiek van Apple. Het niet bieden van een live stream van de keynote van Steve Jobs. Het is iets waar vele Mac freaks op zitten te wachten. Maar waarom faciliteert Apple dan geen live beelden? Gebruiker doet meer moeite om de informatie live op te zoeken Op het moment dat ik er […] Read more – ‘Drie redenen waarom Apple geen livestream aanbiedt van de Keynote [WWDC]’.
Social Media & Groundswell presentatie
Vrijdag, tijdens de Rhinofly vrijdag middag presentaties, gaf ik een presentatie over social media, waarbij ik de theorien van het boek Groundswell als fundament gebruikte. Bij deze de slides :-) | View | Upload your own Read more – ‘Social Media & Groundswell presentatie’.
Lifehacking Academy!
Lifehacking Academy is het evenement voor professionals die meer tijd over willen houden voor de dingen die er echt toe doen. Met workshops, lezingen en unconferences rond de thema‚Äôs Persoonlijke ontwikkeling, Slimmer werken en Techniek & Technische tips maken de deelnemers kennis met een scala aan mogelijkheden om productiever te zijn, meer plezier te hebben […] Read more – ‘Lifehacking Academy!’.
Wat geef je je broertje voor zijn verjaardag?
Een weblog natuurlijk! ;-) Broertje Bart blogt al een tijdje actief op zijn wordpress account. Maar een eigen domein is natuurlijk veel cooler! En daarom dit kado! Bezoek zijn weblog en bekijk de muzikale avonturen van Ruud en Bart! Lachen! :D Read more – ‘Wat geef je je broertje voor zijn verjaardag?’.
Transparantie en eerlijkheid
Op dit moment ben ik aan het lezen in het boek “Groundswell”. Een waanzinnig sterk boek als het gaat social media en corporates. Waar het sterk op neer komt: Fop je klanten niet en wees eerlijk, ze komen er toch wel achter en dan heb je als producent / dienstverlener een probleem. Een mooi stukje […] Read more – ‘Transparantie en eerlijkheid’.
De vis
De kat wil actie. Het kind is verwonderd. Als de vis staat voor sociale media, ben ik zowel een kat als een kind. Read more – ‘De vis’.
Lifehacking Academy
Afgelopen donderdag was de derde editie van Lifehacking Academy. Aangezien ik blog op lifehacking.nl was ik hiervoor uitgenodigd. Voor mij was het een zeer geslaagde dag! Heb leuk gesproken over web2.0, leuke mensen ontmoet, oude contacten bijgepraat, met Gina Trapani gebabbeld en leuke inspiratie opgedaan. Volgende keer probeer ik er zeker weer bij te zijn! […] Read more – ‘Lifehacking Academy’.
Twitter verliest persoonlijkheid
Het mooie aan Twitter was dat je lekker kon babbelen. Over koetjes. Kalfjes. Zeggen waar je mee zat en hoe je hier mee omging. Tegenwoordig is het wat beperkter. Bedrijven zetten complete guidelines online om te vertellen wat je wel en niet mag zeggen. Ik geef ze groot gelijk. Zelf wil ik soms wel eens […] Read more – ‘Twitter verliest persoonlijkheid’.
Personal Twitter voor de mooie bomen
Bijna 240. Dat is het aantal mensen dat ik volg op Twitter. Boelveel. Zoveel zelfs dat ik de mensen die ik echt wil volgen soms niet meer zie. Door het overbevolkte bos zie ik de goede bomen niet meer. En daar moest ik maar eens een oplossing voor verzinnen. Veel van mijn goede vrienden doen […] Read more – ‘Personal Twitter voor de mooie bomen’.
Toekomst. Waarheen?
Ik weet het nog niet. Het is gewoon zo lastig. Student zijn. (bijna) 22 jaar. Zelfstandig. Productief. Een wereld die nog open staat. Vaak vraag ik me af; “Moet ik me gaan specialiseren?” ECHT een richting kiezen? Ik weet best veel. Mijn grote liefde voor nieuwe media heeft ervoor gezorgt dat ik op de hoogte […] Read more – ‘Toekomst. Waarheen?’.
Generation Next Career Event!
Cool event van Generation Next. De ideale plek om een stageplek, afstudeeropdracht of gewoon werk te scoren! Entree is helemaal gratis. Wel eventjes aanmelden van te voren :-) Meer info Read more – ‘Generation Next Career Event!’.
Twitter cartoon
Geniaal :D Via RecruitmentMatters.nl Read more – ‘Twitter cartoon’.
Live Simplicity: Philips weblog
Tijdens mijn stage onderzoek kwam ik hem weer tegen; de weblog van Philips. Niet alleen een subliem design, maar naar mijn mening een perfect voorbeeld van het luisteren naar de klant. Philips schotelt hier vragen voor, gerelateerd aan toekomstige producten. Zo kwam ik bijvoorbeeld het concept van de wake up light tegen. Op deze manier […] Read more – ‘Live Simplicity: Philips weblog’.
BBC
BBC lanceerde onlangs haar nieuwe website. Wow. Nou deed me dat denken aan een document dat ik enkele jaren geleden las. Een uitgebreid rapport met onderbouwing van de toenmalige nieuwe BBCi website. Zeker het bekijken waard :-) Read more – ‘BBC’.
Eyecandy: Sweppes commercial
Schitterend. Via Frank-ly.nl Read more – ‘Eyecandy: Sweppes commercial’.
Nieuwe Frank-ly online!
De corporate blog van Rhinofly heeft een make over gekregen! Ga maar snel kijken! Binnekort ga ik er ook voor bloggen. Cool! Read more – ‘Nieuwe Frank-ly online!’.
Stageblog online!
Read more – ‘Stageblog online!’.
Kamer gevonden!
Jeetje. De tijd vliegt! Iets meer dan een maandje na m’n eerste oproep is verstreken. En de kamer is gevonden! Bij deze even een korte en beknopte omschrijving van hoe en wat. Iets minder dan een weekje nadat ik m’n persberichten had verstuurd kreeg ik een mailtje van Roel. Hij had hetzelfde probleem ondervonden en […] Read more – ‘Kamer gevonden!’.
Onderneem!
Als student Multimedia, of anders wat van toepassing is op later genoemde situatie, ben je naar mijn mening verplicht om te ondernemen. De tijd, de vrijheid, de lage kosten … de ideale omstandigheden! Wat ik precies bedoel? Kijk eens om je heen. Vergelijk je met andere studenten. Als een student fysiotherapie bijvoorbeeld iets ondernemends wil […] Read more – ‘Onderneem!’.
Je weblog als portfolio
Zelf stimuleer ik iedereen om te bloggen. Een hele goede manier van personal branding en goed voor feedback, wisselwerking van informatie, teken van kennis motivatie en terugkijk op progressie. Maar hoe zet je je weblog zo op dat het kan dienen als portfolio? Welke dingen moet je niet vergeten? Bij deze een checklist. 1. Relevante […] Read more – ‘Je weblog als portfolio’.
Wintersport was fantastisch!
“Gummuh!” “Strepen!” “Hard van die berg af poetsen!” “Waar gaan we heen? Naar de kloteeeee!” “Nog 20 min tot de apres ski bar!” Zomaar een greep uit het quote-assortiment van de afgelopen week. Jongens, wat heb ik genoten van de wintersport! Even een hele week lang keihard sporten, van half 10 / 10 uur tot […] Read more – ‘Wintersport was fantastisch!’.
Wintersport!
Read more – ‘Wintersport!’.
Inspiratie: Wintersport Google Doc
Wauw. De eerste keer dat het GOED gaat. Het opzetten van een Google Doc is al vaker gebeurd, maar nu gaat het echt goed. Lijsten die gezamelijk worden aangevuld en een mooi groot overzicht. Heerlijk! Read more – ‘Inspiratie: Wintersport Google Doc’.
Turkse studente zoekt stage! [PR]
Een goede vriendin van me uit Turkije zoekt een leuke uitdagende stageplek in Nederland! Om haar een handje te helpen heb ik haar CV opnieuw vormgegeven. Ze spreekt vloeiend engels, is enorm gemotiveerd, ondernemend en is op zoek naar een uitdagende stage, op gebied van marketing, advertisement of business / organization management. Tips voor leuke […] Read more – ‘Turkse studente zoekt stage! [PR]’.
Piclens, foto’s in een nieuwe dimensie
Ruben tipte me over Piclens, een Firefox extentie die je instaat stelt om foto’s op een grafisch gelikte maar vooral overzichtelijke manier weer te geven. Piclens over Piclens: PicLens instantly transforms your browser into a full-screen slideshow experience. With just one click, PicLens makes photos come to life via a cinematic presentation that goes beyond […] Read more – ‘Piclens, foto’s in een nieuwe dimensie’.
Nieuwe manier van adverteren
Ge√Įnspireerd door de Vodafone homepage takeover van Nu.nl zijn Bas Bakker en Mathijs Roumen(ik) gestart met het verzinnen van nieuwe vormen van internetreclame. Hiermee willen we een creatieve draai geven aan standaard reclamevormen als banners. Wij vinden dat er effectievere en leukere manieren moeten zijn om internetreclame te maken! Zelf verzinnen Om iedereen de kans […] Read more – ‘Nieuwe manier van adverteren’.
Gadverdamme nu.nl!
(een afbeelding zegt meer dan duizend woorden) Check ook even de enorm positieve reacties op Twitter over de banner van Vodafone op nu.nl. Read more – ‘Gadverdamme nu.nl!’.
Matthijs zoekt kamer!
Een geheel vernieuwde manier van kamer zoeken. Inzetten van nieuwe media. Hyves, weblog, Youtube video en mailing. Hatseflats. Even een copypaste van het persbericht. Eskisehir, Turkije, 14 januari 2008 Student gebruikt nieuwe en sociale media bij zoektocht naar kamer Een kamer vinden is niet makkelijk. Zeker niet in Utrecht, een van de grotere studentensteden van […] Read more – ‘Matthijs zoekt kamer!’.
Slides: Education in the 21st Century
Ik blijf bezig met presenteren ;-) Dit keer een iets belangrijkere presentatie dan de vorige. Ben er zelf zeer tevreden over. Hoe kan nieuwe media meehelpen aan school communicatie? Bekijk de slides! | View | Upload your own Wat vond je ervan? Laat even een reactie achter :-) Read more – ‘Slides: Education in the 21st Century’.
Slides: Social Networking Netherlands
Niet zo heeel bijzonder, maar wilde het hier toch even plaatsen. Bij deze de slides van mijn presentatie van vandaag over Social Networking Services in Nederland. De slides zijn van een presentatie die ik deed voor mijn Presentation Technique course. | View | Upload your own Read more – ‘Slides: Social Networking Netherlands’.
Nederland: Bijna 100% connected
Bovenstaande gegevens uit deze tabel van het CBS. Nou zie je dat 17% (2,8 miljoen inw.) niet connected is. Persoonlijk ken ik geen huishouden zonder internet. Een groot gedeelte van deze 17% heeft geen interesse in internet, 11% (1.8 miljoen inw.). De enige in mijn omgeving zonder internet is mijn oma. Haar verzorg tehuis heeft […] Read more – ‘Nederland: Bijna 100% connected’.
Inspiratie: Twitter als schoolcommunicatie
Vandaag kwam ik op Twitter het Twitterkanaal tegen van de Minor Ondernemen. Goed werk! In de tijd van omslachtige Blackboards en niet up-to-date aankondigingsborden biedt (micro)bloggen de nieuwe uitkomst voor een simpele informatie voorziening. Vroegah was het wel anders. Naar school fietsen door wind en regen. Aangekomen erachter komen dat de ochtendles van 8:30 is […] Read more – ‘Inspiratie: Twitter als schoolcommunicatie’.
Video: Kerstboodschap
Even geduld, video moet even inladen :-) Read more – ‘Video: Kerstboodschap’.
Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!
Read more – ‘Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!’.
Tweet 1000 & het nut van Twitter
Jippie! Vandaag mijn 1000ste Twitter bericht geplaatst! “Ho, wacht eens even. Is dat wel echt iets om trots op te zijn? Twitter is toch voor mensen die geen leven hebben?” Nou! Daar ga ik het dus nu over hebben ;-) First of all, mijn 1000ste twitter bericht! Wohoo! Waar Twitter in zijn algemeenheid goed voor […] Read more – ‘Tweet 1000 & het nut van Twitter’.
Hoe leggen wij de wereld later uit?
Kwam em tegen op extendlimits.nl (nou, eigenlijk stiekem via Marcom Top100 Twitterfeed) en ik vond em wel erg goed! Hoe leggen wij later de wereld uit? Check het filmpje :-) Read more – ‘Hoe leggen wij de wereld later uit?’.
Een web vol zombies
Afgelopen week zag ik in de bios The Invasion. Een film over aliens die de wereld overnemen door de mensheid te veranderen in wezens zonder emoties. Lees even verder voor de vergelijking met nieuwe media … Synopsis The Invasion: A space shuttle mysteriously crashes on Earth, and an extraterrestrial disease in the wreckage begins infecting […] Read more – ‘Een web vol zombies’.
Attitude & Behavior slides
Van de week hield ik voor het vak Social Psychology een preso over Attitudes & Behavior. Erg interessante materie! Bij deze de slides :-) | View | Upload your own Read more – ‘Attitude & Behavior slides’.
OpenSocial, de eerste stap naar Web3.0
Oei, Web3.0 in de titel. Buzzword-alert! Vrees niet, ik gebruik het slechts als een term hoe ik het web in de toekomst zie. Ook zal ik in het kort in gaan op OpenSocial en hoe dit zorgt dat mijn visie van Web3.0 gerealiseerd kan worden. Allereerst, hoe zie ik Web3.0? Web3.0 zal nog verder gaan […] Read more – ‘OpenSocial, de eerste stap naar Web3.0’.
Social Interaction Slides
Vandaag hou ik voor het vak Psychology een presentatie over Social Interaction.| Bij deze de slides van. Een erg interessant onderwerp! | View | Upload your own Read more – ‘Social Interaction Slides’.
Vakantie to-do list in GTD stijl
Zelf merk ik heel erg dat, als ik in een ongedwongen en niet echt werk gerelateerde situatie zit, ik geen complex GTD systeem nodig heb. Op moment van schrijven zit ik in de voorbereidingsweek voor mijn studie periode in Turkije. Af en toe kleine dingetjes regelen. Hiervoor is een To-do list met een snufje GTD […] Read more – ‘Vakantie to-do list in GTD stijl’.
Sunday Commercial: Effortless
Sunday Commercial is een wekelijks terugkerend item. Hierin kijk ik terug op een week commercials en pak hier de beste uit. Deze week: Effortless! Alles zonder moeite door Brylcreem, is de strekking van de commercial. Niet helemaal logisch, ik zie niet hoe een sterk kapsel mijn dag beter kan maken. Echter zijn de truukjes cool […] Read more – ‘Sunday Commercial: Effortless’.
Turkije weblog online!
Jawel, het heeft eventjes geduurd maar het is zover; mijn persoonlijke blog over de avonturen in Turkije de komende 4,5 maand staat online! Studiegenoten Erwin en Jan Bert bloggen ook! Read more – ‘Turkije weblog online!’.
Sunday Commercial: Original Juice
Sunday Commercial is een wekelijks terugkerend item. Hierin kijk ik terug op een week commercials en pak hier de beste uit. Deze week: Original Juice! Rare feitjes op de website, om te laten zien hoe maf sommige feitjes zijn. Maar, met de sap is gelukkig niets mis, want er zitten geen conserveringsmiddelen in. Juist. Beetje […] Read more – ‘Sunday Commercial: Original Juice’.
Creative words
Creatieve woorden. Hou ik wel van. Niet van die standaard teksten. Standaard zinnen die overal worden gebruikt. Wees creatief met het woord en het zal snelle worden gelezen! Een leuk voorbeeld hiervan kwam ik laatst nog tegen toen ik feedburner aan het instellen was: En iedereen met een Flickr Pro account moet dit wel zijn […] Read more – ‘Creative words’.
Communication needs microblogging
Serieus, kleine berichten moeten niet worden gemailt. Vervuiling van de inbox. Microbloggen is hier HET alternatief voor. Bovenstaand bericht had overigens getwittert kunnen worden ;D Read more – ‘Communication needs microblogging’.
GTD College
Bij deze de slides en links van het GTD college die ik heb gegeven op dinsdag 4 en woensdag 5 sept aan de opleiding Communication & Multimedia Design. De links bij dit college: Blogpost over GTD Blogpost over Vitalist What’s The Next Action . com MeerEffect.nl Tools: Mac: iGTD Windows: Outlook Plugin Web: Vitalist Read more – ‘GTD College’.
Marketingfacts jaarfeest
Afgelopen vrijdag was ik aanwezig bij het marketingfacts jaarfeest. Met een 3 master langs de skyline van Rotterdam varen, cool! Veel leuke mensen gesproken. Mensen die ik al wel kende, mensen die ik nog nooit had gezien. Zoals het hoort werd er die avond lekker op los getwittert. Er werd een twitter poging gedaan door […] Read more – ‘Marketingfacts jaarfeest’.
Sunday Commercial: Subaru
Sunday Commercial is een wekelijks terugkerend item. Hierin kijk ik terug op een week commercials en pak hier de beste uit. Deze week: Subaru! Het is van Subaru het antwoord op de unpimp your ride video’s Volkwagen. Jammer genoeg is ie niet zo goed als de VW reclame. Toch heb ik me nog best kunnen […] Read more – ‘Sunday Commercial: Subaru’.
Afscheidsfeestje!
Read more – ‘Afscheidsfeestje!’.
Coca Cola the Movie
Normaal probeer ik niet de filmpjes te posten die ik al veel eerder ben tegen gekomen. Maar toen ik erachter kwam dat Michel, 3D guru ;-), het nog niet had gezien, vond ik dat ik em wel moest bloggen. Fraaie inspiratie! Niet alleen een enorm stoere animatie, ook een leuk verhaal! Erg vet hoe ze […] Read more – ‘Coca Cola the Movie’.
Post secret
Wederom een video waarvan ik nadat ik em een paar keer op een aantal blogs ben tegen gekomen van denk, “damn waarom heb ik deze nog niet geblogt?!”. Goed, bij deze dus. Toffe inspiratie; het Post Secret project. Van wikipedia: PostSecret is an ongoing community art project in which people mail their secrets anonymously on […] Read more – ‘Post secret’.
Sunday Commecial: Drink Milk!
Sunday Commercial is een wekelijks terugkerend item. Hierin kijk ik terug op een week commercials en pak hier de beste uit. Deze week: Drink milk! Mooie commercial! Enorm goede animaties. De boodschap mag er wel iets beter uitkomen. Kill The Gun is toch nog wel even een commercial die ik ook nog wil vermelden. Zeker […] Read more – ‘Sunday Commecial: Drink Milk!’.
Resizen 2.0
Kwam deze video tegen op Marketingfacts. Geniale manier van resizen van een afbeelding! Ben benieuwd of het ooit een standaard photoshop functie gaat worden … Ik vind ‘m cool! Read more – ‘Resizen 2.0’.
Twittersearch!
Wat cool! Sinds vandaag kan je mensen zoeken op Twitter! Niet alleen cool om mensen op te zoeken, maar ook omdat ik wel eens benieuwd was hoeveel mensen er in Leeuwarden nou Twitteren. Van de 29 mensen in Leeuwarden die Twitteren, ken ik er 19 persoonlijk. Meeste ook wel van de opleiding, Communication & Multimedia […] Read more – ‘Twittersearch!’.
Sunday Commercial: Smirnoff – Sea
Sunday Commercial is een wekelijks terugkerend item. Hierin kijk ik terug op een week commercials en pak hier de beste uit. Deze week: Smirnoff – Sea! Gekozen vanwege het hoge eye-candy gehalte. Erg strakke en goede commercial. Getipt door Michiel. Welke trouwens ook erg straks is, is deze commercial (Getipt door Ruben) over tandpasta. En […] Read more – ‘Sunday Commercial: Smirnoff – Sea’.
Vakkenpakket Turkije
De vakken die ik in Turkije ga volgen zijn gekozen! Ik ben toch maar afgeweken van Cinema & Television, hetgeen wat ik als eerste van plan was. Dit zijn de vakken die ik in Turkije wel ga volgen; Psychology What is Psychology?: Theoretical developments, Major Sub-Disciplines and methodology; Growth and Development; Motivation and Defense Mechanisms; […] Read more – ‘Vakkenpakket Turkije’.
Stage bij Rhinofly!
Iets meer dan 2 weken terug was er de 3de Twitternetwerk meeting in Utrecht. Omdat ik mijn tijd in Utrecht zo goed mogelijk wil benutten (Ben er totaal 4,5 uur aan reistijd aan kwijt), probeer ik voor de Twitternetwerkmeeting een paar koffie afspraken te maken. Dus! Die middag van 5 tot 7 op het terras […] Read more – ‘Stage bij Rhinofly!’.
Streaming media
Streaming media neemt toe. Er is steeds meer te vinden en de kwaliteit neemt ook steeds meer toe. Heeft streaming media echt de toekomst? Wat is er nu aan de hand? Internet wordt steeds geavanceerder, sneller en beter. Maar ook de platvormen die streaming media aanbieden, worden uitbreider en beter. Neem bijvoorbeeld Joox.net voor films, […] Read more – ‘Streaming media’.
Sunday Commercial: Jeep – Heritage
Sunday Commercial is een wekelijks terugkerend item. Hierin kijk ik terug op een week commercials en pak hier de beste uit. Deze week: Jeep – Heritage! Wat een cool montagewerk! Perfecte manier om het robuuste karakter van de auto te tonen. Via Andere commercials die ik cool vond maar die de Sunday Commercial niet heben […] Read more – ‘Sunday Commercial: Jeep – Heritage’.
Does Twitter make you do the right thing?
Even een klein hersenspinsel; verhoogt de sociale controle door een transparanter leven, waardoor je makkelijker en sneller het juiste doet? Door transparantie van sociale media (waaronder bijvoorbeeld Twitter) is het makkelijker om te zien of degene bezig is met datgene waar ie mee bezig hoort te zijn. Nee, ik bedoel het niet me de big […] Read more – ‘Does Twitter make you do the right thing?’.
RSS, Social Networking, Wiki’s & Social Bookmarking
Het stond al een tijdje tussen m’n drafts, een post over Commoncrafts video’s. Maar Polle was me voor! Verdikkie. Toch wil ik deze geniale video’s met jullie sharen, puur omdat het 4 video’s zijn die iedereen wel MOET hebben gezien ;) RSS Social Networking Wiki’s Social Bookmarking Read more – ‘RSS, Social Networking, Wiki’s & Social Bookmarking’.
Sunday Commercial: The Perfect Husband
Sunday Commercial is een wekelijks terugkerend item. Hierin kijk ik terug op een week commercials en pak hier de beste uit. Deze week: The Perfect Husband! Geloof dat ik hem ooit wel eens eerder als mop was tegen gekomen. Prima uitgewerkt, heb er goed om kunnen lachen ;D Via Andere commercials die ik cool vond […] Read more – ‘Sunday Commercial: The Perfect Husband’.
Twitter social effects
De meeste mensen willen het niet begrijpen. Andere kunnen het niet begrijpen. “Dude, WAT moet je nou met Twitter? Wat heb je er aan en wat zijn nou echt de benefits?!” Gister had ik Twitternetwerkmeeting (je weet wel, die geheimzinnige club die geheimzinnige dingen doet). Omdat ik liever niet alleen daarvoor helemaal naar Utrecht wil […] Read more – ‘Twitter social effects’.
psst, geheimpje
Voor mijn blogvolg vrinden, bij deze een kleine scoop. Samen met Ruben Swieringa, top programmeur!, ben ik bezig met iets cools! Het zal de wereld veranderen, werkelijk! Wat het precies is, is nog een groot geheim. Zodra er wordt besloten om er iets verder over uit te wijden, zal het op m’n blog komen. Aan […] Read more – ‘psst, geheimpje’.
Sunday Commercial: A Better Way Forward
Sunday Commercial is een wekelijks terugkerend item. Hierin kijk ik terug op een week commercials en pak hier de beste uit. Deze week: Michelin: A better way forward! Een fantastisch staaltje 3D. Michelin probeert haar brand opnieuw goed neer te zetten, kernpunten zijn hier kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Zat eerst te twijfelen tussen de nieuwe […] Read more – ‘Sunday Commercial: A Better Way Forward’.
ikwilnaarlowlands.nl!
Hip is het de laatste tijd. Je wil iets en geeft er iets voor terug. Spiegelreflex camera, HD camera en nu een Lowlands ticket! Geniale initiatieven. Internet is een prima platvorm op dit soort dingen op aan te bieden. En het werkt! Marjolein kreeg van Canon zelf de EOS 400D, gratis en voor niets! Canon […] Read more – ‘ikwilnaarlowlands.nl!’.
Twitter vs Pownce vs Jaiku vs Numpa vs …
Vandaag kreeg ik een invite voor Pownce van Remko. Pownce, iets van de maker van Digg, zou dat niet ontzettend tof worden? Mogelijkheid om files, events en messages te sharen, een uitgebreidde Twitter dus eigenlijk. Toch wordt het niet opgepakt. Hetzelfde was het geval met Jaiku, het zou een verbetering op Twitter moeten zijn. Groter, […] Read more – ‘Twitter vs Pownce vs Jaiku vs Numpa vs …’.
Information character
Vandaag kwam ik de Postbank buddy tegen in een reclame banner op een website. Al eerder las ik erover op Marketingfacts en Adfoblog, maar in deze post wil ik graag de buddy, of eigenlijk elk willekeurig ander character aanhalen als informatie voorziening. Waarom deze manier? Het is een veel gebruikte methode om een jongere doelgroep […] Read more – ‘Information character’.
Sunday Commercial: Stratos, makes good better
Sunday Commercial is een wekelijks terugkerend item. Hierin kijk ik terug op een week commercials en pak hier de beste uit. Deze week: Stratos, makes good better! Waarschijnlijk vrij oud, sorry, maar ik kende em nog niet! Vince tipte mij over deze commercial, die ik persoonlijk erg creatief vind. Hoe de Stratos candybar good better […] Read more – ‘Sunday Commercial: Stratos, makes good better’.
Bipolar’s The Boy In The Attic!
Wederom een cool project van een bekende. Eerder al Ruben’s Flex Book. Dit maal een afstudeer project van Alexander Batstra, Jens Beukers, Lok Lee, Leroy van de Pol, Lennert Reinders & Yakup Yigit. Het is een korte film, waarin fantasie werkelijkheid kruist. Van de plastik website waar de premiere draaide: Ivan is hopeloos in de […] Read more – ‘Bipolar’s The Boy In The Attic!’.
Sunday Commercial: Inside The Happiness Factory
Sunday Commercial is een wekelijks terugkerend item. Hierin kijk ik terug op een week commercials en pak hier de beste uit. Deze week: Inside The Happiness Factory! Coca Cola kwam met deze commercial al eerder op TV. Dit is de 6 minuten versie. Geniaal stukje verlenging. Als de commercial bij iedereen een beetje is weggezakt, […] Read more – ‘Sunday Commercial: Inside The Happiness Factory’.
Visuele communicatie
Hoe breng je een boodschap over? Deze paaltjes staan voor een basisschool in Leeuwarden. Staan deze vrolijk gekleurde kindertjes hand in hand of zijn ze om de nek geketend? Read more – ‘Visuele communicatie’.
Privacy overrated?
Privacy op het web verdwijnt. Het opkomende aantal social networks groeit. Iedere gek is te googlen. Users submitten maar al te graag hun favoriete anything op het web. Erg waardevolle informatie voor wie dan ook maar wat over je wil weten (webshop, een onbekende, vrienden en zelfs de politie). Hoe gaan we nou om met […] Read more – ‘Privacy overrated?’.
Eerste Twitterborrel was een succes
Verdorie, had er nog helemaal niet over geblogt. Bij deze toch nog eventjes. Afgelopen vrijdag vond in Cafe Dante in Amsterdam de eerste Twitterborrel plaats. Was toevallig de vorige dag ook al in Amsterdam ivm de Twitter Netwerk Meeting. Heb er zeker interessante mensen gesproken. Ow ow ow! En ik heb eventjes met een iPhone […] Read more – ‘Eerste Twitterborrel was een succes’.
Sunday Commercial: The web2.0 effect
Sunday Commercial is een wekelijks terugkerend item. Hierin kijk ik terug op een week commercials en pak hier de beste uit. Deze week 2 commercials die te maken hebben met web2.0 & co creatie. Vodafone: the future Erg cool. Vodafone probeert hiermee te benadrukken wat hedendaags de nieuwste technieken en mogelijkheden zijn. Ik denk voornamelijk […] Read more – ‘Sunday Commercial: The web2.0 effect’.
Eerste Twitternetwerk meeting
Donderdag was ik aanwezig bij de eerste twitternetwerk meeting. Een groep van 10 proffesionals uit diverse multimediale vakgebieden. Dit netwerk is spontaan onstaan op Twitter in de afgelopen weken. Het hoofddoel van de avond was om een creatief platform op te zetten. Wat dit platform precies is en gaat doen kan ik helaas nog niets […] Read more – ‘Eerste Twitternetwerk meeting’.
MarCom top 100
Jeej. Tijdje terug heb ik me aangemeld voor de MarCom top 100, DE lijst van weblogs als het gaat om Marketing en Communicatie. Vandaag is de lijst van deze maand gepubliceerd en ik ben de lijst binnengekomen op nummer 91. *trots* ;D Read more – ‘MarCom top 100’.
Sunday Commercial: Ken Touched This! (e.a.)
Sunday Commercial is een wekelijks terugkerend item. Hierin kijk ik terug op een week commercials en pak hier de beste uit. Deze week: Ken Touched This! Ken Touched This Camelia Tight Berlitz is een internationaal communicatiebureau en zet hier een set geweldige video’s neer. Heb er goed om kunnen lachen :D Via Andere commercials die […] Read more – ‘Sunday Commercial: Ken Touched This! (e.a.)’.
Personal Branding
Personal branding, zet je zelf op de kaart, laat weten wie je bent en laat weten wat je kan. Hoe zorg je ervoor dat mensen weten wie je bent en wat je kan? Wat maakt jou uniek? Bij deze een paar simpele tips waar je echt iets mee kan. 1. Gebruik een echte gebruikersnaam + […] Read more – ‘Personal Branding’.
Apple stole my productivity!
Getriggerd door de titel? ;) Gister mijn Macbook Pro binnen gekregen, joy! Productiviteit ligt momenteel vrij laag, speelgehalte met de Mac ligt hoog ;D Specificaties voor de liefhebber: 15 inch – 2.2Ghz 2.2GHz Intel Core 2 Duo 1440 x 900 resolution 2GB memory 120GB hard drive1 8x double-layer SuperDrive NVIDIA GeForce 8600M GT graphics with […] Read more – ‘Apple stole my productivity!’.
7 simpele tips om effectiever te lezen
De boeken stapelen zich op. Mijn interessegebied wordt groter en ruimer. Productiviteit, web2.0, marketing, ondernemingschap & personal development. Tijd voor een goede methode om boeken efficienter en sneller te lezen! Nou ga ik niet vertellen over speedreading. Allereerst is dit relatief moeilijk om aan te leren. Wel zal ik een aantal praktische tips geven die […] Read more – ‘7 simpele tips om effectiever te lezen’.
Sunday Commercial: Pepsi Beachball
Jawel, dit keer een subject dat ik langer ga volhouden dan 2x. Sunday Commercial! Sunday Commercial is een wekelijks terugkerend item. Hierin kijk ik terug op een week commercials en pak hier de beste uit. Deze week: Pepsi Beachball! Gezamelijke fun wordt hier erg goed uitgedrukt. Goede commercial! Via Read more – ‘Sunday Commercial: Pepsi Beachball’.
Verslag Lifehacking congres
Persoonlijk was het voor mij een dag met dingen die ik eigenlijk allemaal al wel wist. Pfoei, dat klinkt arrogant, yet so true. Na een half jaar minor RIA/Web2.0 getriggerd te zijn met het Web2.0 virus wist ik alles al wel wat Lykle de Vries over Web2.0 vertelde. Getting Things Done pas ik nu al […] Read more – ‘Verslag Lifehacking congres’.
Exposure ervaring delen
In de wereld van web2.0 is het cool om te delen, ik deel! Vorig artikel gaf al de ustream.tv aan. Bij deze ook een live foto stream, foto’s worden de gehele dag toegevoegd, dus blijf terugkomen voor de foto’s ;) Kijk ook naar het Jaiku Exposure channel en babbel mee! Read more – ‘Exposure ervaring delen’.
Exposure’07 ustream
Voor de thuisblijvers heb ik een ustream opgezet, zo kan je Exposure toch nog een beetje volgen! Het idee van ustream.tv is simpel. Iemand neemt zijn laptop + webcam mee naar een lezing, meeting, bingo-avond, whatever, en streamt het gebeuren voor degene die er niet bij kunnen zijn. Let op, ik heb natuurlijk ook wel […] Read more – ‘Exposure’07 ustream’.
Zweefvlieguitje!
Gister wezen zweefvliegen, it was really awesome! Om half 6 voor de vliegbasis afgesproken. Eerst goedkeuring aangevraagd en daarna rustig naar het clubgebouw van de zweefvliegvereniging gereden. Vlot de uitleg gekregen over de vliegtuigen. Daarna mochten de eerste 2 al gummen. Jonathan en Michiel waren de gelukkige. Tussen 18:00 en 20:00 is er non-stop gevlogen. […] Read more – ‘Zweefvlieguitje!’.
Personal Productivity, Waking Up Early
Productiviteit, dat vind ik cool! Ik kom vaak genoeg artikeltjes tegen waarin wordt beschreven hoe het NET iets productiever kan. Deze deel ik natuurlijk graag met jullie ;) Bij deze, vroeger opstaan! Hoe zorg je dat je, als je geen vroege afspraken hebt, toch op tijd je nest uitkomt? 1. Zorg voor een goede reden […] Read more – ‘Personal Productivity, Waking Up Early’.
CMD Kiteweekend!
Afgelopen weekend, zaterdag 16 & zondag 17 juni ben ik met een groep CMD’ers (11 in totaal) wezen kiten in Workum. Wat een geniale experience! Vrijdag avond richting camping It Soal. Tentje opgezet en richting de stad (mwuahah, Workum een stad, maar het is echt zo) om relaxt te gaan eten. Leuke pizzeria gevonden en […] Read more – ‘CMD Kiteweekend!’.
Mobiel internet
Schreeuwende advertenties. Flat free internet voor maar ‚ā¨9,95 per maand! KPN Hi zet Laura in, hot chick met weird hoofd (definitely a purple cow). T-mobile kijkt op afstand toe, de eerste aanbieder van onbeperkt internetten heeft waarschijnlijk al genoeg mobiel browsende internetters. De aanpak van KPN Hi met Laura vind ik sowieso raar. Met een […] Read more – ‘Mobiel internet’.
Exposure 2007!
Op 22 juni vind in de Harmonie in Leeuwarden Exposure 2007 plaats. Exposure is een jaarlijks terugkerend evenement, georganiseerd door 6 enthousiaste studenten de opleiding Communication & Multimedia Design uit verschillende jaren. Het evenement is opgezet door de opleiding om Leeuwarden op de kaart te zetten als een grote Multimediastad van Nederland. Ook is dit […] Read more – ‘Exposure 2007!’.
Ruben’s Flex Book!
Soms, heeeel soms, ben je gewoon trots op een buddy voor z’n achievements. Net als nu, Ruben heeft een monsterlijk flex component gemaakt die ik wel eventjes MOET uitlichten. Het is een book component voor Adobe Flex: Eigenschappen: Pageflip effect (not kidding ;)) Hardback option for every page, as well as a hardcover option for […] Read more – ‘Ruben’s Flex Book!’.
Geslaagde eerste MoMo
Gister woonde ik de eerste Mobile Monday Amsterdam bij. Samen met ongeveer 200 anderen zat ik maandag middag in de Rode Hoed in Amsterdam. Perfecte locatie voor deze groep mensen. Raimo van der Klein, oprichter van MoMo startte de dag met een inleidend babbeltje en het programma. Daarna sprak Erik de Zwart over Tunin.fm. Waar […] Read more – ‘Geslaagde eerste MoMo’.
Picture of the day: Squash!
Vanavond weer ingemaakt door Remko. Iets minder hard dan de vorige keer, volgende week hak ik je in de pan! Huah! Foto is gemaakt voor bedankkaartje voor Bram’s Dad, waarvan ik het squash racket gekregen heb. Bedankt! Read more – ‘Picture of the day: Squash!’.
CMD’s mini viral
De PR Commissie van de opleiding Communication & Multimedia Design te Leeuwarden startte vandaag een kleine viral campagne. Eerder werd via mail aangekondigd dat vandaag een schoolreisje zou plaats vinden. Enige info: neem je OV mee en zorg dat je er om 8:45 bent! Thema: “Zoek de prins(es)”. Zelf was ik wel getriggerd, maar: 31 […] Read more – ‘CMD’s mini viral’.
Studeren Turkije
Zoals ik al eerder had aangegeven in deze post, ga ik in september 5 maanden studeren in Turkije. Omdat ik vandaag de definitieve formulieren bij bureau buitenland heb ingeleverd, leek het me een mooi moment om een nieuwe post te schrijven over Turkije :) Als eerste zit ik een klein beetje te twijfelen. Mijn eerste […] Read more – ‘Studeren Turkije’.
Auto commercials
Bah, auto reclames zijn vaak VIES. Een te slicke auto rijd door een drukke straat heen, iedereen kijkt naar de auto, jaloers op de bestuurder die vast ontzettend ontspannen elke dag de rit van zijn leven maakt in zijn nieuwe scheurijzer…. JOEHOE! Creativiteit! Waar eerder Volkswagen grandioze reclames maakte (Volkswagen: Un-pimp your ride(werkelijk geniaal!, Helga […] Read more – ‘Auto commercials’.
Adobe Live!
Shit, nog helemaal niet over Adobe Live geblogt! Van de Adobe Live website: Je leven draait om design, web, vormgeving, lay-out, animatie, film en video. Door je aderen stroomt creatief bloed. Je wilt anderen v√≥√≥r zijn. Je hebt de juiste middelen nodig om je idee√ęn effectief te kunnen vertalen Op h√©t evenement voor creatieve professionals […] Read more – ‘Adobe Live!’.
CMD Kiteweekend!
Op 16 & 17 juni organiseert KEES het CMD Kiteweekend! De bedoeling is om vrijdag middag / avond naar Workum te vertrekken en hier alvast n tentje op te slaan. Op zaterdag beginnen we met Kitelessen. Hierin worden de beginselen van Kiten geleerd, dus ook al kan je er nog geen snars van (zoals ik […] Read more – ‘CMD Kiteweekend!’.
Ray-Ban Virals
Ray-Ban heeft 2 virals online gezet om de nieuwe collectie te promoten. Never Hide is de boodschap in deze video’s. Ik vind ze geniaal :D Op andere blogs is te lezen dat mensen vinden dat het merk Ray-Ban niet genoeg wordt gezien in de video’s. Zelfs helemaal niet … Ik vind het juist super dat […] Read more – ‘Ray-Ban Virals’.
The Next Web Conference
1 juni vind in Amsterdam The Next Web Conference plaats. De sprekers zijn meer dan inspirerend, de toegangsprijs is me alleen iets te hoog (‚ā¨550,-), dus ik doe het maar met de gratis stuff die bij een conferentie als deze komt kijken ;) Zoals bijvoorbeeld deze mini documentaire als opwarmertje van The Next Web Conference. […] Read more – ‘The Next Web Conference’.
Lifehacking!
Zojuist het 2de Lifehacking College bijgewoont van Martijn Aslander. Wederom inspiratievol :) Lifehacking, meer doen in minder tijd op een ontspannen manier. In dit college ging Martijn dieper in op Getting Things Done. Een methode die ik nu al een tijdje goed gebruik. Het collecten van informatie door middel van de Hipster PDA (A7 indexcards) […] Read more – ‘Lifehacking!’.
Powerpoint humor
Ik was de video al eerder ergens tegen gekomen. Toen ik er bij de 2de keer nog steeds om kon lachen, leek het me wel blogbaar :) Edit: verdorie, MarketingFacts blogde er een uurtje eerder over … Mijn bron was echter information aesthetics. Read more – ‘Powerpoint humor’.
Bol.com, bedankt!
Afgelopen zondag liep ik mijn boeken wensenlijstje eventjes door en kwam erachter dat ik maar snel eventjes wat moest bestellen. Omdat ik momenteel aan het rondkijken ben voor een Ixus 70, keek ik op bol.com eventjes naar de camera prijzen. Hier kwam ik ook de Ixus 75 tegen voor 28,99! Ongetwijfeld een foutje in het […] Read more – ‘Bol.com, bedankt!’.
Buitenland bellen goedkoper!
De lidstaten van de EU en het Europese Parlement hebben een akkoord bereikt over maximumtarieven voor mobiel bellen over de grens. Echter komt dit waarschijnlijk net te laat voor de zomervakantie. In een periode van 3 jaar zullen de maximumprijzen voor mobiel bellen in het buitenland geleidelijk worden verlaagd. Na deze periode zullen deze maximumprijzen […] Read more – ‘Buitenland bellen goedkoper!’.
4 juni, Mobile Monday Amsterdam!
Op 4 juni vind in Amsterdam de eerste Mobile Monday Amsterdam plaats. Mobile Monday Amsterdam is een initiatief dat de wens heeft om mensen die ge√Įnteresseerd zijn in de multimediale toekomst van de mobiele telecom aan elkaar te verbinden. Met Mobile Monday krijgen bezoekers de gelegenheid om in een paar uur tijd op een laagdrempelige, […] Read more – ‘4 juni, Mobile Monday Amsterdam!’.
Consumer needs interaction
De tijd dat de consument relaxt achterover hing en alle advertenties maar op zich af liet komen is voorbij. De consument wil interactie. Geen suffe print media/video/etc met alleen een boodschap. De video spreekt voor zicht ;) (Video moet even laden …) Bron & meer info. Read more – ‘Consumer needs interaction’.
Guerrilla Marketing
Molblog mocht een voorpublicatie van het boek Guerrilla Marketing plaatsen op haar weblog. Na een mailtje naar de auteur van het boek, Cor Hospes, was het prima om de voorpublicatie op mijn blog te plaatsen. Daarom een post over Guerrilla Marketing en de voorpublicatie van het boek, dat vanaf 17 mei te koop is. De […] Read more – ‘Guerrilla Marketing’.
Brand identity
Als aanvulling op de vorige post, hier nog een leuke slideshare mede over brand identity. How to bridge the distance between business strategy and design Read more – ‘Brand identity’.
UPC nieuwe brand identity
Jeroen wees me op het nieuwe logo van UPC. Vreemd, er is nog niets over geblogt, bij deze dus maar een post. Van de website van UPC: Gewoon voor iedereen Gewoon voor iedereen. Dat is de nieuwe manier van denken bij upc. Het is ontstaan uit de gedachte dat de digitale wereld een zeer bijzondere […] Read more – ‘UPC nieuwe brand identity’.
Getting Things Done, paperbased! [sneak peak]
Naar idee van Andreas Lindeboom heb ik de equipment aangeschaft om ook een paperbased GTD tooltje in elkaar te vouwen. De benodigdheden: paperblank book, memoblaadjes en plakband; Uitleg volgt nog ;) Read more – ‘Getting Things Done, paperbased! [sneak peak]’.
Web 2.0 voor marketeers, hoe was het?
Verdorie, ben ik eens op tijd op het station, is het nog gekloot met kaartje. Kortingskaartje gekocht, mocht niet van NS. Het was namelijk nog voor 9 uur. Snelle wissel en uiteindelijk nog net op tijd in de trein… Reis verliep vlotjes. Bram was vanaf Leeuwarden al mee, Ewout stapte in Zwolle bij ons in […] Read more – ‘Web 2.0 voor marketeers, hoe was het?’.
Matthijs zoekt stage!
Stage, een verplichte periode uit de schooltijd van een standaard studie. Maar dat is helemaal niet erg! Sterker nog, ik kijk er erg naar uit! Hoe kan jij mij helpen en wat kan ik voor jou doen? Het allerleukste is, zelf ben ik er nog niet helemaal uit wat ik precies met mijn stage wil […] Read more – ‘Matthijs zoekt stage!’.
Web2.0 voor marketeers
Via de weblog BlueAce kwam ik terecht bij het congres web2.0 voor marketeers. Tijdens dit congres worden de nieuwste web 2.0 toepassingen getoond, die relevant zijn om uw marketing & sales een extra boost te geven. Met sprekers als Robert Gaal (BlueAce), Ralf Hesen (DDB Amsterdam) en Joris van Zoelen (Synergie) gaat dit zeker een […] Read more – ‘Web2.0 voor marketeers’.
Twitter als perfecte MoSoSo?
Inhoudelijk durf ik niet op Twitter in te gaan. Er is namelijk al veeeeel te veel over Twitter geblogt. Voor de mensen die niet bekend zijn met Twitter, lees de newbie guide (engels) of deze post op marketingfacts (nederlands). In het kort is Twitter een sociale dienst waarmee je andere op de hoogte houdt van […] Read more – ‘Twitter als perfecte MoSoSo?’.
Fijne Koninginnedag!
Voor degene die naar Amsterdam gaan; ik ben te herkennen aan een oranje shirt ;) Read more – ‘Fijne Koninginnedag!’.
Subliminal Advertising
Verborgen boodschappen in videos, veelvoudige reclame op straat. Een “subliminal message” is een boodschap die op zo’n manier wordt toegediend, dat de consument affinatie met het product of de merknaam krijgt. Bij het weder tegenkomen van het product krijgt de consument een vertrouwd gevoel, waardoor er sneller wordt over gegaan op aankoop. Wie kent nou […] Read more – ‘Subliminal Advertising’.
Supermarket mindtricks
De laatste tijd intresseer ik me erg veel in de psycholigische kant van het winkelen, zowel digitaal als analoog (muwha). Vanmiddag had ik het met een collega over een artikel wat ik ooit las, in dit artikel worden een aantal truuks besproken die het analoge winkelen moeten rekken en waardoor je je klant meer kan […] Read more – ‘Supermarket mindtricks’.
College
Vanmiddag heb ik bij de minor Web2.0 een college gegeven over The Long Tail, The Paradox of Choice en het cree√ęren van een community. Hieronder de sheets, gebruikt bij dit college. College verliep prima. Andreas, nog bedankt voor je nuttige aanvullingen tijdens dit college :) Read more – ‘College’.
Enterprise 2.0
Tijdens het uploaden van mijn presentatie van vanmiddag (zie volgende post) kwam ik deze presentatie tegen over Enterprise 2.0, het nieuwe samenwerken in bedrijven. Erg cool! Ontmoet Charlie; Read more – ‘Enterprise 2.0’.
Kluts! 18 April Poppodium Romein, Leeuwarden
. Kluts is een festival in Poppodium Romein waarop muziek en multimedia samensmelten. Kluts biedt een podium voor jong talent en is daarmee een broedplaats en ontmoetingsplek voor gelijkgestemde creatieve jongeren. Het evenement wordt georganiseerd door studenten van de vier opleidingen: Academie van popcultuur Media en Entertainment management – CHN Pop en Media – Friesland […] Read more – ‘Kluts! 18 April Poppodium Romein, Leeuwarden’.
Link dump zaterdag!
Een wekelijks terugkerende rubriek met leuke, intressante artikelen waarvan ik vind dat je het moet lezen. Het zal geen enorme lijst worden met alleen links. Dat wordt toch niet gelezen (aldus de paradox of choice ;)). Daarom enkele links met wat commentaar. Dingen die wel intressant zijn, maar te klein om apart over te bloggen. […] Read more – ‘Link dump zaterdag!’.
Vitalist verduidelijkt
Zelf maak ik nu dankbaar gebruik van Vitalist. Toch had ik in het begin een klein beetje moeite om de GTD manier te integreren in deze applicatie. Hierbij mijn manier van werken met GTD in Vitalist; De textuele uitleg bij bovenstaand schema; Je hebt een willekeurig item, op het moment dat je er een actie […] Read more – ‘Vitalist verduidelijkt’.
Getting Things Done!
Takenlijstjes zijn vervelend. De huidige To Do list wordt te groot. Kleine dingen worden vergeten omdat je ze niet op je lijst zet en dingen die je van andere mensen moet krijgen zet je er ook niet op. Daarom een nieuwe manier van werken, Getting Things Done! Aangezien Frank op FrankWatching er al een heel […] Read more – ‘Getting Things Done!’.
Fijn Pasen!
Namens de gehele redactie (muwhaha) van log.mroumen.com wens ik u fijne paasdagen toe! Read more – ‘Fijn Pasen!’.
Die Hard 4:Yippee Ki Yay Mother?
DE oneliner uit de Die Hard trilogie. ” Yippee Ki Yay Motherfucker!” (Youtube, op 45 sec) Maar, Motherfucker kan natuurlijk niet in de krant eh? Dan maar Yippee Ki Yay Mother! Read more – ‘Die Hard 4:Yippee Ki Yay Mother?’.
OpenID, het voordeel en de gevaren
Vandaag las ik er weer over, dit maal op DutchCowboys; OpenID. In deze post zal ik vertellen wat OpenID is en wat de marketing technische invloed van OpenID is. Allereerst, wat is OpenID? OpenID is an open, decentralized, free framework for user-centric digital identity. OpenID starts with the concept that anyone can identify themselves on […] Read more – ‘OpenID, het voordeel en de gevaren’.
Hoera! Jarig!
21 alweer! Wihooo! Read more – ‘Hoera! Jarig!’.
Jonge en dynamische activiteitencommissie zoekt vrindjes!
KEES is een jonge en dynamische organisatie die … Muwhahaha gefopt! Stage, afstuderen & studeren in het buitenland, KEES druppelt langzaam leeg. En dat is zonde! Jawel! Wat is nou een opleiding zonder een groep enthousiaste studenten die leuke dingen organiseren? En daarom zoeken wij nieuwe mensen? Wat zijn de enorme voordelen? Creatieve vrijheid, jouw […] Read more – ‘Jonge en dynamische activiteitencommissie zoekt vrindjes!’.
100% isis in Doozo
Gisteravond naar 100% isis in Doozo geweest. Niet zozeer voor 100% isis, maar voor Vincent, Jeroen en Jonathan die de visuals verzorgde. Wat begon als een afstudeer project voor Vincent, Jeroen, L√©on en Frank, loopt nu uit op een klein bedrijfje wat spectaculaire visuals verzorgt. Meer lees je op hun weblog. Anyway! Goed gezellige avond […] Read more – ‘100% isis in Doozo’.
Kapap
Afgelopen dinsdag begonnen aan Kapap, ook wel Israelisch zelfverdediging. Samen met Erwin en Michel een pittige training gehad bij zelfverdedigingscentrum Witkamp. Het klinkt nogal sissy, zelfverdediging, maar ik kan je vertellen dat het een goed zware training was :) Het gaat zeker een standaard worden op dinsdag avond. Als ik het zwemmen meetel heb ik […] Read more – ‘Kapap’.
Inspiratie & nuttige links
Geinspireerd door een post van Ewout, hier mijn contributie aan handige links in verschillende categorie√ęn; Algemeen Just use it (Site met gratis software die je gewoon MOET gebruiken) Set my browsersize (Stelt je browsersize in naar de meest gangbare browserformaten, handig bij design!) Gratis Stockfoto’s sxc.hu (Persoonlijke favoriet) everystockphoto (Grote database) stockxpert (Werkt met credits, […] Read more – ‘Inspiratie & nuttige links’.
Nieuw project, Tresoar
Gister briefing gehad van het nieuwe project. Tresoar. De opdracht in het kort: Geef 2 workshops van ieder een dagdeel aan 10 √° 15 personen van Tresoar. In deze workshops moet duidelijk worden wat de nieuwe mogelijkheden zijn voor multimedia waardoor een jongere doelgroep kan worden aangesproken. De opdracht doe ik samen met Erwin en […] Read more – ‘Nieuw project, Tresoar’.
5 maanden studeren in Eskisehir, Turkije
Vanaf september ga ik 5 maanden studeren in Eskisehir, Turkije. Erwin stuurde me het mailtje door van Sylvia Peekstok, een CMD docent die de contacten onderhoud met buitenlandse scholen. In het mailtje werd gemeld dat er de mogelijkheid is om 5 maanden in aan de Anadolu University in Eskisehir te studeren. De studierichting is Cinema […] Read more – ‘5 maanden studeren in Eskisehir, Turkije’.
Propedeuse-uitreiking
“Jeetje Matthijs, je P halen in je 3de jaar?! Das ist nicht normaahll!” Oeps, toch gebeurd. Beetje laksheid met dat ene puntje wat ik nog MOEST halen, Actionscript. Gelukkig met Michiel afgelopen zomervakantie het puntje binnen gescoord, om zo alsnog mijn P te mogen ontvangen :) En nu natuurlijk toch een beetje, ja echt een […] Read more – ‘Propedeuse-uitreiking’.
Das ist nicht normaaahll!
Zo! Dat was weer een goed feestje. Opkomst viel een klein beetje tegen, desalniettemin (prachtig woord) een topavond gehad :) Foto’s zijn te vinden op Friso’s page en Rumours website. Read more – ‘Das ist nicht normaaahll!’.
13 maart, Das ist nicht normaaahhl!
DINSTAG 13:03:2007 am Rumours <www.rumours.nl> :: Presentieren CMD und MEM (CHN) das “Das ist nicht normaaahl” Feste. Mit :: Foute brillen, rare kapsels, lederhosen, “rondborstige” dames in dirndls met pullen bier en alles wat niet Duits maar gewoon t√© fout is. Kleidunganweise :: doe eens gek en leef je uit!! Eintritt 1 Euro + 13 […] Read more – ‘13 maart, Das ist nicht normaaahhl!’.
Community tagcloud
Een tagcloud, iets uitgebreider dan de vorige; Read more – ‘Community tagcloud’.
Community schema
Het cree√ęren van een community gaat in 3 fasen. In deze post wordt uitgelegd hoe dit in elkaar zit. Fase 1: Opzetten platform en aantrekken eerste users Allereerst dient een flexibel platform op te worden gezet waar de users wat mee kunnen. Richtlijnen vind je in deze post. Hier dient een beta groep gebruik van […] Read more – ‘Community schema’.
Digitale communities
(beetje vervolg op deze post) Communities zijn hip. Communities zijn praktisch. Informatie wordt er uitgewisseld, gebruikers komen terug en genereren traffic voor een bepaalde site (= inkomsten). In de VS worden communities ingezet in campagnestrijd. Waarom is er zo weinig over te vinden op het web? Hierbij mijn bevindingen over het fenomeen communities. Hoe ontstaan […] Read more – ‘Digitale communities’.
Het nut van een weblog
Vaak hik ik er nog tegen aan om wat nuttigs op m’n blog te zetten. Er gebeurt teveel, maar echt zin om alles te documenteren … Vaak schiet het erbij in. Onverstandig, het bijhouden van een weblog heeft namelijk wel degelijk nut. 1. Feedback van andere: Op het moment dat je actief je weblog bijhoudt […] Read more – ‘Het nut van een weblog’.
Flex Style Explorer V2.0.1
Ze zitten niet stil bij Adobe, weeeeeeeeeer een Style Explorer. Iets uitgebreider dan de vorige versie :) Read more – ‘Flex Style Explorer V2.0.1’.
Valentijnsgala
Poeh, wat een feest. Met 600 bezoekers ben ik zeer tevreden ;) PR liep zeer soepel, aankleding van de locatie ging ook super! Foto’s zijn te vinden op nhlgala.nl. Uitgebreidere post over t gala volgt nog ;o Read more – ‘Valentijnsgala’.
Flex 2 component Explorer
Damn, dat ik deze nog niet eerder was tegen gekomen … Naast de Style Explorer bestaat ook de Component Explorer. Elk standaard Component gevisualiseerd, incl. code. Handig! Read more – ‘Flex 2 component Explorer’.
Papersize cheatsheet
Vond wat handige info op wikipedia over papierformaten. Leek me handig om er een print versie van te hebben, dus maar even wat in elkaar geschoven. For the big amount of visitors, coming from Wikipedia, a small english translation. ;-) Found a bunch of information on Wikipedia about papersizes. I’m working with different papersizes a […] Read more – ‘Papersize cheatsheet’.
13 feb, valentijnsgala
Eventjes een heule vroege aankondiging; 13 februari – Valentijnsgala! Waarom dannn? Nou! Dat zit zo; Vanaf januari komt Instituut Zorg & Welzijn gezellig bij de locatie Tesselschadestraat in. De Bouhof (oude locatie van Z&W) wordt namelijk verbouwd. Om er voor te zorgen dat we elkaar niet als een stel vreemden zien is er van bovenaf […] Read more – ‘13 feb, valentijnsgala’.
Web2.0 App Competitie
Erwin wees me op deze wedstrijd (benjijbeterdanmicrosoft.nl) Een wedstrijd waarin de deelnemers werden uitgedaagd een mashup te maken, welke minimaal 2 webservices moest bevatten. Helaas! Wedstrijd is al verstreken. Winnaar: Last.tv. Concept in 1 zin; jouw last.fm tracks achter elkaar spelend op YouTube. Tweede prijs: Treinvizier.nl Concept in 1 zin; Live treintjes kijken via google […] Read more – ‘Web2.0 App Competitie’.
Mini update
CMD Bandjes avond was supervet! Voor degene die het gemist hebben; Zonde! Optreden van Monstertux (Hier op Fabchannel) was super, Miss November deed het weer goed en Forawhile klonk ook zeer relaxt! Foto’s vind je natuurlijk op de KEES site (Activiteiten > Band & Jam Night) Vandaag handige gratis video tutorials gevonden op flashextensions.com. Ook […] Read more – ‘Mini update’.
KEES bandjesavond, 12 december!
Vanavond is de KEES bandjesavond in caf√© Scooters! Belooft een gezellig avondje te worden, komen dus! Read more – ‘KEES bandjesavond, 12 december!’.
(slechte) zondagavond web2.0 humor
(Klik voor vergroting) Read more – ‘(slechte) zondagavond web2.0 humor’.
Adobe Kuler
Via de RSS van Adobe Labs; kuler Released on Labs Officialy released today, kuler is the first creative, hosted web application from Adobe Labs designed both to stand alone and to complement Adobe¬ģ Creative Suite¬ģ 2 components. Built using Macromedia¬ģ Flash¬ģ and ActionScript 3.0, kuler is all about color: color for exploration, inspiration, experimentation and […] Read more – ‘Adobe Kuler’.
Vervolg Paradox of Choice
Dit is een vervolg post op dit artikel over the Paradox of Choice. Goed, wat heeft the Paradox of Choice nou met The Long Tail te maken? Feit is dat het marktaanbod door the Long Tail groter wordt. Mensen kopen dingen die ze anders wellicht niet hadden gevonden. Producten worden makkelijker gevonden en er wordt […] Read more – ‘Vervolg Paradox of Choice’.
The Paradox of Choice, why less is more.
Kiezen kiezen en keuzes maken. Het is altijd fijn om een ruime mogelijkheid aan keuzes te hebben, of toch niet? Andreas wees me op het dit artikel. Uiteindelijk komt het er op neer dat, op het moment wanneer men veel keuzes krijgt voorgeschoteld, men er voor kiest om geen van alles te nemen. Instead of […] Read more – ‘The Paradox of Choice, why less is more.’.
Ruby & Flex Cheat sheet
Op de log van Remon kwam ik de Ruby cheat sheet tegen, erg handig! Gelijk gezocht naar cheat sheet voor Flex. Als eerste kwam ik deze pagina tegen op de weblog van een Flex Developer. Erg handige shortcuts in Flex :) Na wat gegoogle kwam ik op onflex.org dit artikel tegen. Intressante posters! Posters waren […] Read more – ‘Ruby & Flex Cheat sheet’.
1 December; Bright Live!
1 December met Bram naar Bright Live geweest. Supertof! Wat is BrightLive? BrightLive -d√© playground voor digital lifestyle, expo voor creatief design, show van cutting-edge technology.We pakken uit met 55 stands, presentaties & hotspots, inspirerende workshops, baanbrekende films (zelfs 1 Europese premi√®re) en natuurlijk een extra avondprogramma met de nieuwe Boom Chicago en de eerste […] Read more – ‘1 December; Bright Live!’.
Je weet togggg
Pfoei, lange tijd niet geupdate. Te druk met andere dingen. Even snel een samenvatting; Woensdag 22 november supertof KEES feest gehad in Club Noa. Sfeer was top, locatie was super en heb me prima vermaakt. Kortom; topfeest! Donderdag nacht dus prima brandje gehad, zie vorige post. Vrijdag geholpen met opendag. Gezellige dag. Zat eerst in […] Read more – ‘Je weet togggg’.
Brandje erbij?
Vanmorgen werd ik wakker om half 7 door een druppend geluid. Toen ik keek wat er aan de hand was zag ik dat er een grote donkere streep op het plafond zat en er een litertje water op de grond lag. Het drupte goed door, dus ik heb der flink wat handdoeken op de vloer […] Read more – ‘Brandje erbij?’.
Wiki update
This weekend I’ve been working on wiki.doc, a document that defines the structure of the Wiki the way I want it to be. Not only the RIA Wiki needs an update, also the entire CMD Wiki could use a touch of redesigning. I’ve already improved the RIA Wiki structure. Tomorrow I’ll discuss my Wiki plans […] Read more – ‘Wiki update’.
CSS Snippets [dutch]
Via Netlash.com kwam ik op de volgende site uit; CSS Snippets. Een website waar je je CSS codes op kan sharen. CSS Snippets, wat het zo ongeveer is Css Snippets is een online CSS Code Social Bookmarking Tool. Het doel is je favoriete CSS Code Snippets op te slaan op √®√®n plaats, je kan ze […] Read more – ‘CSS Snippets [dutch]’.
November 18th, 2006: Web2.0 Validator
I just validated my log with the web2.0 validator; The score for http://log.mroumen.com is 12 out of 51 The result; Uses inline AJAX ? No Uses python? No Is in public beta? Yes! Is Shadows-aware ? No Uses the prefix “meta” or “micro”? No Uses tags ? Yes! Has a Blogline blogroll ? No Uses […] Read more – ‘November 18th, 2006: Web2.0 Validator’.
November 16th, 2006: The Long Tail
Yesterday we had a college from Raymond about the long tail (sheets of the presentation). I’ve been reading some info before about the long tail; such as this article on MarketingFacts. What is the Long Tail? The effect of the long tail is that the most profit doesn’t come from the most populair items in […] Read more – ‘November 16th, 2006: The Long Tail’.
November 15th, 2006; New theme!
Got tired of the “tweaked” standard theme, Shaded Grey is my new theme. It’ll be modified within now and a few days. Read more – ‘November 15th, 2006; New theme!’.
November 14th, 2006: Web 2.0 & Design
Often I need to explain people what the difference is between web1.0 design and web2.0 design. There are some standards in web2.0. Take the header of this log as example; a small gradient and a reflection shadow. There isn’t a specific book or what so ever about web2.0, but the big web2.0 sites share the […] Read more – ‘November 14th, 2006: Web 2.0 & Design’.
November 13th, 2006
Pfoei! A busy day! Started of with the community meeting at 09:30. As said last friday, we need a clearer Wiki! In the minor organisation meeting afterwards I discussed the doc from the previous post with Raymond and Jelte. He agreed that the Wiki needs a better structure, therefor need a Wiki community inside the […] Read more – ‘November 13th, 2006’.
Week update
My housemate forgot to pay the internet bill, so doing some descent work at home wasn’t possible at all. Including my log updates, so that covers the fact I didn’t update for a while. So what have I been doing this week? Monday I’ve had an Exposure reflection. Exposure was a large festival I organised […] Read more – ‘Week update’.
November 7th, 2006; Reflection!
Whoops, supposed to put my reflection online yesterday. Anyway… here it is! For those who’d like to read it… enjoy! Read more – ‘November 7th, 2006; Reflection!’.
November 5th, 2006; Some weblog changes.
Last friday, the community members had to asses each other to see if the fellow student is skilled enough for the competention. Inge Vlaar assest me. She has been reading all of my documents and finally concluded I wasn’t skilled enough for most of the competentions *snif snif*. Couldn’t dissagree though. So our Web2.0 Group, […] Read more – ‘November 5th, 2006; Some weblog changes.’.
Flickr Search Apps
Bwah! Bookmarked a couple of links today to write something nice about in my blog. Don’t have the time to make a good post… So i’ll keep it short ;o Today I found another intresting FlickR photo search page. It’s the third FlickR extern search engine that caught my attention for more then 10 seconds […] Read more – ‘Flickr Search Apps’.
October 15th, 2006; Community day!
The community part is an important – and underestimated – aspect of the project. Today I did some research in community and especially how to create a web based community. I found an intresting article on the weblog of Guy Kawasaki. It’s about the Art of creating a Community. I’ve also created a sort of […] Read more – ‘October 15th, 2006; Community day!’.
October 13th, 2006; Presentation
Today it was my turn to give a presentation about the things you’ve read in the weblogs that week. My presentation structure was build upon the takeover of Youtube by Google. Some particular Youtube Facts, the motivation of Google and the possible future advertisement model of Youtube. The presentation (.ppt Dutch version) can be downloaded […] Read more – ‘October 13th, 2006; Presentation’.
Language switch!
To improve my english skills and in order to score the 1 EC for written english, my log will be in english from now on! Please don’t hessitate and correct me if my english isn’t formed properly :) Read more – ‘Language switch!’.
Update!
Jawel, het heeft even geduurt en ik moet ZEKER nog even wat meer typen dan alleen dit verhaaltje, magoed, eerst een begin. Vandaag voornamelijk bezig gweest om de community in kaart te brengen, dat heeft geresulteerd in het volgende Word bestand; RIA overzicht Zal morgen even een fototje maken hoe het aan de muur hangt […] Read more – ‘Update!’.
RIA groeps tagcloud / mindmap
De opdracht van de community; vorm een groepje van 5 personen en voeg je idee√ęn bij elkaar. Bram zou deze idee√ęn weer uitwerken tot 1 idee en hierbij heb ik em geholpen, de uitkomst was als volgt; Read more – ‘RIA groeps tagcloud / mindmap’.
RIA mindmap
Wat zijn mijn gedachtes bij een mindmap? Dit was de schoolopdracht voor de eerste minor bijeenkomst. Ik maakte een combinatie tussen een tag cloud en een mindmap. Dit was de uitkomst; Read more – ‘RIA mindmap’.
Eerste post!
Jawel, eerste post op m’n RIA weblog. Het ziet er nou nog lekker standaard uit, dus dat is de eerste prioriteit om dat bij te schaven. Binnekort meeerrrrr! Read more – ‘Eerste post!’.